You are currently viewing Η Μητρόπολη Δημητριάδος τιμά την μνήμη του αειμνήστου δασκάλου της Βυζμουσικής Μανώλη Χατζημάρκου

Η Μητρόπολη Δημητριάδος τιμά την μνήμη του αειμνήστου δασκάλου της Βυζμουσικής Μανώλη Χατζημάρκου

  • Reading time:1 mins read

Με την συμπλήρωση ενός έτους από την εκδημία του μεγάλου Δασκάλου και Πρωτοψάλτου Μανώλη Χατζημάρκου, ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών Βόλου «Άγιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης» και ο Τομέας Ψαλτικής Τέχνης της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, διοργανώνουν διήμερο εκδηλώσεων στη μνήμη του, το Σαββατοκύριακο 22-23/2/2014.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 22/2, στις 9,30 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, θα πραγματοποιηθεί Μουσικολογική Ημερίδα, κατά την οποία διακεκριμένοι Μουσικολόγοι και Πρωτοψάλτες θα ομιλήσουν για το έργο του αειμνήστου Δασκάλου.

Την ίδια ημέρα, στις 7 μ.μ. στο Πν. Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Κ. Καρτάλη – Ανθ. Γαζή), θα πραγματοποιηθεί Μουσική εκδήλωση. Κατ’ αυτήν, θα ομιλήσει για τον Μανώλη Χατζημάρκο ο Φιλόλογος και Ιεροψάλτης κ. Χρήστος Ξενάκης και θ’ ακολουθήσει συναυλία Βυζ. Μουσικής στην οποία θα συμμετάσχουν η Χορωδία των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Γυναικείος Χορός «Αι άδουσαι» και η Χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Βόλου.

Την Κυριακή 23/2, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το ετήσιο Μνημόσυνο του Μανώλη Χατζημάρκου, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.