You are currently viewing ”ΠΩΣ ΕΚΛΗΘΗΣ ΑΔΕΛΦΕ; ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΟΝΑΧΟΣ!”

”ΠΩΣ ΕΚΛΗΘΗΣ ΑΔΕΛΦΕ; ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΟΝΑΧΟΣ!”

  • Reading time:1 mins read

Στο Παρεκκλήσιο της Προμήτορος Αγίας Άννης που κοσμεί την Κωμόπολη του Αγίου Προδρόμου της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, του οποίου κτήτωρ είναι ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Παν. Αρχιμ. π. Δωρόθεος Ζέρβας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ακολουθούμενος από πλειάδα Κληρικών, τόσο από την Ιερά μας Μητρόπολη, όσο και από όμορες Μητροπόλεις, χοροστάτησε στις 5:30 το απόγευμα της Παρασκευής 8ης Δεκεμβρίου 2023 στην Ακολουθία του Εσπερινού, επί τη Εορτή της Συλλήψεως της Αγίας Άννης Μητρός της Κυρίας Θεοτόκου.

Πανέμορφος και καταστόλιστος με μεράκι και Παράδοση Εκκλησιαστική ο Ναός επληρώθη από τον ευλογημένο Λαό του Θεού που τιμά Εκείνη που πρόσφερε στον Ουρανό τη Θεοτόκο Μαρία ως Θρόνο και Παλάτι του Βασιλέως Χριστού. Η Αγία Άννα, να σημειωθεί, ότι είναι η Προστάτης των ατέκνων Οικογενειών, αλλά και των μητέρων που κυοφορούν τη ζωή, γι’ αυτό τιμάται ιδιαιτέρως η Χάρη Της και το Ιερό Της πέλμα που θησαυρίζεται στην Ομώνυμη Σκήτη του Αγίου Όρους είναι πηγή ιαμάτων, ζωντανή απόδειξη κυοφορίας της Ζωής, καθότι έχει θερμοκρασία ζώντος οργανισμού, περιβεβλημένο με ιδιαιτέρα τιμή από τον γεραρό Άθωνα και το Πανελλήνιο. Επικεφαλής του Λαού ο Πρόεδρος του Αγίου Προδρόμου κ. Στυλιανός Γεωργακούδης και η νεοεκλεγείσα Πρόεδρος κα Φανή Αναγνώστου.

 

Προ της Απολύσεως του Εσπερινού προσήχθη στον Σεβασμιώτατο από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Χριστοφόρου Αρναίας Παν. Αρχιμ. π. Παΐσιο Σουλτανικά και τον Πνευματικό του Παν. Αρχιμ. π. Δωρόθεο Ζέρβα ο κ. Δημήτριος Αλιφέρης, δευτεροετής φοιτητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. και τελεσθείσης της Ακολουθίας της Ρασοφορίας, ανεδείχθη εις Αδελφόν, δηλαδή Μοναχόν, της ως άνω Ιεράς Μονής. Τούτο άλλωστε ήταν η επιθυμία του καρέντος Μοναχού μιας ολόκληρης ζωής, για τούτο και αφιερώθη εξ ολοκλήρου στον Κύριο, τη δε προσεχή Κυριακή, συν Θεώ, θέλει χειροτονηθεί εις Διάκονον στον μεγαλοπρεπή και ιστορικό Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Αρναίας.

Μικρή προσλαλιά απηύθυνε ως λόγον αγαθόν ο Σεβασμιώτατος στον νεοκαρέντα Μοναχόν, στον οποίο έδωσε το όνομα ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, προς τιμήν του Γέροντός του, Γεραρού Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ. Ο Σεβασμιώτατος υπεγράμμισε ότι ο Μοναχός καλείται να αναπληρώσει το 10ο Τάγμα των Αγγέλων, το εκπεσόν δηλαδή Τάγμα του Εωσφόρου, που θεώρησε καλό να αποσπαστεί από το Πρόσωπο του Κυρίου και Θεού του και εμμένοντας στην πρόθεση της αυτοσωτηρίας και αυτοθέωσης, προσπάθησε εν χώρω και χρόνω να υποκαταστήσει τον Θεό και Δημιουργό του, ανακηρύσσοντας ισόθεο τον εκπεσόντα εαυτό του.

Ο Επίσκοπός μας ζήτησε από τον π. Αλέξανδρο να τιμήσει τον Ιερό Τρίβωνα του Μοναχισμού, γεμάτος με ταπείνωση, πραότητα, εγκράτεια και πρόθεση αγιασμού. Υπενθύμισε πως Διακονία του Θεού είναι η με τη Χάρη Του μετοχή του Μοναχού, του Κληρικού κατ’ επέκτασιν, στη Μακαριότητα του Θεού, στην αγιοζωή που αποκτιέται με άσκηση, με υπακοή και πνεύμα μαθητείας μέσα στην Εκκλησία. Ευχήθηκε δε ο καρείς Μοναχός να μιμηθεί την αγιοζωή του Αλεξάνδρου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως και να τιμηθεί όπως ο υπό πάντων τιμώμενος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, διακεκριμένο στέλεχος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Αρκαδίας το καύχημα!