You are currently viewing Σφηνάκια που….. τζούζουν 1

Σφηνάκια που….. τζούζουν 1

  • Reading time:1 mins read

 

***Πάει καιρός από τότε που για τελευταία φορά αναρτήσαμε σφηνάκια! Οχι γιατί δεν είχαμε θέματα αλλά γιατί δεν θέλαμε να ταράξουμε τα ήρεμα νερά! Μπορεί παντού να επικρατεί μία επίπλαστη νηνεμία στον εκκλησιαστικό χώρο, αλλά στην ουσία τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται!

 

***Εξάλλου οι Άγιοι Αρχιερείς μας δεν μας αφήνουν να πλήξουμε ποτέ! Είναι πολύ ευρηματικοί! Συνήθως έτσι φέρονται οι άνθρωποι που έχουν λύσει όλα τα θέματά τους, όσοι δεν έχουν έννοια για το πώς θα πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, τον ΟΤΕ, την ΔΕΗ, τον ΦΠΑ, τον ΕΝΦΙΑ και όλα τα συναφή! Ας είναι…

*** Πάντως πού τους χάνεις, πού τους βρίσκεις είναι πάντα πανταχού παρόντες! Άλλοι μας διδάσκουν με το ύφος και ήθος τους κι άλλοι μας προκαλούν…. θυμηδία, έστω και ελαφρώς!

***Συνέρχεται εν Αγίω Πνεύματι, από την Τρίτη 6 Οκτωβρίου η Ιεραρχία στην τακτική πρώτη συνεδρίαση του Οκτωβρίου. Οι εισηγήσεις που θα αναπτυχθούν είναι για θέματα που αφορούν το λαό και την κοινωνία μας αυτή την δύσκολη εποχή. Το θέμα είναι το τί θα ακολουθήσει των εισηγήσεων. Τί μέτρα θα λάβει η Εκκλησία για να έλθει ακόμη πιο κοντά στον συνάνθρωπο! Η Εκκλησία μπορεί να αλλάξει την πορεία των πραγμάτων! Αρκεί να το θέλει! Είναι η μόνη ισχυρή δύναμη που μπορεί να παράξει κοινωνικό έργο και παράλληλα να σώσει ψυχές που αγωνίζονται στα μετερίζια της ζωής!

***Παράλληλα η Ιεραρχία θα εκλέξει την τελευταία ημέρα των εργασιών της, την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, δύο νέους Μητροπολίτες: τον νέο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας και τον νέο Μητροπολίτη Τρίκκης. Ολα δείχνουν οτι θα δοθεί σκληρή μάχη για τις δύο εκλογές, ενώ υπό άλλας συνθήκας θα ήταν απλός περίπατος !

***Για την Κεφαλληνία θα δοθεί σκληρή μάχη ανάμεσα σε δύο τάσεις: Πρώτη τάση, εκφράζεται με τη θέληση της τοπικής κοινωνίας η οποία θέλει Κεφαλλήνιο Ποιμενάρχη για να ξέρει να σέβεται και να ακολουθεί τα έθιμα του νησιού. Το πρόσωπο που συγκεντρώνει αυτή τη στιγμή τις προτιμήσεις των τοπικών φορέων και του λαού του νησιού είναι ο Αρχιμ. Νικόλαος Χαρτουλιάρης. Η δεύτερη τάση που εκφράζεται πάντα με τον ίδιο τρόπο δίνει την θέληση της ….καμαρίλας, που θέλει να επιβάλλει τον όποιο εκλεκτό της για διάφορους σκοπούς. Το πρόσωπο που εχει επιλέγει εδώ είναι ενας εξαίρετος κληρικός Θεολόγος ο Αρχιμ. Δημήτριος Αργυρός. Με την προαγωγή του — αν προαχθεί– αδειάζει η θέση και του Διευθυντή της Σχολής Βελλά για να προωθηθεί νέος φέρελπις Ακαδημαϊκός κληρικός ή λαϊκός της αυλής! Δύο σε ένα! Το θέμα είναι πώς θα αντιδράσει η Ιεραρχία η οποία έχει τον τελευταίο λόγο!

***Για την Μητρόπολη Τρίκκης τα πράγματα φαίνονται ξεκάθαρα. Ο απερχόμενος Μητροπολίτης Αλέξιος που λίγο έλλειψε να πείσει όλους εμάς για την δήθεν αντικανονικότητα των παραιτήσεων των Μητροπολιτών( λες και οι Μητροπόλεις αποτελούν οικογενειακή τους κληρονομιά) μας εξέπληξε με τη δική του παραίτηση. Παράλληλα ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο και την Ιεραρχία να εκλέξουν ως διάδοχό του τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Χρυσόστομο Νάση, κληρικό με προσόντα και καλοσύνη προς κάθε συνάνθρωπο! Η εκλογή του θεωρείται βέβαιη αν και θα κοντραριστεί στο τριπρόσωπο με τον εκ Τρικάλων ορμώμενο Αρχιμ. Γρηγόριο Κωνσταντίνου που υπηρετεί στην Μητρόπολη Κασσανδρείας. Ευρισκόμενος εις την ωριμότητα της εκκλησιαστικής του πορείας θα αποτολμήσει να διεκδικήσει την Μητρόπολη της γενετείρας του εντελώς μόνος και χωρίς την βοήθεια κάποιου δυναμικού Ιεράρχη. Η Ιεραρχία θα αποφασίσει το ποιοί θα εκλεγούν και στις δύο Μητροπόλεις αν και ο ζυγός βαραίνει πάντα προς την πλευρά του εκλεκτού που προτείνει ο Αρχιεπίσκοπος!

***Είχα πεί οτι θα σχολίαζα εκτενώς το ταξίδι του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Χίο. Οπως διαπιστώσατε δεν το έπραξα για πολλούς λόγους! Θέλω όμως,να επισημάνω κάτι που θα πρέπει να το λάβει σοβαρά υπόψη του το Φανάρι και επιτέλους να το εφαρμόσει!

***Από τα πρώτα έτη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, τότε που τα πηγαίναμε άριστα μαζί του και φροντίζαμε να ανοίξουν οι δίαυλοι επικοινωνίας Ελλήνων και Φαναρίου και να γίνονται Ιερά Μυστήρια εκεί,ώστε να μετατρέψουν το γνωστό από τα βιβλία έως τότε Φανάρι, αυτό που πραγματικά είναι: Μητέρα Εκκλησία, είχαμε εισηγηθεί τη δημιουργία ειδικής υπηρεσίας Εθιμοτυπίας παρά ΤΩ Πατριάρχη, η οποία θα φροντίζει, θα προετοιμάζει, θα οργανώνει και θα επιμελείται τα ταξίδια του Πατριάρχη, από την αρχή έως την πιο μικρή λεπτομέρεια!

***Δυστυχώς όλα γίνονται πολύ χαλαρά με αποτέλεσμα τα ταξίδια του Πατριάρχη να μην έχουν την απαιτούμενη προετοιμασία και πολύ σημαντικά ταξίδια του Πατριάρχη, στην Ελλάδα ή σε άλλες χώρες, που θα μπορούσαν να αποτελούν σταθμό στην ζωή της Εκκλησίας και της Ορθοδοξίασεν γένει, να μην έχουν την απαιτούμενη αίγλη.

***Για να μιλήσω σε απλή γλώσσα: δεν μπορεί να έρχεται ο Πατριάρχης στη Χίο μετά από 18 ολόκληρα χρόνια και να τον υποδέχονται μόνο πεντακόσια άνθρωποι !! Είναι δυνατόν; Μήπως δεν ήθελαν οι Χιώτες να υποδεχθούν και να δούν τον Πατριάρχη; Κάθε άλλο! Απλά δεν έγινε σωστή προετοιμασία ! Ας θυμηθούμε όλοι το ταξίδι του Πατριάρχη στη Χίο το 1997! Τότε που χιλιάδες λαού τον υποδέχθηκαν όπως του άξιζε στην πλατεία του νησιού! Και ο Μητροπολίτης Χίου τότε,ήταν ο Γέρων Διονύσιος που παρά τα χρόνια του ήξερε να ακούει και να εμπιστεύεται τους σωστούς ανθρώπους, μέχρι που τον έπνιξε κι αυτόν η ….καμαρίλα των ίδιοτελών συνεργατών που τον άφησαν να σβήνει σιγά- σιγά στην Αθήνα.

***Τα ταξίδια του Πατριάρχη, θέλουν εντατική προετοιμασία ακόμη και για την μικρότερη λεπτομέρεια! Επιπλέον δεν πρέπει να δίνουν οι οργανωτές την εντύπωση οτι ο Πατριάρχης ήλθε για να επισκεφθεί τους ισχυρούς και τους πλούσιους, αλλά για να ευλογήσει όλο το χριστεπώνυμο πλήρωμα, ιδιαίτερα σήμερα που δοκιμάζεται! Αλλά όλα αυτά απαιτούν μυαλό!

***Ανήκω σε αυτούς που χρόνια τώρα λέγω και γράφω οτι το περίεργο καθεστώς που επικρατεί στην Εκκλησία της Ελλάδος που είναι διασπασμένη σε πέντε τμήματα καποτε πρέπει να θεραπευθεί!

Πρέπει να βρεθεί κάποτε μία γενναία κυβέρνηση της Ελλάδας, η οποία δεν θα διστάσει να πάρει αποφάσεις, ακόμη και αν χρειασθεί να πονέσει κάποια πλευρά! Μέχρι τότε πάντως ο Πατριάρχης δεν είναι κακό να συγκεντρώνει και να εμψυχώνει την Ιεραρχία του θρόνου!

Πρόκειται για μία πολύ σωστή απόφαση που αναπτύσσει την ομαδική εργασία και την αδελφικότητα, εντός των κόλπων της Ιεραρχίας του οικουμενικού Πατριαρχείου.

*** Α, και μία οφειλόμενη επανόρθωση: τις προσκλήσεις προς τους Αρχιερείς των Νέων Χωρών ο Πατριάρχης τις απέστειλε δια της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος κι όχι απ´ ευθείας στους Αρχιερείς όπως διέδιδαν τα παπαγαλάκια!

***Στενοχωρέθηκε έμαθα ο άλλοτε φίλος μου Μητροπολίτης Σερρών Θεολόγος που επεσήμανα σε σχετικό ρεπορτάζ μου, περί τα τέλη Απριλίου, το … “μικρό μπόι” που επέδειξε έναντι του ευεργέτη του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, κατά το πρόσφατο ταξίδι του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στις Σέρρες, με τις διθυραμβικές ομιλίες του. Κι εγώ στενοχωρέθηκα με το πόσο εύκολα ξεχνούν οι άνθρωποι, έστω κι αν είναι Αρχιερείς!

***Μα να είσαι Αρχιερεύς, να βοηθάς έναν εμπερίστατο συνάνθρωπο που τότε που μπορούσε σε ευεργέτησε πολλαπλώς και να κάθεσαι να το κομπάζεις σαν γύφτικο σκερπάνι δεν σε τιμά και τόσο! Αντιθέτως δείχνει το ποιός πραγματικά είσαι και πόσο χαμηλό δείκτη ανθρωπιάς και νοημοσύνης έχεις! Αλήθεια για τις γενναιόδωρες βοήθειες που αποστέλλει ο ίδιος Αρχιερεύς προς τους οικείους του, γονείς, αδελφή, ανήψια κλπ κομπάζει το ίδιο; Ή εδώ ισχύουν τα δύο μέτρα και δύο σταθμά; Τί κρίμα! Τίποτα δεν διδάχθηκε κοντά στον Γέροντά του! Τόση κατάντια μαζεμένη στον ίδιο άνθρωπο είναι πολύ τραγικό! Σχεδόν ανίατο!

***Μήπως θέλει να του θυμίσω το πώς και γιατί επέσπευσε την επίσκεψη του Πατριάρχη στην Μητρόπολή του; Με συγκεκριμένους διαλόγους και γεγονότα; Ως γνωστόν φημίζομαι για το καλό αρχείο μου! Αλλά τί να πείς για ένα τέτοιο είδος αχαρίστου ανθρώπου!

***Καλά θα κάνουν κάποιοι φαιδροί διαδρομιστές της Αρχιεπισκοπικής αυλής, να μαζευτούν και να μην ασχολούνται μαζί μας γιατί θα μας αναγκάσουν να τους θυμίσουμε κάποια γεγονότα, από το πρόσφατο παρελθόν, για τα οποία θα κρυφτούν από ντροπή! Οι υπηρέτες των προσωπικών τους συμφερόντων είναι άδικο να κρίνουν ανθρώπους που αγωνίζονται να επιβιώσουν και που ακόμη και μέχρι σήμερα αναλίσκονται για τον συνάνθρωπο! Σε αντίθεση με αυτούς που κάθε άλλο παρά αυτό κάνουν και την έννοια της φιλίας την προσαρμόζουν στα προσωπικά τους συμφέροντά πάντα!

***Τελικά η κόντρα του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως, όπως λένε οι πληροφορίες μας! Εχει μακριά ουρά!

***Ως ένα βαθμό η επιφύλαξη που είχε εκφράσει κατά τις τελευταίες εκλογές Μητροπολιτών ο Σεβ. Μεσσηνίας, ισχύουν ακόμη ή μάλλον δεν έχουν απαντηθεί επακριβώς!

Για παράδειγμα δεν έχω καταλάβει πού να προσφεύγουν οι υποψήφιοι προς Αρχιερατεία για να δούν την πολυπόθητη προαγωγή: στον Αρχιεπίσκοπο( όπως αρμόζει), στους Γεροντάδες Μητροπολίτες, στον Ηγούμενο Εφραίμ ή στην Νικόλ; Μία απορία που πρέπει να λυθεί σύντομα για το καλό της Εκκλησίας και την ηρεμία όλων μας.

***Στην όχι και τόσο καλή σχέση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας με τον Αρχιεπίσκοπο οφείλεται και η άρνησή του να ξαναμπεί στην Συνοδική Επιτροπή Διορθοδόξων όπου μαζί με τον Γέροντα Περιστερίου Χρυσόστομο και τον Δημητριάδος Ιγνάτιο που αλληλοσυμπληρώνονται κάνουν πολύ καλή δουλειά.

Μετά από πίεση τόσο από τον Αρχιεπίσκοπο, όσο και από άλλους Μητροπολίτες, το αποδέχθηκε, μολονότι δημιουργήθηκε όπως μάθαμε ένα ευτράπελο όταν κάποιος Μητροπολίτης είπε αρκετά δυνατά : “Ας μπει σε αυτή την επιτροπή και κανένας άλλος Ιεράρχης πιο… Ορθόδοξος….” Δημιουργήθηκε λέει ένα μικρομπάχαλο αλλά η μεγάλη σύρραξη αποσοβήθηκε!

Τί ήθελε, όμως, να πεί με αυτό τον ….υπαινιγμό ο εν λόγω Ιεράρχης; Κάποιος πιο Ορθόδοξος;

Απορίας και ερεύνης άξιον!!!

***Τί γίνεται στην Μητρόπολη Καρπενησίου; Προς τί αυτή η ανοχή προς τον σεβαστό κατά τα άλλα Μητροπολίτη Νικόλαο; Δεν φτάνει που καταχρέωσε την Μητρόπολη με το επεισόδιο του…εκβιασμού που αντιμετώπισε πρέπει να ανεχτεί και όλα αυτά που συμβαίνουν;

*** Είναι αλήθεια οτι επίσημα έγγραφα της Μητρόπολης υπογράφονται αντ´αυτού από πρόσωπα του περιβάλλοντος; Είναι αλήθεια οτι ο Μητροπολίτης δεν ομιλεί με τον Ηγούμενο της Παναγίας της Προυσιώτισσας, αφού την Μονή διοικούν πλέον πρόσωπα από το οικείο περιβάλλον του Μητροπολίτη;

Είναι αλήθεια οτι δεν συνέρχεται πλέον το Μητροπολητικό Συμβούλιο ; Και αν ναί , πώς διοικείται η Μητρόπολη; Μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η αρρωστημένη κατάσταση;

Είναι γνήσια εκκλησιολογία αυτή; Ποιά λογική και ποιοί ιεροί κανόνες το επιτρέπουν; Να παραμένει δηλ. ο Μητροπολίτης στη θέση του και να πληρώνει η Εκκλησία τα καπρίτσια του; Πού τα βρήκατε αυτά όλοι εσείς που θέλετε να τον αφήσετε στην ησυχία του; Οικογενειακή Κληρονομιά σας είναι η Εκκλησία;

Ούτε ίχνος ντροπής!!

*** Κι ομως,η Ιατρός καθηγήτρια και το περιβάλλον της Λεβαδείας, με προεξάρχοντα τον σεμνό και διακριτικό Μητροπολίτη Θηβών Γεώργιο, ετοιμάζουν προς προαγωγή Αρχιμανδρίτη της Συνόδου, που εισήλθε στην υπηρεσία της Συνόδου, τον τελευταίο χρόνο, όταν υπάρχουν άλλοι που βρίσκονται εκεί μέσα επί πολλά χρόνια! Δυστυχώς έτσι γίνονται τα πράγματα παντα ! Προάγεται αυτός που διαθέτει γνωριμίες στα υψηλά δώματα!

***Κατά τα άλλα σας ενοχλούσε, ώ υποκριτές, η …”ανάμιξη” του περιβάλλοντος του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου στις εκλογές Μητροπολιτών που γίνονταν τότε. Σήμερα έχουν άποψη και την καταθέτουν ευθαρσώς όχι μόνο άτομα του λεγόμενου περιβάλλοντος αλλά και εξωγενείς παράγοντες! Τα είπαμε τα κατονομάσαμε προηγουμένως! Και όμως, δεν μιλάει κανείς σήμερα! Όλοι τα θεωρούν φυσιολογικά και τα αποδέχονται!

***Κάτι δουλίτσες μοιράζονται σε ναούς,λένε οι πληροφορίες μας με αδιαφανείς διαδικασίες.

Γιατί αλήθεια δεν τηρούνται οι προβλεπόμενες εκ του νόμου περί Ιερών Ναών και ενοριών διαδικασίες αλλά δίδονται δουλειές σε …ημετέρους;

Μήπως όλο αυτό το αλισβερίσι της ευνοιοκρατίας, αποτελεί προϊόν …θαύματος; Λέω μήπως;;

Ε ρε βρεγμένη σανίδα που σας χρειάζεται… ευλαβείς εκ του… ευ+λαμβάνω!

***Ταξίδι στη Μακεδονία και Θράκη πραγματοποίησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος συνοδευόμενος από τον παλαιό του φίλο Μητροπολίτη Μαντινείας Αλέξανδρο. Μπορεί το ταξίδι αυτό να έγινε για να εκπληρώσει ο Μητροπολίτης Αλέξανδρος ένα τάμα από τα χρόνια που υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία, αλλά δόθηκε η ευκαιρία στον Αρχιεπίσκοπο να επικοινωνήσει με το λαό των ακριτικών αυτών περιοχών! Από τη στιγμή που μπαίνει στον κόπο να πραγματοποιεί τέτοια ταξίδια καλόν είναι να προετοιμάζονται και καλύτερα!

Η επαφή του Αρχιεπισκόπου με τον λαό της Θράκης, εμψυχώνει τον ακριτικό λαό μας,οχι μόνο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει όλη η χώρα αλλά και για τα εθνικά μας θέματα.

 

Οι Τούρκοι αξιωματούχοι βρίσκουν προφάσεις και μπαινοβγαίνουν στην Θράκη πολύ συχνά. Οι δικοί μας πολιτικοί αδιαφορούν ! Επομένως μία επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου εκεί θεωρείται μείζον γεγονός! Καλό θα ήταν όμως να προετοιμάζεται σωστά και να μην περιορίζεται μόνο στις επαφές σε επίπεδο των αρχών της περιοχής!

***Πάντως τα ταξίδια φαίνεται πως κάνουν καλό στον Αρχιεπίσκοπο γιαυτό ας κάνει περισσότερα! Του απελευθερώνουν την σκέψη και τον κάνουν να εκφράζεται ευγενώς μεν αλλά τσεκουράτα δε….

–Έπρεπε να πάει στο Σιδηρόκαστρο για να μιλήσει για τη Σία Αντωνοπούλου και το μάθημα των θρησκευτικών; Μου είπε φίλος!

— Εκεί τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι, εκεί απάντησε! Του είπα..Οι δημοσιογράφοι των Αθηνών δυστυχώς δεν ρωτούν! Τους αρκεί να καταγράφουν απλώς τα γεγονότα χωρίς να παράγουν ειδήσεις!

*** Είναι κακό η Εκκλησία να μετέρχεται δύο μέτρα και δύο σταθμά όταν αντιμετωπίζει ομοειδή γεγονότα που χρειάζονται άνωθεν επέμβαση.

Το φαινόμενο των ιεραρχών που φθάνουν σε μία κατάσταση όπου νοιώθουν ανήμποροι να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους είναι παλαιό! Και η Εκκλησία βρίσκει πάντα τρόπους να το αντετωπίζει!

Όταν όμως χρησιμοποιεί δυο μέτρα και δύο σταθμά ανάλογα με τα “πρόσωπα” που έχει να τακτοποιήσει είναι άδικο!! Για παράδειγμα στην περίπτωση του Γέροντα Θεσσαλιώτιδος Κυρίλλου επισπεύτηκε η διαδικασία της αποστολής της ειδικής Επιτροπής και ο Κύριλλος εξέπεσε του θρόνου του ως ανήμπορος να επιτελεί τα καθήκοντά του! Και μάλιστα αυτός λειτουργούσε ή χοροστατούσε (ακόμη και ιερά μυστήρια έκανε ) έστω με την βοήθεια συγκεκριμένου κληρικού- υποβολέα– ο οποίος εξακολουθεί να μένει ατιμώρητος και να χαίρει της ασυλίας του νέου Μητροπολίτη(κρίμασιν οις οίδε Κύριος).

Τώρα στην περίπτωση του Καρπενησίου– και όχι μόνο– γιατί δεν συμβαίνει το ίδιο; Τί περιμένετε; Αλλά αν ισχύσουν τα όσα ακούγονται για προώθηση…. ημετέρου προσώπου, προβλέπω οτι πολύ σύντομα θα έχουμε λύση του προβλήματος!

*** Στενοχώρεσα Μητροπολίτη που θεωρούσα φίλο μου γιατί λέει πρόβαλα την παρουσία του σε πολιτική εκδήλωση υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ!

*** Δηλαδή Αγιε, πήγες σε μία εκδήλωση πολιτική στην οποία συμμετείχαν περί τα χίλια άτομα μυστικά; Δεν σε είδαν οι άνθρωποι; Πάρτυ μασκέ ήταν;

Εγώ από το διαδίκτυο πήρα τις φωτό όπου εικονιζότανε σε ένα σαλούν ο Μητροπολίτης, καταλύων ξηροκάρπια και συζητώντας με τον ένα εκ των υποψηφίων! Το ερώτημα που έθεσα και δεν απαντήθηκε ποτέ είναι συγκεκριμένο: πήγε ο Άγιος και σε εκδήλωση άλλων υποψηφίων, άλλων κομμάτων ή μόνο στους συγκεκριμένους, το κόμμα των οποίων θα θέσει σε λίγο θέμα σχέσεων Εκκλησίας και κράτους; Για να ξέρουμε τί λέμε….Τότε να ακούσω τον Αγιο τί θα έχει να μας πει…. Και τα παράπονά του ας τα πεί κατ´ευθείαν σε μένα… Κινητό έχει! Ή μήπως δεν έχει;;; Φεύ!!!

***Αν βάλλω πάντως τη λέξη αχαριστία στο δικό μου στόμα δεν χωρεί.. Σε κάποιων Ιεραρχών το στόμα όμως έρχεται γάντι …. Είναι συνυφασμένη μαζί τους!

*** Εχει ο καιρός γυρίσματα πάντως! Σε λίγο θα βρεθούμε προ απρόσμενων γεγονότων και φοβερών εξελίξεων!

***Μαθαίνω οτι η περιβόητη Νικόλ έχει λουφάξει! Εξαφανίσθηκε από προσώπου γής! Επικοινωνεί μόνο με συγκεκριμένα πρόσωπα!

Από τη μία οι εισαγγελικές παραγγελίες, από την άλλη τα εξώδικα και επιπλέον αυτά που έγραφα κι εγώ για τα έργα και τις ημέρες της, την έκαναν την καημενούλα να φοβηθεί, να αποσυρθεί από το προσκήνιο και να παριστάνει την λάθρα βιώσασα!

Ομως κάτι μου λέει οτι πολύ σύντομα τα φώτα θα στραφούν και πάλι πάνω της! Κάτι θα την επαναφέρει στην επικαιρότητα.. Γιατί δεν κάθεται φρόνιμη, στην παρασκιά όπου ευρίσκεται! Επιδίδεται σε τηλεφωνήματα από απόκρυψη και εκτοξεύει ύβρεις και απειλές…. Εκεί έκανε το μοιραίο λάθος! Αμ,κυρά μου δεν ήξερες δεν ρώταγες; Πού να σε προστατεύσει τώρα η…. θεία σου, όπως την αποκαλείς; Αλήθεια το ξέρει τον αποκαλείς με αυτό το προσωνύμιον;

***Το περιστατικό είναι πέρα για πέρα αληθινό! Ευρισκόμενος στον Αγιο Διονύσιο, σε μία από τις τελευταίες χειροτονίες Μητροπολιτών, εισέρχεται εντός του Ιερού Βήματος, περί το τέλος του Μυστηρίου, ένα αμίστακο, συμπαθές κατά τα άλλα νέο παιδί, εκ της προσωπικής ασφαλείας του Αρχιεπισκόπου, να πεί εις τους λαϊκούς, να εξέλθουν του Ιερού Βήματος. Εγώ ότι που είχα εισέλθει για να χαιρετήσω τον νεοχειροτονηθέντα και να φύγω! Και αφού φώναξε για λίγο αορίστως άρχισε στη συνεχεια να μου φωνάζει προσωπικά! Εγώ προς στιγμήν μπερδεύτηκα..

–Σε μένα το λές άνθρωπέ μου, του είπα…

— Ναι σε σένα, μου λέγει αγενώς και με υψωμένη φωνή!

— Και ποιός σου είπε οτι εσύ λαϊκός ών,μπορείς να είσαι μέσα στο Ιερό και μάλιστα οπλοφορών προκλητικότατα(είχε το όπλο σε εμφανή θέση) και δεν μπορώ να είμαι εγώ και οι υπόλοιποι λαϊκοί!

Προς στιγμήν τα έχασε και δεν ήξερε τί να πει…

 

Επενέβη στη συνέχεια, ευγενικά και διακριτικά ,ο έμπειρος επικεφαλής της ασφάλειας του Αρχιεπισκόπου και το επεισόδιο έληξε.

Εκεί κατάλαβα πόσο…. αγαπητός είμαι στο περιβάλλον!

Φαντάσου τί έχει ακούσει ο άνθρωπος αυτός για μένα για να φερθεί έτσι!

*** Εσχάτως κάποιοι ιερείς πλύνουν τα αυτοκίνητά τους εξω από τους ιερούς ναούς, με νερό της Εκκλησίας. Προφανώς το κάνουν για λόγους οικονομίας! Είναι απαραίτητο όμως να ανεβάζουν και φωτό στο fb ?Είναι το λιγότερο προκλητικό!

***Αγωνία διακατέχει τους Μητροπολίτες που θέλουν να αποκτήσουν βοηθό Επίσκοπο: τον Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανό, τον Μητροπολίτη Γλυφάδας Παύλο και τον Μητροπολίτη Κορίνθου Διονύσιο. Ο Αρχιεπίσκοπος ενώ τους υποσχέθηκε οτι θα το φέρει ως θέμα στην Ιεραρχία, όλα δείχνουν οτι θα εφαρμοστεί η παλαιά επιτυχής συνταγή που ίσχυε επί Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ: δεν το θέλει η Ιεραρχία και επομένως δεν το θέτουμε ως θέμα!

Η δυσκολία έγκειται στο πώς θα πεισθεί γιαυτή την κοροϊδία και ανακολουθία ο Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός, Αντιπρόεδρος της ΔΙΣ , στον οποίο ο Αρχιεπίσκοπος πολλάκις υποσχέθηκε οτι θα τηρήσει τον λόγο του!

*** Μητροπολίτης που συνήθως δε σηκώνει μυίγα στο σπαθί του τελευταία έχει λουφάξει! Οι πληροφορίες λένε οτι φοβάται γιατί τα τα χρήματα που έχει αποταμιεύσει είναι πολλά και ασφαλώς δεν αιτιολογουνται! Δεν ξέρω αν είναι στη λίστα Λαγκάρντ αλλα φοβάται πως είναι σίγουρα σε κάποια λίστα από αυτές που έχουν στα χέρια τους κυβερνητικοί αξιωματούχοι!

***Τί ήταν αυτό το μπλέ χαρτί ή φάκελος που έδωσε ο Μητροπολίτης Νικαίας Αλέξιος στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την ώρα που έφευγαν από την αίθουσα του κοινοβουλίου μετά τον Αγιασμό; Θα μας το πεί ο ίδιος ή θα ερωτήσουμε τον Πρωθυπουργό;

***Αλλο να το γράφω κι άλλο να το βλέπετε. Ο Μητροπολίτης Κιλκισίου Εμμανουήλ εκτός εαυτού κατά την ολιγόωρη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομσίου στην επαρχία του. Έβριζε μεγαλοφώνως ιερείς και διακόνους! Τα ασυγκράτητα πυρά του δέχθηκε πρωτίστως ο διάκονός του ο οποίος του συνέστησε να πάρει από δίπλα του το δώρο που θα επρόσφερε στον Πατριάρχη! Και τί δεν άκουσε το δύσμοιρο διακόνι… Και όλα αυτά παρουσία του Πατριάρχη, ο οποίος άκουγε αποσβολωμένος τον οργισμένο Ιεράρχη να αποκαλεί τον διάκονο… άχρηστο και οτι δεν έχει και στην πλάτη μάτια! Κι ακόμη δεν είδαμε τίποτα!

***Κάθε φορά που γράφει μία αποψη ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος, γελώ για να μην κλαίω γιατί ο λόγος του με τις πράξεις του ευρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία ! Ποτέ δεν συμβαδίζουν αυτά τα δύο! Προφανώς το έχει ως ελάττωμα εκ γενετής! Δεν εξηγείται αλλιώς! Βάλθηκε τώρα να μας πείσει οτι εκεί στη Θράκη όλα λειτουργούν καλά λίαν ! Και τα έβαλε με όλους εκείνους που ομιλούν για τη Θράκη χωρίς να ξέρουν τα πράγματα, λέει, από μέσα, οπως τα ξέρει ο ίδιος!

*** Κι εκείνος που τα ξέρει γιατί δεν μας λέει τί έχει κάνει η Εκκλησία μέχρι τώρα, για να μη χειροτερέψει η κατάσταση; Πού συνέβαλε η Εκκλησία για να μην ρημάξουν τα χωριά μας; Μετά την σοφή εκείνη απόφαση του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου να ενισχύσει οικονομικά τις οικογένειες της Θράκης που αποκτούν τρίτο τέκνο, δεν υπήρξε άλλη πολιτική πράξη προς αυτή την κατεύθυνση! Ούτε οι ντόπιοι– ακόμη και οι πολιτικοί– δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν από τον παλιό κακό εαυτό τους και να δώσουν την πνοή που χρειαζότανε Και τί είναι προτιμότερο να ταξιδεύει συνεχώς εκτός Θράκης ή να εμπνέει τους Έλληνες ανά την ελληνική επικράτεια να επισκέπτονται και να ενθαρρύνουν τους ακρίτες μας στη Θράκη; Αλλά θα ασχοληθούμε λεπτομερώς με το θέμα αυτό σε αυτοτελή ανάρτηση…. Η σοβσρότητά του θέματος δεν μας επιτρέπει να αδιαφορήσουμε….!!

 

***Ορισμένοι νεόκοποι Πρωτοσύγκελλοι μαζευτείτε! Ούτε η ηλικία σας,ούτε οι ανύπαρκτες περγαμηνές σας επιτρέπουν αυτή την συμπεριφορά! Ο κόσμος θα σας περάσει για νούμερα! Άντε προσγειωθείτε και φερθείτε με αγάπη! Πόσα κιλά κόμπλεξ κουβαλάτε για να φέρεστε με τόσο ιταμό τρόπο! Σε λίγο θα γράψω και ονόματα…..!

 

*** Το είδαμε και αυτό!

Μπορεί ένας χθεσινός Μητροπολίτης να προτείνει και να προωθήσει με επιτυχή έκβαση έναν κληρικό για Μητροπολίτη, αλλά δεν μπορεί να πράξει το ίδιο ένας πολιός Ιεράρχης αν δεν είναι του περιβάλλοντος!

Θα μου πείτε εδώ ούτε ο Οικουμενικός Πατριάρχης μπορεί να εκλέξει έναν δικό του άνθρωπο , εσύ

τους πολιούς Μητροπολίτες σκέφτεσαι;

 

***Προς κάποιους Μητροπολίτες…..

Αν οι ζητιάνοι –και οι ενοχλητικοί– σαν κι εμέ δεν έδιναν το αίμα,

Καπεταναίοι–εν προκειμένω και Αρχιερείς– σαν και σέ,

δεν θα φορούσαν στέμμα!

 

Όσο πιο γρήγορα το καταλάβετε τόσο πιο καλά!

Το άδικον –και το αχάριστον– ουκ ευλογείται…!!!