You are currently viewing Η οργή του Πούτιν: Γιατί ο Βαρθολομαίος επέλεξε την Ουκρανία στη διαμάχη της με τη Μόσχα; – Mignatiou.com

Η οργή του Πούτιν: Γιατί ο Βαρθολομαίος επέλεξε την Ουκρανία στη διαμάχη της με τη Μόσχα; – Mignatiou.com

  • Reading time:1 mins read

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, κ. Βαρθολομαίος έλαβε χθες μία απόφαση, που τον φέρνει αντιμέτωπο με τον πιο ισχυρό άνδρα της Ρωσίας. Ήταν, χωρίς αμφιβολία, μία τολμηρή απόφαση, για την οποία, πιθανότατα, θα «εισπράξει» την οργή και του αυταρχικού προέδρου της Τουρκίας, του Ταγίπ Ερντογάν, που θα σπεύσει να βοηθήσει τον φίλο του, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Αυτοί οι δύο πλέον, βαδίζουν μαζί, υλοποιώντας τη στρατηγική συμφωνία που υπόγραψαν, και η οποία απομακρύνει όλο και περισσότερο την Τουρκία από τις Ηνωμένες Πολιτείες, και γενικότερα τη Δύση

  •  Το Οικουμενικό Πατριαρχείο φέρεται να έχει αποφασίσει να προχωρήσει στην απόδοση της Αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας, και παρά τις σφοδρές αντιρρήσεις της Μόσχας, η οποία δείχνει τη δυσαρέσκειά της σε κάθε ευκαιρία, ακόμα και με την κλοπή των προσωπικών δεδομένων των συνεργατών του κ. Βαρθολομαίου.

Η Ρωσία θεωρεί την απόφαση πολιτική, όχι μόνο εκκλησιαστική, αφού το Οικουμενικό Πατριαρχείο φαίνεται να παρεμβαίνει υπέρ της Ουκρανίας στη διαμάχη της με τη Μόσχα, η οποία άφησε πίσω της και νεκρούς.

Ο κ. Πούτιν έστειλε στο Φανάρι τον Πατριάρχη Μόσχας κ. Κύριλλο, ενώ και ο ίδιος τηλεφώνησε στον κ. Βαρθολομαίο, στην προσπάθειά του να τον αποτρέψει από το προσφέρει την Αυτοκεφαλία στην Εκκλησία της Ουκρανίας.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έπραξε αυτό που ζητούσε η συνείδησή του, χωρίς ενδεχομένως να λάβει υπόψη του τις συνέπειες, οι οποίες θα μπορούσαν να αποβούν εις βάρος του Ορθόδοξου Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης, το οποίο -έτσι κι αλλιώς- δέχεται τρομερή πίεση από την τουρκική κυβέρνηση.

  • Ας μην ξεχνάμε ότι εξαναγκάστηκε να «ευλογήσει» τα τουρκικά στρατεύματα που εισέβαλαν στη Συρία και να υπογράψει ανακοίνωση που στην ουσία στρεφόταν εναντίον του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Μαικ Πένς, και με την οποία υποστήριζε ότι δεν παραβιάζονται οι θρησκευτικές ελευθερίες στην Τουρκία. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αναλήθεια από αυτή, αφού οι πάντες γνωρίζουμε ότι οι μη μουσουλμάνοι υποφέρουν στην Τουρκία.

Πολλοί υποθέτουν, και δεν έχουμε στοιχεία να τους αμφισβητήσουμε, ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης επέλεξε το αμερικανικό στρατόπεδο σε τούτη τη διαμάχη της Ρωσίας με την Ουκρανία. Εάν συμβαίνει αυτό, οι Αμερικανοί πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προστατεύσουν το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τον κ. Βαρθολομαίο. Διότι η οργή του Πούτιν είναι δεδομένη και απέδειξε πως δεν χωρατεύει.

Βέβαια, όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα μας, ο κ. Βαρθολομαίος προχώρησε και σε μία κίνηση, που «χρύσωσε» το χάπι στον Πατράρχη Κύριλλο. Η απόφαση για την Αυτοκεφαλία θα αφορά τους Ουκρανούς Ορθοδόξους, ενώ οι ρωσόφωνοι Ουκρανοί θα υπάγονται εκκλησιαστικά στο Πατριαρχείο Μόσχας.

Ίσως αυτή η απόφαση μειώσει την οργή του αυταρχικού κ. Πούτιν, ο οποίος έχει ταχθεί αναφανδόν υπέρ της Τουρκίας. Εξυπηρετεί τον κ. Ερντογάν στον ανώτατο βαθμό και προχωρά σε νέες στρατιωτικές συνεργασίες που θα επηρεάσουν τα συμφέροντα της Ελλάδας και της Κύπρου.

Γενικά ο Ελληνισμός, από τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Κύπρου, μέχρι και τον Οικουμενικό Πατριάρχη, έχει επιλέξει το αμερικανικό στρατόπεδο, κυρίως λόγω της στρατηγικής συμμαχίας της Μόσχας με την Άγκυρα. Οι σχέσεις της Αθήνας με τη Ρωσία είναι αυτό το διάστημα καταθλιπτικές, ενώ της Κύπρου χαρακτηρίζονται υποφερτές, επειδή ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης δεν αρνείται μερικές παραχωρήσεις στους ανθρώπους του κ. Πούτιν. Όμως, ανά πάσα στιγμή, μπορούν να πάρουν την κάτω βόλτα…

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο δέχεται τρομακτικό «μπούλινγκ» από τους Ισλαμιστές του Ερντογάν, οι οποίοι το εκβιάζουν με όλους τους τρόπους. Αυτός ο εκβιασμός φτάνει και μέχρι την Ιερά Αρχιεπισκοπή της Αμερικής, αλλά και την Ομογένεια. Ένα μεγάλο κομμάτι της έχει αδρανοποιηθεί από το φόβο ότι ο Ερντογάν θα εκδικηθεί τους λίγους ορθόδοξους που απέμειναν στην Πόλη.

  • Πρέπει κάποια στιγμή, αφού οι Αμερικανοί απέτυχαν να προστατεύσουν μέχρι σήμερα τον Φάρο της Ορθοδοξίας, να παρθούν κρίσιμες αποφάσεις, όποιες και αν είναι αυτές. Και οπωσδήποτε, πρέπει να εξασφαλιστεί η ανεξαρτησία της Ομογένειας, ώστε να ξαναγίνει αυτή που ήταν πριν πολλά χρόνια: Ισχυρή και ενωμένη για να μάχεται για τα συμφέροντα του Ελληνισμού. Η ομηρία του  Οικουμενικού Πατριαρχείου από την Τουρκία, καθιστά όμηρο και την Ομογένειά μας, η οποία τελευταία θύμισε τις παλιές ένδοξες εποχές με την υπόθεση του παγώματος των μαχητικών F-35 προς την Τουρκία και τους όρους που έθεσε η Αμερική στον Ερντογάν.

Δεν γνωρίζουμε ακόμα πως θα αντιδράσει ο κ. Πούτιν και ο αγαπητός του ένοικος του Παλατιού της Άγκυρας, αλλά οι οιωνοί δεν είναι καθόλου καλοί για το Φανάρι… Ας το έχουμε υπόψη μας διότι θα χρειαστεί να σταθούμε δίπλα, με όλα τα ειρηνικά μέσα που διαθέτουμε, για να προστατεύσουμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Πηγή: hellasjournal.com