You are currently viewing Όταν ντράπηκε και η ντροπή…

Όταν ντράπηκε και η ντροπή…

  • Reading time:1 mins read
     Η πρόσφατη αυτοκτονία 17χρονης κοπέλας στην Κρήτη συγκλόνισε όλο το Πανελλήνιο!
Όλο;
Δυστυχώς, όχι!
Άφησε ασυγκίνητη την «φιλόστοργο μητέρα»-όπως αυτοϊκανοποιείται να αυτοαποκαλείται η τοπική Εκκλησία- την Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερσονήσου, η οποία φέρθηκε ως βιτριολική μητριά και τήρησε, επιλεκτικά, το γράμμα που κτείνει και απαγόρευσε την Εκκλησιαστική κηδεία σε ένα παιδί, που κανείς  δεν ξέρει γιατί, στο ξεκίνημα της ζωής του, επέλεξε να δραπετεύσει από τον κόσμο τούτο της υποκρισίας και της φθοράς!
     Σύμφωνα δε με αναφορές του τοπικού τύπου, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεράσιμος «απαγόρευσε να μπει η σορός της 17χρονης Νικολέτας στον ιερό ναό για να ψαλεί η εξόδιος ακολουθία. Μάλιστα, έστειλε και δικό του άνθρωπο από τη Μητρόπολη για να επιτηρεί ότι δεν θα γίνει καμιά στραβή, και ότι το κορίτσι θα μπει στο χώμα… άψαλτο», δόξαν ζηλώσας, προφανώς, Πιλάτου και Ιουδαϊκού Συνεδρίου!
    Μπροστά στην Πανελλήνια κατακραυγή, βέβαια, τόλμησε να ψελλίσει άρρητα λόγια, περί «τηρήσεως των ιερών Κανόνων» (!!!) και ότι τάχα «Η μη τέλεση της συνηθισμένης τελετής κηδείας γίνεται παιδαγωγικά από την Εκκλησία»!
      Μα, Άγιε Πέτρας, με καρδιά από …πέτρα, πώς τολμάτε να μιλάτε έτσι, όταν το 2022, πριν δυο χρόνια, δηλαδή,  στην περίπτωση  του αυτόχειρα καθηγητή Θεολογίας και προέδρου της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, Απόστολου Μπουρνέλη, ΚΑΙ κηδεία του έγινε, ΚΑΙ παραβρέθηκε σύσσωμη σε αυτή η εκκλησιαστή ηγεσία της Κρήτης ΚΑΙ εξεδόθησαν τιμητικές ανακοινώσεις!!!Γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά; Ήταν το παιδί περισσότερο αμαρτωλό από τον αυτόχειρα καθηγητή;
Οποία υποκρισία! Και δεν υπάρχει ένας να σας το ψιθυρίσει στο αφτί μήπως και σας συνετίσει;
Και το χειρότερο: χωρίς ίχνος ενσυναίσθησης, συνιστάτε με ύφος 40 Καρδιναλίων:«Ας αναρωτηθεί η κοινωνία ποιος είναι ο λόγος που 17χρονα παιδιά οδηγούνται στην αυτοκτονία. Αυτό πρέπει να μας απασχολήσει»!
Άδικα, όμως, αναρωτιέστε και προβληματίζεσθε…Ή μάλλον είναι υποκριτικό το ξέσπασμά σας.
  Δείτε τον καθρέπτη, Σεβασμιώτατε, και θα βρείτε μια από τις απαντήσεις που, υποτίθεται ότι, ψάχνετε!
Βρήκατε το  17χρονο κορίτσι για να μας κάνετε μαθήματα Θεολογίας και να εξαντλήσετε εκεί  την ποιμαντική σας μέριμνα και εξουσία.
Μπράβο σας! Τα μάθατε σωστά  και τα εφαρμόζετε κατά γράμμα! Μαθήματα ανθρωπιάς όμως καθώς φαίνεται δεν διδαχθήκατε! Και από Θεολόγους με πτυχία και περγαμηνές έχουμε γεμίσει! Ανθρώπους Θεολόγους έχουμε ανάγκη και η περίπτωσή σας μας το υπενθύμισε δραματικά!

Υστερόγραφο: 

Θυμάμαι μια παρόμοια περίπτωση όταν  ο Σεβ. Μεσογαίας κ.Νικόλαος  ως τοποτηρητής της τότε Μητροπόλεως Αττικής είχε διδάξει με το ήθος και τον τρόπο του, όταν είχε αυτοκτονήσει ένα παιδί στο Μαρούσι.

Προέστη ο ίδιος της κηδείας και έκανε χειροπιαστή την παρουσία του Θεού ανάμεσα στους πονεμένους  ανθρώπους. Είχε κάνει πολλή μεγάλη αίσθηση η ενέργειά του αυτή και είχε σχολιαστεί διθυραμβικά από όλους για την υπέρβασή του. 
Ήταν τότε που  είχε δημιουργηθεί μια παρεξήγηση σε ένα σχολείο και ο διευθυντής απέβαλε κάποια παιδιά. Ενα από αυτά επειδή είχε αυστηρούς γονείς δεν γύρισε  στο σπίτι του αλλά …αυτοκτόνησε! Αν θυμάμαι καλά και δεν κάνω λάθος αυτό ήταν. Ο  Σεβ. Μεσογαίας τότε πήγε κόντρα στο μακαριστό πατέρα Σαράντη και τέλεσε μόνος του την κηδεία στην Κοίμηση Θεοτόκου Αμαρουσίου,με Ιερείς απο την Μητρόπολή του.
Αλλά δεν έχουν όλοι την ίδια συγκρότηση! Ο Άγιος  Γρηγόριος ο Θεολόγος γράφει οτι η ποιμαντική είναι τέχνη τεχνών και επιστήμη επιστημών.
 
Σ.Μ.Τ.