You are currently viewing Σήμερα ο Χριστός ξανασταυρώνεται…..

Σήμερα ο Χριστός ξανασταυρώνεται…..

  • Reading time:1 mins read
Του Σωτήρη Μ. Τζούμα 

 

Κάθε μέρα γινόμαστε μάρτυρες ενός ακήρυκτου πολέμου κατά της Εκκλησίας μας. Μέσα ενημέρωσης και παράγοντες μιας αριστερής υποκουλτούρας προσπαθούν να μειώσουν και να υποτιμήσουν  την Εκκλησία  και τον ιερό κλήρο πάσης βαθμίδος.
Έχουμε φτάσει στο άλλο  άκρο: να επαινούνται και να προβάλλονται  όσοι συμφωνούν απολύτως και χωρίς καμμία επιφύλαξη με αυτά που προτείνονται και επιβάλλονται και όσοι ορθώνουν ανάστημα να περιθωριοποιούνται και να κατακρίνονται.
 Δεν είμαστε εναντίον των μέτρων. Ούτε θέλουμε να πάμε άκλαυτοι. Ούτε προπαγανδίζουμε κατά του εμβολίου. Αντιθέτως. Περιμένουμε τη σειρά μας.  Ωστόσο θελουμε η Εκκλησία μας να μπορεί να έχει τη θέση που της αξίζει μέσα στην κοινωνία μας και να μην οδηγείται στην αφάνεια.
Και δικαίως αναρωτιόμαστε τι προσπαθούν να επιτύχουν με  αυτή τη νοοτροπία και την εξαφάνιση της Εκκλησίας από τον χάρτη της κοινωνίας; Τι νομίζουν ότι θα καταφέρουν με την υποβάθμιση της Εκκλησίας στην 16η θέση, στην  προτίμηση του λαού;Τα ίδια  επιχείρησαν και επι Χρισροδούλου. Προς στιγμής τα κατάφεραν αλλά μετά και πάλι η Εκκλησία και προσωπικά ο Χριστόδουλος ήταν πρώτοι στη συνείδηση και στην αγάπη του κόσμου!
Επομένως γιατί τα κάνουν πάλι αυτά;
Μας εκφοβίζουν ή θέλουν να μας πουν κάτι και το φέρνουν με τρόπο;
Τα πρώτα δείγματα-αποτελέσματα τα είδαμε στην έρευνα που έγινε τον περασμένο Οκτώβριο  και δημοσιεύσαμε πριν λίγες ημέρες για δεύτερη φορά. Είναι ολοφάνερο το σχέδιο που εξυφαίνεται και το οποίο έχει ως στόχο την περιθωριοποίηση της Εκκλησίας από τη ζωή του Έλληνα. Αυτό ξεκίνησε επι κυβερνήσεων Σημίτη. Επαναλήφθηκε επί Τσίπρα. Ακόμη ηχεί στα αυτιά μας η φωνή του του κ. Φίλη για ουδετερόθρησκη Ελλάδα. Και σήμερα αυτή η ίδια  πολιτική επαναλαμβάνεται με πιο βάναυσο τρόπο με όχημα την  πανδημία. Και αυτό δεν  μοιάζει με φάρσα.
Σήμερα ο Χριστός ξανασταυρώνεται! Σύγχρονη σπείρα, κάποιοι ανόσιοι πολιτικοί και δημοσιογραφίσκοι τολμούν να παίζουν στα ζάρια αυτό το Πανάχραντο Σώμα και αυτό το Τίμιο Αίμα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.
Έφτασε  το θέμα της Θείας Κοινωνίας να γίνει αντικείμενο διαπραγμάτευσης και δημοσκοπήσεων!
Και γιατί πρέπει να έχετε άποψη όλοι εσείς  κύριοι περί της Θείας Κοινωνίας; Τι σας κόφτει εσάς; Με ποιό δικαίωμα αναμιγνύεστε στα της αμωμήτου πίστεώς μας και αποφαίνεστε ως ειδήμονες;
ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ;
Δεν ακούμε  την παραμικρή  αντίδραση από εκεί που θα έπρεπε. Αντιθέτως μια βουβή σιωπή και φοβος παντού.
Σήμερα  ο Χριστός  ξανασταυρώνεται!
Σύγχρονοι Ιούδες, στενοί μαθητές του Χριστού, δίνουν ξανά το δόλιο φίλημα και προδίδουν τον Χριστό. Τον παραδίδουν για τα σύγχρονα τριάκοντα αργύρια:
Σήμερα ο Χριστός ξανασταυρώνεται!
Σύγχρονοι Πόντιοι Πιλάτοι νίπτουν τας χείρας των και αποποιούνται των μεγάλων ευθυνών τους έναντι του χριστεπωνύμου πληρώματος, το οποίο θα θυμηθούν μόνο προεκλογικά.Λιντζάρουν όσους κοινωνούν και κράζουν όσους δείχνουν σεβασμό στο ράσο.
Το άκρον άωτον της υποκρισίας μεζεμένο στο ρετιρέ της πολιτικής.
Σήμερα ο Χριστός ξανασταυρώνεται!
Σύγχρονοι Άννοι και Καϊάφες, οσφυοκάμπτες της εξουσίας, συνεργάζονται με τον Καίσαρα για να εξασφαλίσουν την καρέκλα  τους.
Σήμερα ο Χριστός ξανασταυρώνεται!
Σύγχρονοι απόστολοι Πέτροι δειλιάζουν μπροστά σε μια παιδίσκη, μια υπουργό που αποφασίζει πριν καν συνεδριάσουν οι εκκλησιαστικοί, για θέματα καθ’ ολοκληρία εκκλησιαστικά και  αλιβάνιστους πολιτικούς  οι οποίοι ελαφρά τη καρδία επιβάλλουν  με αλαζονεία μέτρα υποδούλωσης του Χριστεπωνύμου πληρώματος και κόβουν αφειδώς πρόστιμα.
Σήμερα ο  Χριστός ξανασταυρώνεται!
Οι σύγχρονοι σταυρωτές Του προσπαθούν να σχίσουν τον άραφο χιτώνα του Χριστού, να εξαφανίσουν την Εκκλησία Του, αλλά δεν γνωρίζουν οι ασεβείς ότι «πύλαι άδου ου κατισχύσουσιν αυτής».
Σήμερα ο Χριστός ξανασταυρώνεται!
Από ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ! Από τους βαπτισμένους μόνο, αλλά άγευστους Θείας Χάριτος χριστιανούς πολιτικούς, από τους καριέρας κληρικούς της Εκκλησίας Του, από εμάς τους χλιαρούς- γιαλαντζί  πιστούς Του!
Σήμερα ο Χριστός ξανασταυρώνεται!
Λέμε ότι Τον πιστεύουμε, αλλά στην πράξη Τον αρνούμαστε.
Λέμε ότι Τον αγαπάμε, αλλά στην πράξη τον προσβάλλουμε .
Λέμε ότι Τον ακολουθούμε, αλλά στην πράξη είμαστε Γαδαρηνοί.
Ναι  χλιαροί χριστιανοί, αλλά τούς χλιαρούς θα τους εμέσει ο Θεός! Και τότε «αμαρτωλοί πού φύγομεν»;
 Ή ψυχροί ή θερμοί θα είμαστε. Οι χλιαροί δεν έχουν θέση μέσα στον χώρο της πίστεως.
Να δείτε που θα ξαναζήσουμε και πάλι  τη μεγάλη Τεσσαρακοστή με τους Ναούς μας κλειστούς. Και πάλι όπως όλα δείχνουν,τον Σταυρωμένο Χριστό δεν θα τον προσκυνήσουμε στο Σταυρό του αλλά  ούτε θα τον θρηνήσουμε στον Επιτάφιο Θρήνο. Αλλά και το Χριστός Ανέστη θα το ψάλλουμε πάλι από τα  μπαλκόνια μας και τις  αυλές μας!
Άγιοι Αρχιερείς! Αναλάβατε τις ευθύνες σας έναντι Θεού και ανθρώπων και μείνετε όρθιοι στις επάλξεις!
Η Εκκλησία μας χρειάζεται Προφήτες για  να κηρύξουν το «Μετανοείτε» και Αγίους Πατέρες, Χρυσοστόμους για να φωνάξουν το «ουκ έξεστι σοι».
Και η Πατρίδα μας έχει ανάγκη από Γερμανούς Καραβαγγέληδες και Χρυσοστόμους Σμύρνης για να αγωνιστούν για την πατρίδα  μας, για τα σύνορα μας σε Ανατολή και  Βορρά  και να μείνουν θυσιαστικά δίπλα στο ποίμνιό τους.
Και η πατρίδα και η Εκκλησία έχουν  ανάγκη από σωστούς και ενάρετους κληρικούς, όλων των βαθμίδων,  που θα αγωνιστούν για το λαό μας  και μαζί με το λαό μας  και θα αφυπνίσουν συνειδήσεις.Δεν έχουν θέση οι δημόσιοι υπάλληλοι που κρατούν τον Σταυρό και το Ευαγγέλιο ως εξαρτήματα της υπηρεσίας τους και όχι ως ιερά σύμβολα  υπέρ ων ο Χριστός απέθανε.
Ο Θεός βλέπει και η ιστορία κρίνει τους πάντες.