You are currently viewing Η πρώτη λιτανεία του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας

Η πρώτη λιτανεία του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας

  • Reading time:0 mins read

Μεθέορτος εσπερινός και λιτανεία τελέστηκε σήμερα, Δευτέρα 1 Ιουνίου στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Αιγάλεω.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο νέος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Γεράσιμος, πλαισιούμενος από πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας.

Επίσης παρέστη συμπροσευχόμενος ο οικείος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, ο οποίος κατάγεται από το νησί της Κεφαλονίας.

Μετά το πέρας του μεθέορτου εσπερινού ο Μητροπολίτης Νικαίας προσφωνόντας τον νέο Μητροπολίτη κ. Γεράσιμο, μεταξύ άλλων τόνισε: “Με μεγάλη συγκίνηση σας υποδεχόμεθα στην μεγαλώνυμη ενορία της Αγίας Τριάδος Αιγάλεω, που αποτελείται από χριστιανούς από διάφορα μέρη μεταξύ των οποίων και τέκνα της Κεφαλονιάς.”

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος σε ένδειξη σεβασμού και αγάπης, προσέφερε στον Μητροπολίτη Κεφαλληνίας ένα Αρχιερατικό εγκόλπιο που απεικονίζει τον Άγιο Γεράσιμο (ΒΛΕΠΕ ΒΙΝΤΕΟ).

Αμέσως μετά ακολούθησε μεγαλοπρεπής λιτανεία στους κεντρικούς δρόμους γύρω από τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος, όπου οι κάτοικοι από τα μπαλκόνια των σπιτιών τους έραναν με ροδοπέταλα την ιερά εικόνα και τους Αγίους Αρχιερείς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της λιτανείας πολλοί πιστοί έτρεχαν να λάβουν την ευλογία του νέου Μητροπολίτη, ενώ άλλοι έσπευδαν τον συγχαρούν και να αναφωνήσουν ΑΞΙΟΣ!

Μετά το πέρας της λιτανείας στα προπύλαια του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος, ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας ευχαρίστησε τους πιστούς για την αγάπη τους, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να διακονούμε τον αδελφό μας.

Συγκινητική ήταν η στιγμή όταν ο κ. Γεράσιμος αναφέρθηκε σε βιώματα που είχε με λεπρούς στο λεπροκομείο της Αγίας Βαρβάρας, όπου με δάκρυα στα μάτια τόνισε: “Ήξερα ανθρώπους χωρίς δάκτυλα, χωρίς αυτιά, χωρίς χείλη, χωρίς μάτια, αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να βλέπουν και να ακούν τον Θεό.”