You are currently viewing Μία επιστολή – γροθιά στο στομάχι για τα συμβαίνοντα στην Μητρόπολη Ιταλίας

Μία επιστολή – γροθιά στο στομάχι για τα συμβαίνοντα στην Μητρόπολη Ιταλίας

  • Reading time:1 mins read
Σημείωση ΕΞΑΨΑΛΜΟΥ: Από έναν άγνωστο σε μένα αναγνώστη των κειμένων μου και επισκέπτη της ιστοσελίδας μας πήρα την παρακάτω επιστολή την οποία δημοσιεύω αυτούσια και επιφυλάττομαο να την σχολιάσω με την πρώτη ευκαιρία. 
Αξιότιμε κύριε Τζούμα, καλησπέρα σας.
Δεν σας γνωρίζω προσωπικά αλλά σας διαβάζω και σας ακολουθώ στο διαδίκτυο, εδώ και λίγα χρόνια και διακρίνω μέσα από τα ορθά και Ορθόδοξα άρθρα σας την αγάπη σας για την εκκλησία.
Χθες διαβάζοντας το άρθρο σας για την Ι. Μ. Ιταλίας ειλικρινά μέσα από τα γραφόμενα σας είδα τον σεβασμό και την αγάπη σας στο πρόσωπο του Μακαριστού Μητροπολίτη Γενναδίου που ορθά αποτυπώσατε για την σπουδαία αυτή μορφή της Εκκλησίας.
Λόγω της εργασίας μου έτυχε να περάσω 5 ολόκληρα χρόνια στην Ιταλία και να γνωρίσω πολλά για αυτήν στα διάφορα ταξίδια μου. Επισκέφτηκα αρκετές ενορίες ελληνικές, Ιταλόφωνες, ρωσικές, ρουμάνικες κτλ. και είδα από κοντά το θεάρεστο έργο του Μητροπολίτη αλλά και των σεβαστών ιερέων. Παίρνω λοιπόν το θάρρος να γράψω δύο λόγια και να προσθέσω 2-3 στοιχεία στο κείμενο σας που ίσως αποφύγατε να το κάνετε για να μην μακρηγορησετε!!!!
Οι πατέρες που μπορούν να διαδεχθούν τον θρόνο του Ιταλίας, όλοι και όλοι, στην ιταλική χερσόνησο είναι 10. Κάποιοι γιατί την βρήκαν την Μητρόπολη ως καταφύγιο, βέβαια δεν μας αφορούν τα προσωπικά τους, άλλοι γιατί εμπιστευθηκαν τον Σεπτό Ιεράρχη ο οποίος τους χειροτόνησε και κάποιοι πήγαν για σπουδές και έμειναν. Οπότε στα ονόματα των Αρχιμανδριτών που αναφέρατε στο άρθρο σας παραλείψετε κάποιους και σας βοηθώ να συμπεριλάβετε.
Πρώτα πρώτα τους πατέρες των δύο μεγάλων κοινοτήτων που χρόνια τώρα στηρίζουν την Ιερά Μητρόπολη στην Τεργέστη τον π. Γρηγόριο και στην Νεάπολη τον π. Γεώργιο. Στην Ρώμη στο κέντρο κέντρο του ρωμαιοκαθολικισμού γνωστό σε όλους μας τον π. Συμεών, στο Μιλάνο τον π. Θεοφύλακτο, διορθώστε με, παιδί του Μακαριστού Χριστοδούλου, βέβαια άκουσα πως γίνονται αγώνες για την εκλογή του, μην ξεχνάμε τον π. Νικόλαο στην Φλωρεντία την Πόλη της Συνόδου αλλά και πνευματικό ανάστημα του Αγίου Καστορίας, τον π. Αρσένιο στο Μπάρι πνευματικό τέκνο του γέροντα Θεόκλητο της Ι. Μ. Αγίου Αρσενίου Χαλκιδικής, τον π. Παύλο στο Παλέρμο αλλά εκτός Ιταλίας στην Μάλτα τον π. Ναθαναήλ που πληροφορίες λένε ότι κάνει επίσης σκληρό αγώνα για την εκλογή του καθώς έχει στενές επαφές με το Σεπτό Κέντρο της Ορθοδοξία μας.
Εξάλλου την ημέρα της κηδείας λίγοι ήταν εκείνοι που τίμησαν τον Σεπτό γέροντα τους, εκ των ιερέων εννοώ με δικαιολογία τον κορωνοιό( άραγε στην Ελλάδα θα μπορούν να πάνε να ραφτούν). Σήμερα έμαθα από κάποιον γνωστό μου στην Ιταλία που έχω κρατήσει ακόμη επαφές, πως ο Πρωτοσύγγελος δεν έχει γυρίσει ακόμη στην θέση του!!!!
Πάντως κύριε Τζούμα αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι πλέον οι περισσότεροι πατέρες της Μητροπόλεως έχουν γεμίσει τους τοίχους των γραφείων τους με διπλώματα, μάστερ, διδακτορικά αλλά λείπει κάτι……… η αγάπη μεταξύ των πατέρων και η σωστή συνεργασία. Κατά την περίοδο της διαμονής μου, είδα και άκουσα πολλά, λίγες ήταν οι ενορίες και οι πατέρες που κρατάνε ότι παρελαβαν από τους Αγίους Πατέρες, και αν το ψάξετε λίγο καλύτερα ίσως να δείτε και εσείς γιατί ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης δεν ίσως σκέφτεται κάποιο πρόσωπο εκτός Ιταλίας. Ευχομαι και ελπίζω να σας βοήθησα να μπορέσετε να ψάξετε και να δείτε ότι τα στοιχεία που σας έστειλα δεν είναι ψεύτικα, και πως θα συμπληρώσετε το πρώτο άρθρο σας, για να μπορεί να γίνει παραδειγματικο και διαφανές και για τους ιερείς της Ιταλίας αλλά και για το Σεπτό μας Φανάρι. Σας ευχαριστώ πολύ που με ακούσατε, αλλά και για την διάκριση και την εχεμύθεια που σας διακρίνει και σας χαρακτηρίζει.
Καλό βράδυ.