You are currently viewing Η συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών απέδειξε το χαμηλό μας επίπεδο….

Η συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών απέδειξε το χαμηλό μας επίπεδο….

  • Reading time:2 mins read
Σχόλιο του  Σωτήρη Μ. Τζούμα 

Παρακολούθησα με πολύ ενδιαφέρον την συζήτηση στη Βουλή για τον κορονοϊό. Σαν κακομαθημένα σχολαριόπαιδα βγήκαν στο ιερό βήμα της Βουλής οι πολιτικοί αρχηγοί της χώρας και αγόρευαν ο καθένας… «το μακρύ και το κοντό του». Η  σοβαρότης  μόνον  στο επίπεδο του να πείσουν  το άμεσο  πρώτο ακροατήριο, τους βουλευτές και στη συνέχεια το ευρύτερο ακροατήριο το  κοινό!  Καμία αλήθεια!

Έλεγε  ο καθένας το παραμυθάκι του και οι άλλοι – αυτοί οι λίγοι που ειχαν οριστεί από κάθε κόμμα αναλογικά για  να αποτελούν  το Κοινοβούλιο- άκουγαν ωσάν να ζούν σε άλλη χώρα. Κανείς δεν αποτόλμησε να τους πει: «Βρε κύριοι  αυτά που λέτε είναι εκτός τόπου και χρόνου. Που ζείτε εσείς»;Δεν θέλω να κατονομάσω μία προς μια τις ανοησίες του κ. Τσίπρα. Έχει βαλθεί να φάει τον κ. Κικίλια. Φαινεται τον ζηλεύει που είναι παντρεμένος με την Τζένη Μπαλατσινού. Ο Βαρουφάκης   στην καρακοσμάρα του. Σαν κακομαθημένος γιάπις που αποφάσισε να κάνει την επανάσταση του. Ο Κυριάκος Βελόπουλος με τον ίδιο μονότονο λόγο χωρίς εκπλήξεις. Αξιολύπητος όμως ο κ. Κουτσιούμπας που έλυσε όλα τα προβλήματα της χώρας και θέλει πάση θυσία να κάνει την πορεία για το Πολυτεχνείο. Γιατί αν η Κυβέρνηση  την εμποδίσει δείχνει τα χουντικά της κατάλοιπα. Μα είναι δυνατόν κ. Δημητράκη μας; Όταν γινόταν το Πολυτεχνείο μπορεί να μας πείτε τι έλεγε και που ήταν το ΚΚΕ; Σε αυτόν τον τόπο κουτοί είμαστε , κουτόχορτο όμως δεν τρώμε. Και το χειρότερο δεν είμαστε ανιστόρητος λαός. 

Όσο για την   κ. Γεννηματά ούτε λόγος! Βγήκε με το μαλλί φτιαγμένο στην τρίχα (ενώ τα κομμωτήρια είναι κλειστά, ποιος της τα έφτιαξε;) και επικαλέστηκε  τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου ως αιτία του κακού που η Θεσσαλονίκη είναι στο κόκκινο. Και μάλιστα βγήκε και είπε  ότι οι ιερείς δεν φορούσαν μάσκες επομένως από εκεί ξεκίνησε το κακό! Δηλαδή βγήκε και στοχοποίησε την
Εκκλησία ανερυθρίαστα.

Ένα θέμα που απαντήθηκε επαρκώς από την Εκκλησία αφού  αφορούσε τους ολίγους ιερείς που είχαν οριστεί απο την Μητρόπολη Θεσσαλονίκης να λειτουργήσουν και βγήκαν να υποδεχθούν τον Σεβ. Λαγκαδά κ. Ιωάννη που θα χοροστατούσε στον όρθρο και στη συνέχεια θα προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας. Δηλαδή οι ιερείς αυτοί θα συμμετείχαν στη λειτουργία και σίγουρα δεν θα φορούσαν μάσκα. Προς τι η ανησυχία της κ. Γεννημετά; Εκείνη στο γραφείο της κάθε μέρα με τους άμεσους συνεργάτες της ας φορά μάσκα – που δεν τη φορά, αλλά λόγος να γίνεται – και ας αφήσει τους ιερείς να πράξουν το καθήκον τους κατά πως γνωρίζουν εκείνοι.

Ο Πρωθυπουργός προσπάθησε να κρατήσει γερή άμυνα αλλά του ξέφυγαν μερικά αυτογκολάκια τα οποία οφείλονται σε ελλειπή ενημέρωση από τους συνεργάτες του οι οποίοι στην προσπάθεια τους να βγάλουν από πάνω τους τις ευθύνες που έχουν επικεντρώνουν το ενδιαφέρον και ρίχνουν ευθύνες σε θέματα που δεν αναφέρονται κατ´ευθείαν σε αυτούς. Για παράδειγμα η Εκκλησία μπορεί να ελέγχεται από την αστυνομία αλλά εντός των ναών κάθε ιερεύς έχει τον έλεγχο. Ε αυτό τώρα πάνε να μας το γυρίσουν μπούμεραγκ και να πουν ότι ο κορονοϊος μεταδόθηκε απο την συμπεριφορά του ιερατείου! Και γιατί το κάνουν αυτό; Μα για να κλείσουν εντελώς τους ναούς. Περιμένετε αύριο Παρασκευή και 13 και θα καταλάβετε πολλά! 

Μα, τι οίστρος είναι αυτός επιτέλους κύριοι του Κοινοβουλίου;

Οι παραλίες δεν σας ενόχλησαν. Εντάξει, επέφεραν κάποια  έσοδα που τα πληρώνουμε τώρα διπλά. 

Οι εκ Βαλκανίων και Ρωσίας τουρίστες, έπρεπε κι αυτοί να μας αφήσουν «συνάλλαγμα», δεν μπορούσαμε να τους κάνουμε τουλάχιστον το rapidtest στα σύνορα; Έπρεπε να μας δώσουν να καταλάβουμε τι σημαίνει κορονοϊος; 

Οι λαθρομετανάστες και οι «πρόσφυγες» από τα ΚΙΤ έχουν ανοσία στον κορονοϊό; Οι ΜΚΟ δεν διαθέτουν μάσκες; Χθες και προχθές που δεν κυκλοφορούσε κανένας γηγενής η Αθήνα ήταν γεμάτη με ..εισαγόμενους! 

Στις λαϊκές αγορές υπάρχει ο αδιαχώρητο. Ε, ίσως εκεί τα… αντιϊικά σκόρδα διώχνουν τον covid-19.

Τα πάρτυ και μάλιστα κάποιο εξ αυτών σε γνωστό ξενοδοχείου της πόλης μας, δεν ενόχλησε κανέναν.

«Επιλείψει γαρ με διηγούμενον ο χρόνος» περί supermarkets, περιπάτων, πλατειών, κομμωτηρίων, πορείων και παλαιότερα συναυλιών κ.τ.τ., τα οποία βέβαια κανέναν δεν ενόχλησαν!

Αυτό που καίει είναι οι ανοιχτές Εκκλησιές και οι Θείες Λειτουργίες! Και όχι άδικα. Ο Ιερός Ναός είναι λιμάνι, ιατρείο παθών, φυγαδευτήριο δαιμόνων, ο ιερός τόπος όπου λατρεύεται ο Αληθινός Θεός και υμνείται «εν ψαλμοίς και ύμνοις» το Υπερύμνητο όνομα του Χριστού μας. Και στις Θείες Λειτουργίες προσφέρεται αυτός ο ίδιος ο Χριστός, ο Οποίος είναι «άνθραξ τους αναξίους φλέγων»!

Καλά θα ήταν στον «ναό της Δημοκρατίας», στην Βουλή των Ελλήνων βο(υ)λευτών να συζητούνται τα αρμόζοντα θέματα. Ο Ελληνικός Λαός έχει πολλά προβλήματα, πολλοί Έλληνες δεινοπαθούν και έχουν στείλει τους εκπροσώπους τους στο Σύνταγμα για να επιλύουν θέματα που μπορούν και αφορούν την καλύτερη ποιότητα ζωής και την ευημερία του Ελληνικού Λαού και όχι ποιός κόλλησε και από πού τον ιό. Και βέβαια οι πολιτικοί να αρκεστούν στα της πολιτείας και να αφήσουν την Εκκλησία να ασχοληθεί με τα του οίκου της. Είναι η καθ’ ύλην αρμόδια!Και ας παύσουν επιτέλους να αλλάζουν τη θεματολογία της επικαιρότητας φέρνοντας την Εκκλησία στο επίκεντρο. Όχι δεν έχει σημάνει συναγερμός στην Εκκλησία γιατί ο κορονοϊος την φοβάται και δεν πλησιάζει! Και οι λίγοι κληρικοί μας που προσβλήθηκαν από κορονοϊό έσπευσαν και πήραν τα κατάλληλα μέτρα και αποθεραπεύτηκαν. Επομένως ας μην ανησυχούν! Τα χειρότερα έπονται και μαντέψτε που  θα σκάσει το κακό την επόμενη ώρα!!