You are currently viewing Στην ιστορική Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος – Σαγματά ο Αρχιεπίσκοπος  Ιερώνυμος…

Στην ιστορική Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος – Σαγματά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος…

  • Reading time:2 mins read

Στην ιστορική Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος – Σαγματά στη Θήβα βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.Ιερώνυμος.

Ο Μακαριώτατος παρέστη συμπροσευχόμενος στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, πρώην ηγούμενος της Μονής.

Σημείωση ΕΞΑΨΑΛΜΟΥ:Προ 15 ετών,μέσα στην περίοδο του 15Αυγούστου την ίδια Μονή είχε επισκεφθεί και ο Μακαριστός  Αρχιεπίσκοπος  Χριστόδουλος, σε μια από τις λίγες εξόδους του λίγο πριν αναχωρήσει για το Μαιμάμι για να υποβληθεί στην μεταμόσχευση ήπατος. Τότε ο νυν Μητροπολίτης Αργολίδος ήταν ακόμη ηγούμενος της Μονής. Και  ενώ έδειξε χαρά και φέρθηκε με σεβασμό και αγάπη προς τον εμπερίστατο Αρχιεπίσκοπο,  όταν εξελέγη Μητροπολίτης  Αργολίδος- με τις γνωστές πιέσεις που ασκήθηκαν προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο-είχε πει σε υπουργό της κυβέρνησης των κηπουρών του Γιωργάκι να μην συνδράμει τον υποφαινόμενο σε ένα θέμα «γιατί είναι άνθρωπος του Χριστόδουλου αυτός, δεν είναι με μας». Ακριβώς την ίδια  τακτική που εφαρμόζει  και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυνος. Είναι από τα χαρίσματα της οικογένειας! 

Στην ομιλία του, ενώπιον δεκάδων πιστών, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχε πριν από 47 χρόνια με τον Άγιο Πορφύριο.

Τότε που ο Μακαριώτατος είχε αναλάβει την αναστήλωση της Ι. Μονής. Ο Άγιος Πορφύριος του είχε πει πως το μοναστήρι θα αναβιώσει και πάλι και η νέα αδελφότητα θα ακμάσει. Ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε πως πράγματι από την συγκεκριμένη αδελφότητα αναδείχτηκαν τρεις μητροπολίτες, ο παρευρισκόμενος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και ο Μακαριστός Μητροπολίτης Περιστερίου κυρός Κλήμης.

Ο Μακαριώτατος υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της συγκεκριμένης Μονής, όχι μόνο για την περιοχή αλλά για ολόκληρη την Ορθοδοξία, σημειώνοντας πως αποτέλεσε φάρος πνευματικής ακμής για πολλούς αιώνες.