You are currently viewing «Μαύρα Βόλια»: Η πιο παράξενη και μυστήρια παραλία της Χίου

«Μαύρα Βόλια»: Η πιο παράξενη και μυστήρια παραλία της Χίου

  • Reading time:2 mins read

 

Η Ελληνική γη είναι γεμάτη μυστήριο και εκπλήξεις.

Τι καλύτερο λοιπόν από το να περάσετε τις καλοκαιρινές σας διακοπές εξερευνώντας κι ανακαλύπτοντας μερικά από τα καλά κρυμμένα μυστικά του;

Αν το φετινό καλοκαίρι έχετε μια τέτοια διάθεση και σας «τρώει» η επιθυμία να ξεφύγετε από τα δεδομένα, τις χρυσές αμμουδιές και τα γαλαζοπράσινα νερά που θυμίζουν περισσότερο εξωτικό τοπίο, τότε σας προτείνουμε μια παραλία, μαύρη σαν την πίσσα, που θα γίνει ο πρωταγωνιστής του φωτογραφικού σας άλμπουμ και θα κάνει τους πάντες να απορήσουν με τη φυσική της, αλλά άγρια ομορφιά.

Κι αν ο νου σας πάει στην πολύ δημοφιλή Σαντορίνη, που η ηφαιστειακή φύση της έδωσε ένα μοναδικό περιβάλλον, στο οποίο ανήκει μια παραλία με χοντρή μαύρη άμμο, εμείς θα σας πάρουμε από τις Κυκλάδες και θα βάλουμε πλώρη για τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και θα κάνουμε μια στάση στη Χίο.

Στο νότιο τμήμα του νησιού και πιο συγκεκριμένα, 30 περίπου χιλιόμετρα από την πόλη και 5 χιλιόμετρα από το ξακουστό χωριό Πυργί με τα περίτεχνα σχέδια των σπιτιών του, θα βρεθείτε μπροστά στο ξεχωριστό θέαμα που δημιουργήθηκε από έκρηξη κοντινού ηφαιστείου στην αρχαιότητα: μια παραλία με ολόμαυρες, γυαλιστερές πέτρες με στρογγυλό σχήμα, η οποία χάρη σε αυτές είναι γνωστή ως «Μαύρα Βόλια» ή «Εμπορειός».

Η παραλία «Μαύρα Βόλια» είναι κοντά στο (ανενεργό πλέον) ηφαίστειο Ψάρωνας και χωρίζεται σε δύο μέρη, από τα οποία το πρώτο είναι γνωστό ως «Μαύρος Γιαλός» και το δεύτερο ως «Φώκι». Σε αυτήν φτάνετε είτε με δικό σας αυτοκίνητο είτε με λεωφορείο του νησιού.

Η σεληνιακή της και απόκοσμη σχεδόν εικόνα της την έχουν κάνει πόλο έλξης τόσο για τους Έλληνες, όσο και για τους ξένους ταξιδιώτες που σπεύδουν να απολαύσουν τις βουτιές τους στα πεντακάθαρα, κρυστάλλινα, αλλά βαθιά της νερά, ακόμα κι αν αυτά μοιάζουν τρομακτικά, αφού οι πέτρες τους δίνουν ένα σκούρο χρώμα.

mayra-volia-pio-paraxeni-mystiria-paralia-tis-chioy

Τα «Μαύρα Βόλια» χωρίζονται σε μικρούς διαδοχικούς κόλπους και γύρω της βρίσκονται ψηλά βουνά που κάνουν το χαρακτήρα της ακόμα πιο επιβλητικό και προκαλούν δέος, ενώ προσφέρουν και φυσική σκιά.

Αν είστε λάτρεις της ζεστής θάλασσας, στην παραλία αυτή θα χρειαστείτε αρκετό θάρρος για να κολυμπήσετε μιας και τα νερά της είναι συνήθως πολύ κρύα ή τουλάχιστον θα διαπιστώσετε ότι η πετσέτα σας είναι απαραίτητη.

Μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας, αλλά και τις παραδοσιακές γεύσεις του νησιού στο μικρό λιμάνι του Εμπορειού, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την παραλία ή ακόμη, αν γοητευτείτε τόσο πολύ και θέλετε να ζήσετε ξανά τη μοναδική αυτή εμπειρία, να νοικιάσετε δωμάτιο στο χωριό αυτό και να μείνετε ένα ή περισσότερα βράδια.

mayra-volia-pio-paraxeni-mystiria-paralia-tis-chioy

Το ακόμα πιο μαγικό είναι όταν «πιάνει» βροχή, γιατί τότε οι ολόμαυρες, γυαλιστερές πέτρες που σχηματίζουν την παραλία λάμπουν από τις σταγόνες που πέφτουν επάνω τους.

Τέλος, όπως πολύ καλά θα ξέρετε και από άλλες πολύ ιδιαίτερες παραλίες, η λήψη βότσαλων απαγορεύεται!

mayra-volia-pio-paraxeni-mystiria-paralia-tis-chioy

Δείτε το βίντεο:

 

 

ΠΗΓΗ:CityPatras