You are currently viewing Το χαστούκι που μας έδωσε  η άτυχη οικογένεια που ξεκλήρισε ο κρετίνος της Ανδραβίδας  για μερικά ενοίκια!

Το χαστούκι που μας έδωσε η άτυχη οικογένεια που ξεκλήρισε ο κρετίνος της Ανδραβίδας για μερικά ενοίκια!

  • Reading time:1 mins read
✔️Οι γείτονες που ήταν; Δεν ήξεραν  τίποτα;Η τοπική Εκκλησία; 
 
 
Του Σωτήρη Μ. Τζούμα 
 
 Δεν ξέρω πια σε ποια χώρα ζω! Η Ελλάδα μας δεν ήταν έτσι! Κάθε μέρα γίνεται και ένα έγκλημα! Ένας φόνος! Δεν προλαβαίνω να κλάψω για τους άδικους θανάτους ανθρώπων και αθώων παιδιών που πληρώνουν για τα λάθη των μεγάλων!
Το… σκουπίδι της Ανδραβίδας, αυτό το ανθρωπόμορφο τέρας, πυροβόλησε τους δύο γονείς και έπνιξε με τα βρωμόχερά του δύο μωρά! Σαν να ήταν η Μήδεια! Αυτός ο κρετίνος, για κάτι ενοίκια! Πού ζούμε πιά; Σε τι κοινωνία ζούμε; Και να του έλειπαν αυτά τα χρήματα; Ήταν τσιφούτης! Του βρέθηκαν τόσα χρήματα μόνο μέσα στο σπίτι! Φαντασθείτε στις τράπεζες! Τα μάζευε για να τον συνοδεύσουν στον τάφο του!
Και μπήκε και ξεκλήρισε μιά οικογένεια. Δεν του έφταναν οι γονείς. Ο δαίμονας αυτός, έπνιξε και  τα δύο αθώα μωρά που προφανώς έκλαιγαν από φόβο με το σκηνικό τρόμου που δημιούργησε από τους πυροβολισμούς!Και τα έπνιξε με τα χέρια του! Άρρωστος! Επικίνδυνος! Παρανοϊκός! Να σαπίσει στη φυλακή! Αυτό του πρέπει! Να μην ξαναδεί φως της μέρας!
Τώρα   οι γείτονες αφήνουν λουλούδια  και  αρκουδάκια στο σπίτι που έγινε το τετραπλό έγκλημα!! Γιατί; Από τύψεις;
Οι γείτονες που γνώριζαν τη φτώχεια της οικογένειας και δεν έκαναν τίποτα!
Οι γείτονες που γνώριζαν ότι ο αλήτης αυτός με τα πολλά λεφτά τραμπούκιζε συχνά τους δύο γονείς γιατί δεν του έδιναν τα ενοίκια! Οι γείτονες που άκουγαν τα παιδάκια να κλαίνε γιατί λιμοκτονούσαν!
Και όμως κανείς δεν έσπευσε να βοηθήσει!
Αλήθεια η  τοπική Εκκλησία που ήταν; Ο παπάς της ενορίας δεν ήξερε τι γίνεται σε αυτό το σπίτι; Δεν είχε ακούσει τίποτα; Ή επειδή ήταν Αλβανοί δεν τον ενδιέφερε; Να βγει να μιλήσει κάποιος και  να μας ενημερώσει!
Ο λαλίστατος γέρων Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός , που ασχολείται κάθε μέρα με τον εμβολιασμό δεν του έμεινε χρόνος να μάθει τι ακριβώς συμβαίνει σε αυτό το σπίτι;
Δεν μπορούσε να  σπεύσει να πληρώσει τα ενοίκια ώστε να άφηνε ο παλιάνθρωπος ήσυχη την οικογένεια;Αν η Εκκλησία δεν τρέχει να βοηθήσει σε τέτοιες περιπτώσεις τότε δεν χρειάζεται να υπάρχει! Τότε έχει εγκαταλείψει την αποστολή της και επομένως έχει  αποτύχει!
Μαθαίνω οτι όλοι γνώριζαν ότι η οικογένεια είχε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και οτι ο παλιάνθρωπος δολοφόνος  τους τραμπούκιζε συνέχεια. Κι όμως κανείς  δεν έσπευσε  να βοηθήσει  με όποιον τρόπο μπορούσε!
Δεν ανακατεύτηκαν  σε μία ξένη υπόθεση. Εκεί καταντήσαμε!
Ο καθένας έβλεπε  τη δουλειά του γιατί δεν μπορούσε να προνοήσει τι θα συμβεί!
Σήμερα σοκαρισμένη η κοινωνία της Ανδραβίδας  αφήνει  λουλούδια και αρκουδάκια.Το άκρον άωτον της υποκρισίας από μία κοινωνία που έχει χρεοκοπήσει!Από μία κοινωνία που δεν νοιάζεται πια για τον πλησίον!
Να ξέρετε πως για κάθε ανθρωπόμορφο  κτήνος που κυκλοφορεί ανάμεσά μας υπάρχει πάντα η σάπια και αδιάφορη κοινωνία μας που το θρέφει και το δυναμώνει και το ανέχεται!
Μη σας φαίνεται υπερβολικό αυτό!
Ο ιερός Χρυσόστομος έλεγε πως για κάθε κακό που γίνεται στον κόσμο, φταίμε όλοι μας! Μάλιστα! Ο καθένας μας έχει το μερίδιό του. Γίναμε απάνθρωποι πια. Δεν μας νοιάζει τί κάνει ο διπλανός μας, ο γείτονας.
Αν ζει, αν πέθανε. Αν έχει ανάγκη, αν πεινά. Γίναμε φιλοτομαριστές, εγωιστές. Γι’ αυτό και μας κυρίεψε ο διάβολος και δεν ξέρουμε τι κάνουμε. Δεν έχουμε αισθήματα.
Αφού, βγάλαμε τον Θεό από την ζωή μας, τι περιμένουμε; Όταν ο άνθρωπος δεν φοβάται Θεό, όλα είναι ικανός να τα διαπράξει. Η κοινωνία μας έγινε χειρότερη από ζούγκλα άγριων θηρίων. Μακάρι να καταλάβουμε που οδηγούμαστε και να γυρίσουμε πίσω! Εύχομαι ολόψυχα στην κατανυκτική περίοδο που θα εισέλθουμε, της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, να συναισθανθούμε όλοι μας τα λάθη μας και να γίνουμε καλύτεροι. Να γίνουμε άνθρωποι!