You are currently viewing Σε ψυχιατρική κλινική ο επιχειρηματίας που επιτέθηκε στον Μητροπολίτη και σε ιερείς στην Πάτρα

Σε ψυχιατρική κλινική ο επιχειρηματίας που επιτέθηκε στον Μητροπολίτη και σε ιερείς στην Πάτρα

  • Reading time:1 mins read

Στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο, βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης, ο επιχειρηματίας και αφεντικό της Παναχαϊκής Γιώργος Μπάρλος.

Αυτό συνέβη μετά τις άνευ προηγουμένου επιθέσεις σε βάρος του προϊστάμενου του Ιερού Ναού Αναλήψεως στο Ψαροφάι, αρχιμανδρίτη π. Θεόκλητο Παντελίδη και του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρύσανθου, οι οποίες πάγωσαν όλη την τοπική εκκλησία.

Η μεταφορά του διετάχθη κατόπιν εισαγγελικής εντολής, έπειτα από τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης. Κατά πληροφορίες από την ψυχιατρική εξέταση, δεν προκύπτει πως πρόκειται για προσωπικότητα ψυχιατρικώς ενδιαφέρουσα, αλλά για πιεσμένο συναισθηματικά άτομο.

Πότε εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, ο Γιώργος Μπάρλος εντοπίστηκε από αστυνομικούς στο σπίτι του και κατόπιν ενεργειών συγγενικών του προσώπων αλλά και του νομικού του συμβούλου, συνεργάστηκε με τις Αρχές. Συνοδεία περιπολικού μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στην Ψυχιατρική του Ρίου.

«Δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει ούτε λεπτό ελεύθερος. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην εντοπιστεί όσος χρόνος και όσες δυνάμεις απαιτούνταν. Ηταν επιτακτική ανάγκη, καθώς οι ενέργειές του είχαν προκαλέσει αίσθημα ανασφάλειας και ήταν επικίνδυνες, τόσο για τον ίδιο όσο και για τρίτους», ανέφερε στην εφημερίδα «Πελοπόννησο», αξιωματούχος της τοπικής ΕΛΑΣ.

Σιγή από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών

Όπως αναφέρει πάντως το pelop.gr, προβληματισμό, ωστόσο, προκαλεί η σιωπή ιχθύος που τηρεί η Ιερά Μητρόπολη Πατρών, μετά τις πρωτοφανείς επιθέσεις σε βάρος ιερέων, την ώρα μάλιστα που, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν υπήρξε ενημέρωση της ΕΛΑΣ για το περιστατικό με τον Επίσκοπο Κερνίτσης, ώστε να υπάρξει κινητοποίηση για την αποφυγή του δεύτερου κατά του π. Θεόκλητου.

Στο μεταξύ, πληροφορίες θέλουν και τρίτος ιερέας να έπεσε θύμα της έκρηξης Μπάρλου. Πρόκειται για τον π. Ελευθέριο Κολιαβρά, συνεργάτη του Θεοφιλέστατου, που φέρεται να τραυματίστηκε, όταν έσπασε η ποιμαντορική ράβδος.

Η στάση της Εκκλησίας πάσχει από δυσαναλογία σε σχέση με τα περιστατικά, όταν μάλιστα η επίθεση της Πέμπτης αποτέλεσε υποτροπή στην επίθεση στην Αρχιεπισκοπή, καθώς η συγχώρηση του Επισκόπου δεν εκτιμήθηκε από τον επιχειρηματία.

Κανείς από τους δύο Κληρικούς δεν προχώρησε την κατάθεση μήνυσης, καθώς δεν επιθυμούν την ποινική δίωξη Μπάρλου. Σε επικοινωνία της «Π», ο π. Θεόκλητος αρκέστηκε να πει «Ολα είναι καλά. Δεν θα υποβάλω μήνυση».

«Δεν υπήρχε λόγος να γίνουν μηνύσεις από τη στιγμή που ο άνθρωπος αυτός μπήκε στην Ψυχιατρική», υποστήριξαν στην «Π» εκκλησιαστικοί κύκλοι, προσθέτοντας πως η δήλωση του «Είμαι πατέρας όλων» μετά το πρόσφατο επεισόδιο στο Επισκοπείο, δεσμεύει κατά μία έννοια και τους κληρικούς. Οπως επισημάνθηκε «Η Εκκλησία πάντα φέρεται με αγάπη προς όλους. Ποτέ δεν μηνύει και δεν διώκει κανέναν».

«Δεν κάνεις θέατρο μπροστά σε ψυχίατρο»

«Κανένας φόβος για αντίποινα από κάποιον που είναι θεοσεβούμενος να τα βάλει με την Εκκλησία. Είναι ντροπή να ακούγονται αυτά και η Εκκλησία μπορεί να προστατευτεί από τον οποιονδήποτε», ήταν η απάντηση του κ. Κρεμμύδα στις αιτιάσεις πως δεν υπεβλήθησαν μηνύσεις σε βάρος Μπάρλου, από τους κληρικούς υπό τον φόβο αντιποίνων.

Την ίδια ώρα, ο πατρινός δικηγόρος χαρακτήρισε λυπηρά τα όσα ακούγονται τις τελευταίες ώρες και την έντονη φημολογία που έχει αναπτυχθεί πως το αφεντικό της Παναχαϊκής δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας, αλλά «παίζει θέατρο» προκειμένου ν΄αποφύγει περιπέτειες οικονομικής φύσεως. «Δεν θα έφτανε ποτέ σε αυτό το σημείο. Το θέατρο δεν μπορείς να το κάνεις ενώπιον επαγγελματιών (ψυχίατρος).

Είναι λυπηρό να ακούγονται τέτοια πράγματα. Εκκρεμότητες δεν είχε και οτιδήποτε είχε στην επαγγελματική του δραστηριότητα, το ρύθμιζε κανονικά. Οι εκκρεμότητες στην Παναχαϊκή υπάρχουν, πάντα υπήρχαν, έχει καλύψει τις περισσότερες που θα έπρεπε εξ ιδίων χρημάτων».