You are currently viewing Με μήνυμα αισιοδοξίας από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών η Εορτή του Προφήτου Ηλιού στην Φθιώτιδα.

Με μήνυμα αισιοδοξίας από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών η Εορτή του Προφήτου Ηλιού στην Φθιώτιδα.

  • Reading time:1 mins read

Τον Πανηγυρικό Εσπερινό στη διαλελυμένη Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού στο Ζέλι Λοκρίδος και την Θεία Λειτουργία στο Ιερό Παρεκκλήσιο στον ομώνυμο λόφο της πόλεως Λαμίας, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, το διήμερο 19 & 20 Ιουλίου, για την εορτή του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, ενώ σήμερα το απόγευμα επισκέφτηκε και τον Ναό του Προφήτη Ηλία στον Άγιο Γεώργιο Δομοκού.

Στην Ιερά Μονή στο Ζέλι Λοκρίδος, ο Σεβασμιώτατος έγινε δεκτός με εγκαρδιότητα και σεβασμό από τον Καθηγούμενο της Μονής, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Δημήτριο Ζελιαναίο, Αρχιερατικό Επίτροπο και Ιεροκήρυκα Λοκρίδος, τους Ιερείς της περιοχής, τους τοπικούς άρχοντες και φορείς, αλλά και τους πιστούς, οι οποίοι συμμετείχαν στην Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού με ιδιαίτερη ευλάβεια, αποδίδοντας τιμή στον Προφήτη Ηλία.

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, με αφορμή τον χαρακτηρισμό «ένσαρκος Άγγελος» που αποδίδει ο Ιερός Υμνογράφος στον Προφήτη Ηλία, ανέπτυξε και παρουσίασε τους λόγους για τους οποίους χαρακτηρίζεται έτσι από την Εκκλησία ο Προφήτης, ενώ συγχρόνως ανέπτυξε κάποιους προβληματισμούς σχετικά με το πως μπορεί και ο χριστιανός του σήμερα να γίνει ένας «ένσαρκος άγγελος» για τους αδελφούς του.

Στην ομιλία του κατά την Θεία Λειτουργία της εορτής, ο κ. Συμεών, από τον Λόφο της Λαμίας, έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας, καλώντας τους πιστούς να έχουν στην ζωή τους, ως υπόδειγμα κακοπαθείας, μακροθυμίας, υπομονής και καρτερίας τους Προφήτες, και ιδιαίτερα τον Προφήτη Ηλία.

«Μην απελπίζεστε, αδελφοί μου, μην απογοητεύεστε και προπάντων μην παραιτηθείτε. Να μην παραιτηθούμε, να μην κάνουμε πίσω. Να δώσουμε την μάχη, να αγωνιστούμε με όλη μας την δύναμη και αν δεν τα καταφέρουμε, θα έχουμε

τουλάχιστον ήσυχη την συνείδησή μας, ότι παλέψαμε μέχρι τέλους, αλλά να μην παραιτηθούμε.

Αυτά τα ερημικά εξωκλήσια είναι μεγάλη ευλογία για την περιοχή μας αλλά και για κάθε τόπο, γιατί μας δίνουν την ευκαιρία να παρηγορηθούμε, να ξεκουραστούμε πραγματικά, να αδειάσουμε από όλα αυτά που απασχολούν το μυαλό και την ψυχή μας» τόνισε με έμφαση ο κ. Συμεών.

Σε άλλο σημείο τόνισε: «Οι μέρες που θα έρθουν μπορεί να είναι πιο δύσκολες, απ’ αυτές που περάσαμε και σίγουρα η καρδιά μας θα πει: «Μα Θεέ μου, πόσο ακόμα θα αντέξω»; Τότε αδελφοί μου να ακουμπήσουμε τον πόνο μας και το πρόβλημά μας, στα χέρια του Θεού, όχι στα χέρια του πονηρού. Να γίνει το αίτημά μας προσευχή και κάθε μέρα που περνά, πρέπει να παρακαλάμε τον Θεό να δίνει ελπίδα σε κάθε απελπισμένο άνθρωπο και αν αγαπούμε πραγματικά τον τόπο μας, κάθε μέρα να προσευχόμαστε στην περιοχή μας αλλά και παντού, ο Θεός να μην επιτρέψει κάποιος συνάνθρωπος μας να αφαιρέσει την ζωή του.

Εύχομαι και προσεύχομαι ο Προφήτης Ηλίας να δίνει ελπίδα, παρηγοριά, δύναμη και χαρά σε κάθε απελπισμένο άνθρωπο και να ενισχύει το αγωνιστικό φρόνημα όλων μας. Η ζωή αντιμετωπίζεται μονάχα με μάχη. Θα έχουμε και ήττες, έτσι είναι ο πόλεμος. Μην απογοητευόμαστε αδελφοί μου, να αγωνιζόμαστε με εμπιστοσύνη στο Θεό, καλλιεργώντας την μεταξύ μας αγάπη».

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε στο Γραφείο του στη Λαμία, τον άγοντα τα ονομαστήριά του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Ηλία Κυρμανίδη, προκειμένου να του ευχηθεί και δια ζώσης για την ονομαστική του Εορτή, τα έτη πολλά, με υγεία, δύναμη και ευλογία από τον Θεό στην ζωή, το έργο του και την διακονία του.

Το απόγευμα της εορτής ο κ. Συμεών επισκέφτηκε τον Άγιο Γεώργιο Δομοκού και ετέλεσε Παράκληση στο Παρεκκλήσιο του Προφήτη Ηλία.

IMG_9340