You are currently viewing «Πυρά » από τη γαλλική Le Monde στην Ελλαδική Εκκλησία για μετάδοση του κορονοϊού!

«Πυρά » από τη γαλλική Le Monde στην Ελλαδική Εκκλησία για μετάδοση του κορονοϊού!

  • Reading time:1 mins read

: Η γαλλική εφημερίδα υπογραμμίζει ακόμη πως “ορισμένα μέλη του κλήρου ισχυρίζονται ακόμη ότι το κρασί που διανέμεται κατά τη διάρκεια της κοινωνίας, το οποίο περιέχει αλκοόλ, εξαλείφει τον ιό”.

Για τον “αμφιλεγόμενο ρόλο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη διάδοση του Covid-19 στην Ελλάδα” κάνει λόγο σε άρθρο της η γνωστή γαλλική εφημερίδα Le Monde, σχολιάζοντας με επικριτικό τρόπο την στάση της και σημειώνοντας πως “πολλοί Ορθόδοξοι ιερείς και Επίσκοποι έχουν μολυνθεί, ενώ ορισμένες τελετουργικές πρακτικές αμφισβητούνται”.

 

Το ρεπορτάζ είναι ανακόλουθο καθώς κάνει λόγο για “Εκκλησίες γεμάτες όπου οι πιστοί δεν φορούν μάσκες, φιλούν τις εικόνες ή τα χέρια των παπάδων, Ιεράρχες που προσφέρουν Θεία κοινωνία χρησιμοποιώντας το ίδιο κουτάλι για όλους” ενώ κάνει αναφορά και στην πρόσφατη εικόνα με ένα παιδί που φιλάει το φέρετρο του Μητροπολίτη Λαγκαδά που πέθανε από τον κορονοϊό …

Βέβαια που είδε η Le Monde τις γεμάτες εκκλησίες με πιστούς χωρίς μάσκες είναι άξιον απορίας…

Η γαλλική επίθεση συνεχίζεται από την εφημερίδα μιλώντας για “εικόνες συγκλονιστικές στη μέση του δεύτερου κύματος της επιδημίας Covid-19. Στις αρχές Οκτωβρίου, η Ελλάδα είχε μόνο 89 ασθενείς σε εντατική θεραπεία, ενώ το Σάββατο 21 Νοεμβρίου ο αριθμός τους ξεπέρασε τους 500. Το Σάββατο, η χώρα κατέγραψε επίσης 108 θανάτους”.

Αναφέρει επίσης πως με το δεύτερο πακέτο περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκε στην Ελλάδα από τις 7 Νοεμβρίου, “η συντηρητική κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη διέταξε την αναστολή όλων των θρησκευτικών λειτουργιών παρουσία των πιστών. Αλλά οι εκκλησίες παραμένουν ανοιχτές στο κοινό για ατομικές προσευχές. Από το πρώτο Lockdown που αποφασίστηκε την άνοιξη, πολλοί ιερείς έχουν εναντιωθεί στη θρησκευτική τους ιεραρχία, η οποία κάλεσε να ακολουθήσουν τους κανόνες που υπαγορεύει η κυβέρνηση και ο Παγκόσμιος ΟργανισμόςΥγείας, παραβιάζουν τις χειρονομίες και την υποστήριξη των φραγμών”, ενώ κάνει ειδική αναφορά στον Μητροπολίτη Πατρών μεταφέροντας την φράση του: «όσοι πιστεύουν στην ιερή κοινωνία γνωρίζουν ότι δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν» .

Η γαλλική εφημερίδα υπογραμμίζει ακόμη πως “ορισμένα μέλη του κλήρου ισχυρίζονται ακόμη ότι το κρασί που διανέμεται κατά τη διάρκεια της κοινωνίας, το οποίο περιέχει αλκοόλ, εξαλείφει τον ιό”.

Μιλάει επίσης για σύλληψη του Μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ τον Μάρτιο. Σχολιάζει δε και τα εξής: “Στον Κορυδαλλό, σε ένα προάστιο της Αθήνας, ξέσπασαν περιστατικά μεταξύ της ελληνικής αστυνομίας και των υποστηρικτών του νεοναζί κόμματος της Χρυσής Αυγής που προσπάθησαν να οργανώσουν μια Πασχαλινή πομπή, παρά την απαγόρευση όλων των συγκεντρώσεων”

Στη συνέχεια αναφέρεται στην γιορτή του Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη λέγοντας:

“Στις 26 Οκτωβρίου, λίγες μέρες πριν επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας, στη Θεσσαλονίκη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, η οποία επλήγη περισσότερο από την επιδημία, ο προστάτης της πόλης, ο Άγιος Δημήτρης, γιορτάστηκε με μεγάλη δόξα και τα υγειονομικά μέτρα να γίνονται πολύ λίγο σεβαστά στην πράξη” κάνοντας λόγο επίσης για “πλήθη που έμπαιναν στις εκκλησίες της Θεσσαλονίκης χωρίς μάσκες.