You are currently viewing Έμπρακτη αγάπη και κοινωνικό έργο από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου (ΒΙΝΤΕΟ)

Έμπρακτη αγάπη και κοινωνικό έργο από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου (ΒΙΝΤΕΟ)

  • Reading time:1 mins read

Κόντρα στις οικονομικές αντιξοότητες της εποχής η Ιερά Μητρόπολη Σύρου συνεχίζει τις σημαντικές προσπάθειες ανάπτυξης κοινωνικού και φιλανθρωπικού έργου με την πολύτιμη αρωγή των απλών ανθρώπων αλλά και τη σπουδαία προσφορά των ευεργετών της.

Αναφορικά με το εν λόγω έργο μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, κ. Δωρόθεος Β΄ στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από τη Μητροπολιτική κατοικία προκειμένου να ενημερώσει όλους τους ανθρώπους της Μητροπολιτικής περιφέρειας.

Μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε το σύνολο των ανθρώπων που συμμετείχαν στον “Έρανο Αγάπης και Φιλαδελφίας” που διεξήγαγε η Ιερά Μητρόπολη στα δώδεκα νησιά από τον περασμένο Αύγουστο έως και τον Οκτώβριο. Εκτός από τη σωτηριολογική και πνευματική αποστολή που έχει η Ιερά Μητρόπολη Σύρου, έργο της σύμφωνα με τον κκ Δωρόθεο Β΄ είναι να στηρίζει στο μέτρο των δυνατοτήτων της τους ανθρώπους και τις κοινωνικές ανάγκες τους, χωρίς να υποκαθιστά το κράτος. Ο ίδιος αναφέρθηκε αναλυτικά στις δράσεις που έχει πραγματοποιήσει η Ιερά Μητρόπολη Σύρου από την αρχή του έτους ενώ γνωστοποίησε πως στο Φιλόπτωχο Ταμείο συγκεντρώθηκαν 160.812 ευρώ, τα οποία και διοχετεύονται στις ανάγκες και στα αιτήματα των εμπερίστατων ανθρώπων.

Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος προχώρησε και σε αναλυτική ενημέρωση σχετικά με τον εορτασμό του πολιούχου της Ερμούπολης, Αγίου Νικολάου που θα πραγματοποιηθεί στη Σύρο, στο πλαίσιο του οποίου θα λάβουν χώρα ιδιαίτερες εκδηλώσεις.