You are currently viewing Ο Χριστός ξανασταυρώνεται από μας τους ίδιους….

Ο Χριστός ξανασταυρώνεται από μας τους ίδιους….

  • Reading time:2 mins read
Του Σωτήρη Μ. Τζούμα 
Αναγνώστρια του ΕΞΑΨΑΛΜΟΥ μας ενημέρωσε προχθές  ότι στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού Mega παρουσιάζεται δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η Metron Analysis με θέμα «αν κολλάει ο covid-19 με την Θεία Κοινωνία»!!!Ανοιξα αμέσως και το είδα. Έφριξα!
Τι προσπαθούν να επιτύχουν; Μας εκφοβίζουν ή μας προετοιμάζουν για ένα νέο σφράγισμα των εκκλησιών; Θέλουν να μας πουν κάτι και το φέρνουν με τρόπο;
Και οι Ποιμένες μας δεν θεωρούν… εύθετο χρόνο το σήμερα; Αργήτε άγιοι και οι καιροί ου μενετοί! 
Ο Χριστός ξανασταυρώνεται! Σύγχρονη σπείρα, κάποιοι ανόσιοι δημοσιογραφίσκοι τολμούν να παίζουν στα ζάρια αυτό το Πανάχραντο Σώμα και αυτό το Τίμιο Αίμα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.
Έμεινε το θέμα της Θείας Κοινωνίας να γίνει αντικείμενο διαπραγμάτευσης και δημοσκόπησης! Και γιατί πρέπει να έχετε άποψη όλοι εσείς  κύριοι περί της Θείας Κοινωνίας; Τι σας κόφτει εσάς; Με ποιό δικαίωμα αναμιγνύεστε στα της αμωμήτου πίστεώς μας και αποφαίνεστε ως ειδήμονες; 
ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ;Δεν άκουσα την παραμικρή  αντίδραση. 
Ο Χριστός ξανασταυρώνεται! Σύγχρονοι Ιούδες, στενοί μαθητές του Χριστού, δίνουν ξανά το δόλιο φίλημα και προδίδουν τον Χριστό. Τον παραδίδουν για τα σύγχρονα τριάκοντα αργύρια: όριο ηλικίας, επισκοπικές έδρες, κονδύλια ευρωπαϊκά,ναοί κοιμητηρίων ακόμη και τάφοι, χρήματα από το ταμείο στήριξης κ.ά. 
Ο Χριστός ξανασταυρώνεται! Σύγχρονοι Πόντιοι Πιλάτοι νίπτουν τας χείρας των και αποποιούνται των μεγάλων ευθυνών τους έναντι του χριστεπωνύμου πληρώματος, το οποίο θα θυμηθούν μόνο προεκλογικά.Λιντζάρουν όσους κοινωνούν και κράζουν όσους δείχνουν σεβασμό στο ράσο. Το άκρον άωτον της υποκρισίας μεζεμένο στο ρετιρέ της πολιτικής.
Ο Χριστός ξανασταυρώνεται! 
Σύγχρονοι Άννοι και Καϊάφες, οσφυοκάμπτες της εξουσίας, συνεργάζονται με τον Καίσαρα για να εξασφαλίσουν την θεσούλα τους.
Ο Χριστός ξανασταυρώνεται
Σύγχρονοι απόστολοι Πέτροι δειλιάζουν μπροστά σε μια παιδίσκη, μια υπουργό που αποφασίζει πριν καν συνεδριάσουν οι εκκλησιαστικοί, για θέματα καθ’ ολοκληρίαν εκκλησιαστικά.
Ο Χριστός ξανασταυρώνεται! 
Οι σύγχρονοι σταυρωτές Του προσπαθούν να σχίσουν τον άραφο χιτώνα του Χριστού, να εξαφανίσουν την Εκκλησία Του, αλλά δεν γνωρίζουν οι ασεβείς ότι «πύλαι άδου ου κατισχύσουσιν αυτής».
Ο Χριστός ξανασταυρώνεται! 
Από ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ! Από τους βαπτισμένους μόνο, αλλά άγευστους Θείας Χάριτος χριστιανούς πολιτικούς, από τους καριέρας κληρικούς της Εκκλησίας Του, από εμάς τους χλιαρούς πιστούς Του!
Ο Χριστός ξανασταυρώνεται!
Λέμε ότι Τον πιστεύουμε, αλλά στην πράξη Τον αρνούμαστε.
Λέμε ότι Τον αγαπάμε, αλλά στην πράξη τον προσβάλλουμε και τον αρνούμαστε .
Λέμε ότι Τον ακολουθούμε, αλλά στην πράξη είμαστε Γαδαρηνοί.
Είμαστε χλιαροί χριστιανοί, αλλά τούς χλιαρούς θα τους εμέσει ο Θεός!
Και τότε «αμαρτωλοί πού φύγομεν»; Ή ψυχροί ή θερμοί θα είμαστε. Οι χλιαροί δεν έχουν θέση μέσα στον χώρο της πίστεως. 
Άγιοι Αρχιερείς! Αναλάβατε τις ευθύνες σας έναντι Θεού και ανθρώπων και μείνετε όρθιοι στις επάλξεις!
Η Εκκλησία μας χρειάζεται Προφήτες για  να κηρύξουν το «Μετανοείτε» και Αγίους Πατέρες, Χρυσοστόμους για να φωνάξουν το «ουκ έξεστι σοι».
Και η Πατρίδα μας έχει ανάγκη από Γερμανούς Καραβαγγέληδες και Χρυσοστόμους Σμύρνης για να αγωνιστούν για την Μακεδονία μας και να μείνουν θυσιαστικά δίπλα στο ποίμνιό τους.
Και η πατρίδα και η Εκκλησία έχουν  ανάγκη από Χριστοδούλους  που θα αγωνιστούν για το λαό μας  και μαζί με το λαό μας  και θα αφυπνίσουν συνειδήσεις.
Ο Θεός βλέπει και η ιστορία θα κρίνει τους πάντες.