You are currently viewing Σφηνάκια που τζού-ζουν- 3

Σφηνάκια που τζού-ζουν- 3

  • Reading time:1 mins read
9 Οκτωβρίου 2020
🔺Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και την υποδοχή που επιφυλάσσετε στα «σφηνάκια». Σίγουρα θα έχουμε συνέχεια σε όλα όσα μας απασχολούν και θα σας γράφω συχνότερα. Σήμερα δίνω το βήμα σε μερικά από τα μηνύματα σας που έχουν κάτι να μας πουν και να μας ταρακουνήσουν. Επίσης σήμερα μέσα από τα σφηνάκια ξεδιαλύνω ένα θέμα που κατά τη γνωμη μου χρειάζεται περισσότερο φως για να βουλώσουν μερικά φλύαρα στόματα και να μπουν στη θέση τους ορισμένοι κακόψυχοι που το μόνο που γνωρίζουν είναι να πετούν λάσπη στον ανεμιστήρα. Και ω του θαύματος!Η λάσπη επιστρέφει νομοτελειακά σε αυτούς που την εκτοξεύουν! Αρχίστε τη μελέτη και θα καταλάβετε πολλά…
🔺Από αγαπημένο πρόσωπο ιερομονάχου φίλου μου έλαβα ένα  σχόλιο που με συγκλόνισε. Προβληματίστηκα πολύ αν θα πρέπει να το παρουσιάσω. Αλλά θεωρώ ότι έχω χρέος να το πράξω. Θέλω να το μοιραστώ μαζί σας όχι για να ενθαρρύνω κάποιες γενναίες φωνές που ακούγονται αλλά για να αποδείξω ότι για όλα έρχεται η ώρα της δικαίωσης:
« Πω, πω, μπράβο  αδελφέ μου, άστραψες  κ βρόντηξες! Για τον π. Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητο! Το συζητάμε πολλές φορές με τον Γέροντά  μου. Ο άνθρωπος  αυτός , ασχέτως του αν έκανε λάθη ή όχι (κ τις εξ ημών άσφαλτος?), έδωσε έμπρακτη μαρτυρία για τον σεβασμό  του θεσμού που συγκροτεί την Εκκλησία: αυτόν του Πνευματικού Πατρός. Όχι μόνο διακόνησε, αλλά εδούλευσε  τω Πατρί αυτού  κ ως υιός γνήσιος κ ως ταπεινός υπήκοος. Όταν
 έτριζε  η καρέκλα του Μακαριστού, θυσίασε το παν για τον Γέροντά του. Κ αυτή είναι σήμερα  η ανταμοιβή του? Να περιέρχεται τας κώμας ωσάν επαίτης, να  σέρνει την πολιά του (πλέον…) όπου γης… Να σου πω εκ βαθέων, σαν νέος , είχε κάποια πονηριά  στην όψη. Αλλα η θυσία του υπέρ του Γέροντος (τι όνομα γλυκύ !) θαρρώ πως τον εξαγίασε! Συγχώρα με, πολύ  με συνέχει το θέμα  του πρ. Θεσσαλιώτιδος, βαρύτατη αδικία κ πράττεις άριστα  που τους την τρίβεις στην μούρη!».
 
🔺Από φίλο πανεπιστημιακό καθηγητή ο οποίος παρακολουθεί πλέον τα γεγονότα χωρίς εξαρτήσεις αφού αφυπηρέτησε , έλαβα την παρακάτω επιστολή: 
 
«Συγχαρητήρια για τα δηκτικά σου σημειώματα. Όντως έτσι έγιναν τα πράγματα στην Σχολή 10.10.2020. Να μου επιτρέψεις μια μικρή διόρθωση: ο Αγιασμός δεν έγινε από Ιερέα αλλά από τον Επίσκοπο Αβύδου που ισορροπεί ο έρημος με το ένα πόδι στο Φανάρι και το άλλο στην Αγίας φιλοθέης μήπως και πάρει καμία Μητρόπολη. Ο big brother κατ’ εμέ ΑΓΕΛΑΔΟΣΧΗΜΟΣ ΜΑΥΡΟΦΟΡΟΣ  έχασε το παιχνίδι της Σχολής εντελώς πια, για αυτό εξαφανίστηκε προφασιζόμενος εκπαιδευτική άδεια Σεπτ. 2020 – 2021. Έχασε την Κοσμητεία με τον εγκάθετο αχυράνθρωπό  του, την γνωστή ΚΟΡΝΑ, ταπεινώθηκε στην προεδρία του Τμήματος με πλειοψηφία μόνο 1 ψήφου στην διορισμένη του ΣΤΟ(Υ)ΦΗ (+12, -9 λευκά) παρόλο που ήταν μοναδική υποψήφια και πήρε απορριπτικό μήνυμα των επιλογών του σε Τμήμα και Σχολή. Αν δεν προβιβασθεί σε ΑΡΧΙτέτοιο  (δύσκολο έως αδύνατον πια), προβλέπω να αποσυρθεί από το ΕΚΠΑ για να μην διασυρθεί καθυβριζόμενος  από τα φυντάνια που μονιμοποιήθηκαν ως αναπλ.καθηγητές  και δεν τον έχουν πια ανάγκη. Ήδη του γύρισαν την πλάτη μερικοί…Νεώτερα εν καιρώ! 
Η Σχολή πολιορκείται από πρόσωπα που κάνουν κακό! Από τον Βόλο (μώλο όχι κ@λο): Καρακόλ, Κόρνα,Γρηγόριο & σια. 
🔺 Από φίλο αγαπημένο και ξεχωριστό, που δίνει τις δικές του μάχες εντός του εκκλησιαστικού χώρου έλαβα το παρακάτω μήνυμα:
«Παρακολουθώ φίλε μου τα όσα γράφεις! Τα ίδια γινόταν και στη Σοβιετική Ένωση από την εγκάθετη του άθεου Κράτους Ιεραρχία… Γιατί απορείς για τη σημερινή εγκάθετη του Αντίχριστου Κράτους Ιεραρχία;; 
Το τέλος προδιαγεγραμμένο! 
Και η Ανάσταση ωσαύτως, αλλά χωρίς αυτούς! Και σε πείσμα τους, μάλιστα». 
🔺Η φωτό που αναρτήσαμε στη στήλη με τους ιερείς να φοράνε μάσκα κατά την Μεγάλη Είσοδο έμαθα ότι ήταν από το Πατριαρχείο Αντιοχείας. Εκεί η μάσκα είναι επιβεβλημένη στους ιερείς  από τον Πατριάρχη και  κατά την θεία Λατρεία . Αποκρουστικό το θέαμα και τραγικό μαζί! Δεν ξέρω τι να πω! Απλά λυπάμαι που η Εκκλησία μας κάνει τέτοιες εκπτώσεις. 
🔺Και τώρα περνάμε σε ένα δύσκολο κεφάλαιο το οποίο θα αναλύσουμε γράφοντας αλήθειες και αποκαλύπτοντας το ρόλο ορισμένων υποκριτών που το παίζουν σπουδαίοι και έχουν βάλει πλώρη για τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο. Αναφέρομαι σε ανθρώπους που δεν έχουν δυστυχώς λόγο και ανθρωπιά και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το προσωπικό τους συμφέρον.

🔺Η σχέση μου με τον Σεβ. Περιστερίου Κλήμεντα έχει περάσει από σαράντα κύματα.Και όχι με δική μου υπαιτιότητα. Είναι αλήθεια ότι είναι  δύσκολος ως άνθρωπος και  καθόλου  χειρίσιμος. Τον έβλεπα να περνούν τα χρόνια του μέσα στη Σύνοδο και τον συμπαραστεκόμουν ηθικά  γιατί ήξερα ότι κάποια στιγμή θα του περνούσε του Αρχιεπισκόπου  και θα τον προήγαγε.  Και πράγματι επαληθεύτηκα. Και πρέπει να πούμε ότι σε αυτό βοήθησε πολύ  ο Σεβ. Νέας Ιωνίας Γαβριήλ τον οποίο διαδέχθηκε στην Αρχιγραμματεία.

🔺Σήμερα θα τα πούμε και θα τα θυμηθούμε όλα από την αρχή. Αφορμή για το σχόλιο αυτό  μου δίνουν κάτι φήμες που κυκλοφορούν στο … «γωνιακό ρουφιανομάγαζο», όπως έλεγε ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ την Σύνοδο.  Ενοχλήθηκαν μερικοί και …μερικές ( και ο νοών νοείτω) για όσα έγραψα για τον Σεβ. Περιστερίου Κλήμεντα για τον πόλεμο που δέχεται από ορισμένους οι οποίοι  δεν έχουν αφήσει ούτε ένα άρθρο του ποινικού κώδικα που να μην το έχουν παραβιάσει. Και επειδή ο Κλήμης έμαθε τα κατορθώματα τους  αποφάσισε να βάλει τάξη. Κάποιοι εξ αυτών πήραν απολυτήρια και πήγαν σε άλλες Μητροπόλεις. Τους δέχθηκαν άλλοι Αρχιερείς. Ωστόσο οι άνθρωποι αυτοί  αφού δεν κατάφεραν να «ελέγξουν» τον Κλήμη  και να καταλάβουν θέσεις -κλειδιά  άρχισαν να γεμίζουν το διαδίκτυο φήμες εναντίον του  και να του κάνουν πόλεμο. Είναι και λαϊκοί μέσα στο κόλπο οι οποίοι μολονότι πολυθεσίτες εισέπρατταν απο την Μητρόπολη χιλιάδες ευρώ- μαύρη αμοιβή-  κάθε έτος, για κάποιες υπηρεσίες τους. Σε όλα αυτά ο Κλήμης αποφάσισε να βάλει ένα τέλος . Είχε δικαίωμα ως Μητροπολίτης και ως υπεύθυνος για την ομαλή λειτουργία της Μητρόπολης που ανέλαβε. Εδώ μπήκα εγώ αυτόκλητα και όχι γιατί μου το ζήτησε ο Κλήμης. Τον νευρικό τον ανέχομαι και τον συγχωρώ! Τον ύπουλο και βρώμικο χαρακτήρα όμως, δεν τον αποδέχομαι.

🔺Ας κάνουμε στο σημείο αυτό  μια σύντομη αναδρομή της σχέσης μου με τον Κλήμη. Ήλθε στη Σύνοδο επί Χριστοδούλου. Τον είχε φέρει ο τότε Αρχιγραμματέας της Συνόδου Δανιήλ, νυν Μητροπολίτης Καισαριανής. Και ήταν τότε που ο Γέροντας του Σεβ. Θηβών Ιερώνυμος ( νυν Αρχιεπίσκοπος) τον έγραψε και αυτόν στην black list. Ο Κλήμης από τη μια και ο Φαναρίου Αγαθάγγελος στοχοποιήθηκαν από τον Ιερώνυμο γιατί απέδειξαν πως τιμούν το ράσο τους και την αποστολή τους. Και ο Αγαθάγγελος το πληρώνει ακόμη. Αλλά και ο Αρχιεπίσκοπος εξαιτίας του θα μείνει στην ιστορία ως ο πλέον εγωιστής και εκδικητικός Αθηνών.

🔺Όταν χήρεψε η Μητρόπολη Μεσσηνίας, ο Κλήμης είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον και ήθελε να πάει στην πατρίδα του. Δυστυχώς λόγω της καραμπόλας που δημιουργήθηκε στις υποψηφιότητες ο Χριστόδουλος κατέληξε στον  εκλεγέντα Μεσσηνίας Χρυσόστομο Σαββάτο. Ο Κλήμης είχε θυμώσει και ο θυμός του κράτησε καιρό. Έφτασε στο σημείο εξαιτίας των όσων τραβούσε στη Σύνοδο( στην Ιερωνύμου εποχή) να βαρυγκομεί κατά του Χριστοδούλου που δεν τον βοήθησε να απαλλαγεί από το άγχος της Συνόδου. Και επειδή πάντα υπάρχουν καλοθελητές είχε φροντίσει κάποιος από την Σύνοδο ( Μητροπολίτης σήμερα κι αυτός εκ των συντηρητικών ) να πληροφορηθώ ότι ο Κλήμης  βρίζει τον Χριστόδουλο.Τα έγραψα όλα αυτά τότε αλλά επειδή δεν ήθελα να ρίχνω λάδι στη φωτιά σταμάτησα…

🔺Η αλήθεια είναι ότι τον  παρέλαβα τότε – δια ζώσης-  και του είπα μερικά φωνήεντα αλλά ο τρόπος που με αντιμετώπισε και αυτά που μου είπε ως εξηγήσεις με αφόπλισε. Και από τότε ούτε εκείνος βαρυγκομούσε κατά Χριστοδούλου αλλά  ούτε και γώ τον σχολίαζα. Είχα καταλάβει ότι σήκωνε Σταυρό και ότι ο Ιερώνυμος δεν τον είχε  στους άμεσα  υπόψη για προαγωγή για την επόμενη μέρα. Και φρόντιζα με διαφορά σχόλια να τον κρατώ στην επικαιρότητα και να τον επαινώ για τη φιλότιμη δουλειά που έκανε. 

🔺Αλλά ο μήνας του μέλιτος δεν κράτησε  για πάντα. Εξ αφορμής μιας  διένεξης που είχα με κληρικό της Συνόδου ο οποίος λόγω των νομικών του γνώσεων είχε βοηθήσει στην υφαρπαγή από την Αρχιεπισκοπή,  προσκυνημάτων που ανήκαν με προεδρικό διάταγμα στο ορφανοτροφείο της Βουλιαγμένης. Φρόντιζα  να παρουσιάζω στη σελίδα μου αλλά και σε πολιτικές εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας αυτά που μάθαινα . Είχα κάνει  τον ξερόλα και φιλόδοξο  κληρικό να χάσει τον ύπνο του. Για να μου κλείσει το στόμα  δεν άργησε να μου κάνει μήνυση και  αγωγή . Τότε ζήτησα τη συνδρομή του Κλήμη τουλάχιστον να με διασφαλίσει στο μέρος των ρεπορτάζ που αφορούσαν κάποιες πληροφορίες που γνώριζε και κυρίως να μας πει ευθέως  τα όσα του έλεγε ο συνάδελφος του κληρικός για να τον κάνει να στενοχωριέται, για να αποκαλύψουμε με τον τρόπο αυτό  τον κακό χαρακτήρα του. Να σκεφτείτε ότι είχε  φτάσει στο σημείο να του λέει:

– Εγώ θα γίνω Μητροπολίτης εσύ δεν θα γίνεις! Θα μείνεις στο ράφι  και σε βλέπω να …πέφτεις από το παράθυρο της Συνόδου  και να αυτοκτονείς.

Τόσο σπουδαίο ήθος έχει ο Ιεράρχης αυτός  που θεωρείται συντηρητικός και …ενάρετος. Φαντάσου να μην ήταν ενάρετος  τί θα έκανε και τί θα έλεγε!!

🔺Δυστυχώς ο Κλήμης τότε φοβήθηκε πως αν με βοηθήσει  θα  εκτεθεί και μου γύρισε την πλάτη. Προσπάθησα να τον καταλάβω και δεν έδωσα συνέχεια. Σήκωσα μόνος μου τον Σταυρό και δικαιώθηκα. Και δεν επανήλθα ποτέ μέχρι που ο φιλόδοξος και υποκριτής κληρικός δεν εκτίμησε τη στάση μου και την σιωπή μου παραμονές  της εκλογής του σε Μητροπολίτη.  Όχι μόνο δεν τον πολέμησα με αρνητική αρθρογραφία αλλά εμμέσως πλην σαφώς  τον στήριξα. Τίποτα δεν εκτίμησε. Ανήμερα  της χειροτονίας του στο επίσημο γεύμα παρουσία τιυ Αρχιεπισκόπου και πολλών Ιεραρχών,  αντι να είναι πλημμυρισμένος  από χαρά και να είναι συγχωρητικός προς όλους εκείνος είπε ότι τα έξοδα για το γεύμα δεν τα κατέβαλε  αυτός γιατί δεν είχε ο φτωχός τόσα χρήματα αλλά… « τα έβαλε κάποιος «καλός κύριος» που τον κέρδισε στο δικαστήριο γιατί τον είχε συκοφαντήσει». Και όλοι νόμιζαν ότι το είπε για μένα. Και όταν ρωτήθηκε από κάποιους αν εννοεί εμένα  δεν το διέψευσε. Ακόμη και στον Αρχιεπίσκοπο που καθόταν δίπλα του και τον ρώτησε απάντησε ότι εννοούσε  εμένα. Και μέχρι προχθές είπε σε κληρικούς του ότι το δικαστήριο μου επέβαλε χρηματική αποζημίωση προς αυτόν. Αλλά δεν υπάρχει  μεγαλύτερο ψέμα απ ´ αυτό.Ουδέποτε του έδωσα χρήματα εγώ. Στο σούσουρο που έγινε τότε με πήραν κάποιοι συνδαιτημόνες να με ρωτήσουν. Τους είπα την αλήθεια και όλοι τον  σχολίασαν αρνητικά και  επεσήμαναν   την υποκρισία του ανδρός  ο οποίος αντί να χαίρεται για το δώρο της Εκκλησίας αυτός έβγαλε κακότητα και εκδικητικότητα ανήμερα της προσωπικής του Πεντηκοστής. Αλλά δεν περίμενα κάτι καλύτερο απο τον άνθρωπο αυτό. Είχα καταλάβει το σαθρό περιεχόμενο του. (Και δεν θέλω να γράψω εδώ τι είχα ακούσει από τον ίδιο τον Χριστόδουλο γιαυτόν όταν υπηρετούσε στην Αρχιεπισκοπή… Θα το πω την κατάλληλη στιγμή.Κάνετε υπομονή). Και όταν τους έλεγα ότι εγώ δεν του έχω δώσει ούτε ευρώ τότε κουνούσαν υποτιμητικά το κεφάλι τους για την κατάντια του νέου Ιεράρχη. Αυτοί είναι οι ενάρετοι Ιεράρχες του Ιερωνύμου του Β ´, μου έγραψε Αγιορείτης που είχε μάθει το συμβάν. Είναι αλήθεια ότι  είχα πικραθεί για τον διασυρμό μου αλλά είπα δεν πειράζει. . Και ο μόνος που μου τηλεφώνησε για συμπαράσταση και να μου πει ότι δεν ήξερα ότι θα γίνουν όλα αυτά ήταν ο Κλήμης. Το εκτίμησα αλλά δεν ανέπτυξα μαζί του την επικοινωνία που είχαμε   παλιά. 

🔺Και περνάμε τώρα στη δύσκολη εποχή της Αρχιγραμματείας. Ήταν μια περίεργη περίοδος. Ενώ θα έπρεπε ο Κλήμης με την εκλογή του σε Επίσκοπο να έχει ηρεμήσει και να είναι καταδεκτικός και ευγενής ορισμένα γεγονότα και κουτσομπολιά που τον έφεραν ως ήρωα τον έκαναν καχύποπτο και πολύ νευρικό.Ήταν η εποχή που συζητούσαν ευρέως ότι  ο επόμενος Περιστερίου θα είναι ο Κλήμης,αλλά ο προκάτοχος του με τις συνεχείς περιθάλψεις του  στο νοσοκομείο έσπασε τα νεύρα όλων μας. Και ασφαλώς και του Κλήμεντα. Του έφταιγαν όλοι. Και ήταν η εποχή που  ενοχοποιούσε τους πάντες. Επειδή είχε παρεξηγηθεί με συνοδικούς συνεργάτες του με τους οποίους ήταν κολλητός στο παρελθόν όποιον έβλεπε να συνομιλεί μαζί τους τον θεωρούσε εχθρό. Έφτασε στο σημείο να πει στον Αρχιεπίσκοπο ότι είμαι τακτικός θαμών σε συγκεκριμένο γραφείο της Συνόδου μέσα στο οποίο σχολιάζουμε την Μακαριότητα του. Ο Γέρων Αρχιεπίσκοπος γνωστός για την ανασφάλεια που τον διακρίνει  απο τα νεανικά του χρόνια έδωσε εντολές και διεμήνυσε να μη συνεχιστεί αυτό που γίνεται. Όλα αυτά γινόταν ερήμην ημών. Δεν ήξερα τίποτα. Όταν τα έμαθα είπα ντεκλαρέ στον Αρχιεπίσκοπο αυτά που έπρεπε να ξέρει και το επεισόδιο θεωρήθηκε λήξαν.

🔺Και όταν έβγαλα τη φωτό εκείνη που έδειχνε τον Γέροντα Περιστερίου σε αθλία κατάσταση-γεγονός που επέσπευσε την διαδικασία παραίτησης και εκλογής του νέου Μητροπολίτη. Ο Κλήμης από τη στιγμή που σιγούρεψε την εκλογή του ηρέμησε. Δεν μου είπε ευχαριστώ. Ούτε ένα τηλεφώνημα δεν μου έκανε. Τα γεγονότα εξελίχθηκαν όπως τα γνωρίζουμε. Και απλά προς τιμή του με κάλεσε στην ενθρόνιση. 

🔺Ο Κλήμης παρέλαβε μια Μητρόπολη με πολλά προβλήματα. Άρχισε να βάζει τάξη. Κάποιες ξεχωριστές πρωτοβουλίες του που ακούστηκαν σε όλο το Περιστέρι και σχολιάστηκαν θετικά τις παρουσίασα απο την ιστοσελίδα μας. Αναφέρομαι στο ξήλωμα που έκανε στα μαγαζάκια που βρήκε σε κάθε γωνιά στην Μητρόπολη ακόμη και στα νεκροταφεία, που ήταν παράνομες παράγκες πλουτισμού συγκεκριμένων ανθρώπων.Κάποιοι φιλόδοξοι ιερωμένοι της Μητροπόλεως Περιστερίου στάθηκαν στο πλευρό του στην αρχή, αλλά όπως αποδείχθηκε είχαν σχέδιο. Ο Κλήμης τους άφησε  να νομίζουν ότι μπορούν να τον κατευθύνουν αλλά πολύ σύντομα άρχισε να καταλαβαίνει τα σχέδια και να αποκαλύπτει  γεγονότα που τα είχαν κρύψει επιμελώς. Όπως ήταν φυσικό θέλησε  να απαλλαγεί απο τα βαρίδια και το κατάφερε. Και τα βαρίδια άρχισαν να τον συκοφαντούν και να διαδίδουν εις βάρος του τα μύρια όσα. Οι ιερείς που μέχρι πρότινος του έπλεκαν το εγκώμιο και έκαναν εμετικά σχόλια θαυμασμού στο διαδίκτυο, μετ´ολίγον  άρχισαν να τον ροκανίζουν. Και ο Κλήμης δεν είναι χθεσινός. Ανταπέδιδε ως γνήσιος Καλαματιανός τα δέοντα και μάλιστα με την ίδια ταχύτητα. Ώσπου έφτασε η στιγμή κατά την οποία ασθένησε με τη μέση του. Ανήμερα της Αγίας Παρασκευής. Από τότε  γεμίσαμε φήμες. Ο Κλήμης είναι  ασθενής. Καρκίνο στον εγκέφαλο έχει, διέδιδαν. Θα εγχειριστεί. Του έπεσαν τα μαλλιά από τις θεραπείες. Είναι λίγα απο αυτά που συλλέξαμε για την εποχή εκείνη. Μέχρι που ο Κλήμης αποφάσισε να δώσει την δική του απάντηση την μέρα που ανήγαγε σε ενοριακό ναό την Εκκλησία της Υπαπαντής, προστάτιδας Παναγίας του γενέθλιου τόπου του. Και τα είπε πράγματι όλα ο Κλήμης. Ήμουν εκεί και τα άκουσα και τα παρουσίασα. Γιατί έτσι έπρεπε να κάνω. Το άδικο ουκ ευλογείται! Και έπρεπε να αποδώσουμε δικαιοσύνη. Δεν ήταν δυνατόν να αφήσω αναπάντητες τις φήμες που ξεστόμιζαν τα λαμόγια καθ´ολο τον Αύγουστο όταν ο άνθρωπος αυτός ήταν ασθενής αλλά όχι με ασθένειες που του απέδιδαν. Ας έχουν  τον φόβο του Θεού μη στείλει σε αυτούς την ασθένεια με την οποία κοσμούσαν τον Κλήμη και το διέδιδαν παντού.

 🔺Αν κάνω σήμερα αυτή την αναφορά είναι για να προειδοποιήσω για τελευταία φορά τις κάργες της Συνόδου – αρσενικού, θηλυκού και… ουδέτερου γένους – να μην ξύνονται στην γκλίτσα του τσοπάνη, γιατί θα δουν τον ουρανό ανάποδα με όσα  θα τους γράψω. Είμαι στο παρά 5’. Εύχομαι να μη γίνει παρά 1’.

Συνεχίζεται…..