You are currently viewing «Φθιώτιδος Συμεών προς Ιερόπαιδες:«Ο Θεός απευθύνει προσκλήσεις, για να φανούν  οι κλίσεις»

«Φθιώτιδος Συμεών προς Ιερόπαιδες:«Ο Θεός απευθύνει προσκλήσεις, για να φανούν οι κλίσεις»

  • Reading time:11 mins read

Συνάντηση ουσιαστικής επικοινωνίας και πατρικής πνευματικής αγάπης και στήριξης είχε χθες το απόγευμα ο ΣεβασμιώτατοςΜητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών με τους Ιεροπαίδες και τους Αναγνώστες που διακονούν στο Ιερό Βήμα Ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως, στο πλαίσιο του προγράμματος των λατρευτικών και πνευματικών εκδηλώσεων, το οποίο κατήρτισε η Ιερά Μητρόπολη για την Γ΄ Εβδομάδα των Νηστειών, η οποία είναι αφιερωμένη στις ιερατικές κλήσεις.

         Η Σύναξη πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Λαμίας, ενώ προηγήθηκε ο Αναστάσιμος Εσπερινός της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως υπό του Αγίου Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλου, τη συμμετοχή των Πατέρων από διάφορες Ενορίες της Μητροπόλεως και των Ιεροπαίδων και των Αναγνωστών από κάποιες Ενορίας, «τους μικρούς αλλά χρήσιμους και ουσιαστικούς συνεργάτες των ιερέων και του ποιμαντικού έργου της κάθε Ενορίας», όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο κ. Συμεών κατά την πατρική του προσλαλιά και νουθεσία προς τα παιδιά. 

         Στο τέλος του Εσπερινού, ενώπιον του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου μας, ο οποίος δέσποζε στο κέντρο του Ναού, ο Άγιος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Εφραίμ ωμίλησε επίκαιρα στα παιδιά με θέμα: « Η πορεία προς την ιεροσύνη». 

         Ο π. Εφραίμ μέσα από τον εγκάρδιο λόγο του κατέθεσε πολλές εμπειρίες Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας μας, αλλά και πολλές προσωπικές για την ιερωσύνη υπογραμμίζοντας ότι, «η ιερωσύνη είναι ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή. Ένα ταξίδι που οδηγεί στην αιωνιότητα και το έργο του κάθε ιερέα στην γη, γίνεται το όχημα, τα φτερά και οι προϋποθέσεις για να φτάσει ο ιερέας στον Θρόνο του Θεού και να καταστεί συλλειτουργός με τον Μέγα Αρχιερέα Κύριο μας Ιησού Χριστό».

         Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών  στην πατρική του προσλαλιά αναφέρθηκε στις προσκλήσεις που στέλνει ο Θεός δια μέσω της Εκκλησίας και χαρακτηριστικά υπογράμμισε: 

         «Όταν παιδιά μου κάποιος μας προσκαλεί σημαίνει ότι κάτι βλέπει σε εμάς και ιδιαίτερα όταν αυτή την πρόσκληση μας την απευθύνει η Εκκλησία, τότε σημαίνει ότι αυτή η πρόσκληση ταυτίζεται με μία κλίση, την οποία πολλές φορές εμείς μπορεί να μην την βλέπουμε.

         Στην Εκκλησία παιδιά μου είναι πολλά τα διακονήματα. Ο Θεός μας κάνει μεγάλη τιμή με τις προσκλήσεις που απευθύνει δια του Επισκόπου και των Ιερέων και όταν έχουμε καλή προαίρεση, αυτό είναι το βασικό στην ζωή μας, να έχουμε ανιδιοτελή κίνητρα και ότι κάνουμε να το κάνουμε με αγάπη. Είναι ευκαιρία μέσα από το κάλεσμα του Θεού να δούμε τον εαυτό μας. Ο Θεός απευθύνει προσκλήσεις για να φανούν οι κλίσεις.

         Είναι ανθρώπινο να έχουμε μέσα μας μία αβεβαιότητα. Τι θέλει ο Θεός από εμένα; Και πάντοτε θα την έχουμε. Όταν όμως είμαστε καλοπροαίρετοι και οι αποφάσεις μας λαμβάνονται με εμπιστοσύνη στο θέλημα του Θεού, τότε έρχεται η απάντηση του Θεού στην ζωή μας. Να αφεθούμε με ευγνωμοσύνη και εμπιστοσύνη στο θέλημα του Θεού. Να αφήνουμε την καρδιά μας να την κουμαντάρει ο Θεός. Δεν μπορούμε να διακονήσουμε τον Θεό από μία θέση μέσα στην Εκκλησία όταν έχουμε εγωισμό. Ο Θεός θέλει τους ταπεινούς». 

         Σε όλα τα παιδιά ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών μαζί με την Αρχιερατική πατρική του ευχή διένειμε ευλογία και ένα σταυρό, ενώ εκ μέρους της Ενορίας παρετέθη πλούσια δεξίωση στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο, κατά την διάρκεια της οποίας ο Σεβασμιώτατος είχε μία όμορφη πνευματική επικοινωνία με όλα τα παιδιά.

         🔺Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου