You are currently viewing Υπάρχουν χειρότεροι από τον Βερύκιο και μάλιστα  μέσα στην Εκκλησία ….

Υπάρχουν χειρότεροι από τον Βερύκιο και μάλιστα μέσα στην Εκκλησία ….

  • Reading time:1 mins read

ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ.ΤΖΟΥΜΑ

Ανέβασε ο Δήμος Βερύκιος μία εικόνα της Παναγίας με ανεπίτρεπτη, υβριστική και παραποιημένη παραλλαγή και πέσαμε όλοι να του βγάλουμε τα μάτια! Και δικαίως! Όχι μόνο για το άθλιο περιεχόμενο αλλά και – κυρίως-για τη στιγμή που επέλεξε να το κάνει μέσα στον Δεκαπενταύγουστο.

Και τί δεν άκουσε! Γιατί; Διότι είναι επώνυμος! Και όσο πιο πολύ τον πονούσαν οι κριτικές μας, τόσο πιο καλά θα αισθανόμασταν αφού κάναμε το… καθήκον μας και ικανοποιούσαμε την ευαίσθητη συνείδησή μας που θίχτηκε!
Όμως ο Βερύκιος δεν είναι πρωτοπόρος του είδους! Πριν από αυτόν κάποιοι άλλοι χάραξαν αυτό το δρόμο των ύβρεων των θείων!
Ναί υπάρχουν χειρότεροι υβριστές από τον κάθε Βερύκιο, ο οποίος ποτέ δεν έκρυψε άλλωστε ότι βλέπει με καχυποψία όλα αυτά τα περί την πίστη.
Και γιατί το λέγω αυτό;
Γιατί περιδιαβαίνοντας προχθές στο fb έπεσα συμπτωματικά πάνω στις παρακάτω εικόνες!
Η μία, όπως βλέπετε, υβρίζει την Παναγία που κρατά στα χέρια της αντί του Χριστού ένα βάτραχο και η άλλη δείχνει τον Σταυρωμένο Χριστό παραποιημένο, ως υβριστή του κόσμου για τον οποίο θυσιάστηκε!
Και δεν είναι οι μόνες φωτό! Υπάρχουν κι άλλες χειρότερες που προσωπικά αδυνατώ να τις αναρτήσω.
Ανατρίχιασα από το θέαμα. Και θέλησα να μάθω «ποιός» μπορεί να είναι ο άθλιος αυτός υβριστής που ανερυθρίαστα προβαίνει σε τέτοιες αναρτήσεις!
Και έπεσα από τα σύννεφα από αυτό που βρήκα!

Πρόσκειται για υιό ιερέως και μάλιστα της ακριτικής Μητρόπολης Αρτης. ο οποίος μάλιστα προσφάτως ανέλαβε επιτελική θέση! Δεν ξέρω τον λόγο για τον οποίο προβαίνει ο νέος αυτός άνθρωπος σε τέτοιες ενέργειες. Αλλά το παιδί αυτό είναι υποτίθεται λιβανισμένο. Μεγάλωσε κοντά στην Εκκλησία. Ο Χριστός και η Παναγία υπήρξαν γνώριμοι γιαυτόν από τα γεννοφάσκια του.

Πώς μπορεί να τα παραποιεί και να τα παρουσιάζει διαστρεβλωμένα όσο χιούμορ και αν διαθέτει! Αδυνατώ να συλλάβω το σκεπτικό του νέου αυτού ανθρώπου και δεν θεωρούμαι άνθρωπος με ακραίες και φανατικές αντιλήψεις.
Και ερωτώ: δεν τα είδε κανείς όλα αυτά στην Αρτα για να μιλήσει και να διαμαρτυρηθεί;
Ούτε ο νυν,ούτε ο πρώην; Μα τους αφήνουν οι διαπροσωπικές διαμάχες για να ασχοληθούν με τα του ποιμνίου τους;
Γιατί, λοιπόν, μας ενόχλησε ο Βερύκιος όταν τα ίδια και χειρότερα γίνονται, χάρη αστεϊσμού, από ανθρώπους που ζούν από την Εκκλησία;
Θα μου πείτε οι νέοι άνθρωποι μερικές φορές ξεφεύγουν με τα αστεία τους και ξεπερνούν τα όρια!
Αλλά ακόμη και αυτά τα κακόγουστα και προκλητικά αστεία, καλόν είναι να γίνονται με μέτρο και αυτοσυγκράτηση!
Και το σημαντικότερο: να αποσύρονται μετά τον θόρυβο που προκαλούν και να μην διαιωνίζονται προκαλώντας το κοινό αίσθημα! Όπως είδαμε ο Βερύκιος μετά την κατακραυγή αναδιπλώθηκε.
Και σίγουρα υπάρχουν κι άλλοι σαν κι αυτόν τον νέο που αστειευόμενοι δήθεν, υβρίζουν και παραχαράσσουν! Ας αναλογιστούν το κακό που κάνουν και ας συνετιστούν! Ο Χριστός και η Παναγία τα επιτρέπουν όλα να γίνονται και απλώς μας ανέχονται!

Δεν ξέρω τί θα ακούσω κι εγώ τώρα, μετά από αυτή την ανάρτηση! Μαθημένος είμαι!
Δεν θέλω όμως, να ανήκω σε αυτούς που τα βάζουν με τον Βερύκιο γιατί είναι επώνυμος και κωφεύουν ή σιωπούν σε ανάλογες πράξεις οι οποίες μάλιστα προέρχονται από ανθρώπους μέσα από το χώρο της Εκκλησίας, οι οποίοι θα έπρεπε να προστατεύουν την πίστη μας.