You are currently viewing Ο κορονοϊός δεν… μεταδίδεται στις συναυλίες, στις πλατείες, στις πορείες αριστερών και σε άλλα ηχηρά παρόμοια. Αντιθέτως υπεύθυνη για τη διασπορά του  είναι … η Εκκλησία!

Ο κορονοϊός δεν… μεταδίδεται στις συναυλίες, στις πλατείες, στις πορείες αριστερών και σε άλλα ηχηρά παρόμοια. Αντιθέτως υπεύθυνη για τη διασπορά του είναι … η Εκκλησία!

  • Reading time:1 mins read
Του Σωτήρη Μ. Τζούμα 
Στην χώρα της «φαιδράς πορτοκαλέας», όπου θάλλουν διάφορα άνθη και μπουμπούκια, μπορεί κανείς να συναντήσει αντιθέσεις που δημιουργούν ένα μωσαϊκό… αλλοπρόσαλο. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, τα κορονοϊόπληκτα, αυτές οι αντιθέσεις έχουν αγγίξει το ζενίθ και η απογοήτευσή μας… στο ναδίρ.
Λαμβάνονται μέτρα, με… δυό μέτρα και δυό σταθμά. Και φυσικά, η Εκκλησία βρίσκεται πάντοτε στο στόχαστρο και πολεμείται συστηματικά πανταχόθεν. Με έναν και μόνο σκοπό: την αποχριστιανοποίηση της Πατρίδας μας.Η Ελλάδα πρέπει να γίνει ουδετερόθρησκο κράτος! Να μη μιλάμε για την πίστη μας! Να μη μιλάμε για την ιστορία μας. Να ξεχάσουμε τις παραδόσεις μας.
Θυμίζω ότι ο κορονοϊός δεν… μεταδίδετο στις συναυλίες, στις δημοτικές πλατείες, στις πορείες αριστερών, στις διαδηλώσεις αλλοδαπών, στην πορεία της Αμάλ, στην κινούμενη συναυλία της Πρωτοψάλτη, στις ορειβασίες και βόλτες του κ. Πρωθυπουργού.
Για την διασπορά του κορονοϊού υπεύθυνη αποκλειστικά είναι … η Εκκλησία! Βέβαια!
Η λιτάνευση της  ι. εικόνος της Παναγίας της Τρυπητής  από τον φερέλπιδα Άγιο Καλαβρύτων Ιερώνυμο χαρακτηρίστηκε άκρως επικίνδυνη!
Η τήρηση μιας Παραδόσεως αιώνων στο νησί του Αγίου Σπυρίδωνα από τον θαρραλέο και δυναμικό Σεβ. Κερκύρας Νεκτάριο, τον κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Και υπήρξαν Έλληνες δικαστές που τον δίκασαν χωρίς ντροπή.
Η περιφορά του Επιταφίου και η Ακολουθία της Αναστάσεως ελλόχευε κινδύνους για την δημόσια υγεία!
Η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού τα Θεοφάνεια, θα αύξανε τον αριθμό των κρουσμάτων!
Οι παρελάσεις δεν έγιναν επίσης ελέω κορονοϊού.Και αν δεν υπήρχαν κάποιοι ρομαντικοί άνθρωποι στη δημόσια διοίκηση και στην τοπική αυτοδιοίκηση να επιμείνουν για να γίνονται παρελάσεις μπορεί τώρα να ήταν μια ανάμνηση!
 Και γενικά, καθετί που μύριζε λιβάνι ή θυμάρι, δηλαδή κάθετί που θα ενίσχυε το θρησκευτικό ή πατριωτικό συναίσθημα του Ελληνικού λαού, θεωρείτο η πρωταρχική αιτία διασποράς του κορονοϊού!
Ω, της υποκρισίας!
Αλλά στην καθημαγμένη Πατρίδα μας, όπου μετέτρεψαν τον Έλληνα σε ραγιά, που τον τσάκισαν με την φτιαχτή  οικονομική κρίση, με τα διακοποδάνεια, τα θαλασσοδάνεια και τα συναφή, που τον τρομοκράτησαν με τους πλειστηριασμούς και τα Funds, και που η Εκκλησία θα μπορούσε να κάνει μια ειρηνική επανάσταση και να κρατήσει τον λαό σε επαγρύπνηση, ακριβώς γι’ αυτό, έπρεπε να πολεμηθεί! Λαός που πιστεύει δύσκολα τιθασεύεται!
Αυτές οι σκέψεις ήρθαν στον νου βλέποντας το βιντεάκι αυτό.
Και αναρωτιέμαι, ύστερα από όλα όσα είδαν τα μάτια μας και μετά από τα πανηγύρια και τις διασκεδάσεις που γίνονται ανά την Ελλάδα, σε γιορτές, γάμους και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις, σκέφτονται ακόμη, κάποιοι Νεοέλληνες, το πώς θα γίνουν ο Επιτάφιος και η Ανάσταση, ώστε να μην κολλήσουν covid-19;;
Σε λίγο η πανδημία θα είναι παρελθόν! Δεν πρόλαβαν να ισοπεδώσουν το θρησκευτικό συναίσθημα του λαού μας. Την Παρασκευή του Ακαθίστου Ύμνου οι Έλληνες απέδειξαν ότι πιστεύουν και αγαπούν την Εκκλησία μας. Οι ναοί μας ήταν παντού γεμάτοι και μάλιστα από νέους ανθρώπους. Παντού σε όλη την Ελλάδα!
Και αυτό ενοχλεί! Βλέπετε μετά τα τόσα γυμνάσια που μας έκαναν επι δύο χρόνια πίστευαν ότι θα μας χειραγωγήσουν. Ως ένα
βαθμό ναι επηρεάστηκε ο κόσμος αλλά δεν γονάτισε! Ας ευχηθούμε ότι θα επικρατήσει η λογική και θα τιμήσουμε την Μεγάλη Εβδομάδα όπως της αξίζει!  Και μάλιστα το βράδυ του Επιταφίου όλοι οι Έλληνες, μικροί και μεγάλοι, θα τιμήσουμε «τον ωραίο τω κάλλη πάρα πάντας βροτούς» και θα ψάλλουμε όλοι μαζί τα ιερά εγκώμια!