You are currently viewing Φθιώτιδος Συμεών: «Να μην ζούμε με το δικό μας πνεύμα, αλλά με το Άγιο Πνεύμα»

Φθιώτιδος Συμεών: «Να μην ζούμε με το δικό μας πνεύμα, αλλά με το Άγιο Πνεύμα»

  • Reading time:1 mins read

Από τον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Ελάτειας απέστειλε επίκαιρα μηνύματα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών σήμερα Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος 21 Ιουνίου στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, την οποία ετέλεσε και η οποία μεταδόθηκε από τηλεοράσεως, ραδιοφώνου και διαδικτύου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στο Τρίτο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, το Πανάγιο Πνεύμα τόνισε:

«Η ζωή μας ολόκληρη καλείται να γεμίσει με Άγιο Πνεύμα, ώστε όλοι μας να μπορέσουμε να πούμε με την καρδιά μας αυτό που ψάλλαμε: «Εἴδομεν τὸ φῶς τὸ ἀληθινόν, ἐλάβομεν Πνεῦμα ἐπουράνιον, εὕρομεν πίστιν ἀληθῆ, ἀδιαίρετον Τριάδα προσκυνοῦντες…». Δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς Άγιο Πνεύμα. Όταν δεν έχουμε τον φωτισμό, έχουμε αποτυχίες και σκοτεινιάζουν τα μονοπάτια της ζωής μας.

Όταν μας εγκαταλείπει η Χάρις του Αγίου Πνεύματος, ο άνθρωπος γίνεται θηρίο. Έχουμε ανάγκη την παρουσία του Αγίου Πνεύματος στη ζωή μας.

Να παρακαλέσουμε τον Θεό να αποστείλει το Άγιο Πνεύμα, για να οδηγήσει την ζωή μας. Το μυστικό για να το κατορθώσουμε αυτό είναι να σταματήσουμε να «πουλάμε πνεύμα». Να πάψουμε να ζούμε με το δικό μας πνεύμα. Να πάψουμε να θεωρούμε ότι η άποψη μας είναι η μοναδική και η σωστή και να νομίζουμε ότι έτσι μπορούμε να επιβληθούμε και να κυριαρχούμε στην ζωή των άλλων.

Να παρακαλέσουμε να κυριαρχεί στην ζωή μας ο Παράκλητος, το Άγιο Πνεύμα. Η αλήθεια της ζωής και ο πραγματικός πλούτος της ζωής είναι να ζεις με χαρά, με καρτερία, με μακροθυμία, με αγαθοσύνη, με αγάπη, με καλοσύνη. Τότε ένας άνθρωπος ο οποίος αποπνέει όλα αυτά είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος είναι γεμάτος Άγιο Πνεύμα και Χάρη Θεού στη ζωή του.

Μετά την εποχή της πανδημίας θα περάσουμε σε ακόμη πιο δύσκολες καταστάσεις και είναι αναγκαίο να πορευθούμε με Άγιο Πνεύμα. Αν και τώρα, την εποχή της πανδημίας, η διαχείρισης της γινόταν με λιγότερο ατομικό πνεύμα, αλαζονείας, οίησης και έπαρσης, θα είχαμε πολλές λιγότερες αντιφάσεις, πολλά λιγότερα επικοινωνιακά λάθη, αν πορευόμασταν έστω και λίγο με το Άγιο Πνεύμα, θα ήμασταν σε λιγότερη σύγχυση.

Ας πορευθούμε με το Άγιο Πνεύμα και να προσπαθήσουμε να εμπνεύσουμε και όχι να επιβάλλουμε με την βία τις αποφάσεις μας».

Μετά την Αρχιερατική Θεία ακολούθησε η 21 επετειακή εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση με θέμα: «Η Μάχη στο Λευκοχώρι. 20 Ιουνίου 1821».

Την εκδήλωση προλόγισε και παρουσίασε ο Προϊστάμενος της Ενορίας π. Νικόλαος Μέρμηγκας, ο οποίος και καλωσόρισε τους παρευρισκομένους στην Ελάτεια.

Την κεντρική ομιλία της εκδηλώσεως ανέπτυξε ο Αξιωματικός ε.α της Ελληνικής Αεροπορίας και συγγραφεύς του ομώνυμου πονήματος «Η Μάχη στο Λευκοχώρι», κ. Κωνσταντίνος Γκούρλας, ενώ την εκδήλωση επισφράγισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Η εκδήλωση μαγνητοσκοπήθηκε και θα προβληθεί από τον Τηλεοπτικό Σταθμό «Star Κεντρικής Ελλάδος» την προσεχή Τετάρτη 23 Ιουνίου στις 11:00 π.μ., από το επίσημο κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο Youtube, από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό (89, 4 Fm), καθώς και από τον διαδικτυακό ιστότοποwww.ekklisia1821.gr, καθώς και τους αντίστοιχους λογαριασμούς στο Facebook, στο Instagram, στο YouTube και στο Twitter, που η Εκκλησία της Ελλάδος ειδικώς δημιούργησε για το σύνολο των επετειακών της δράσεων.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στην 21η επετειακή εκδήλωση παραβρέθηκαν: ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ιωάννης Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης Φτώχειας κ.

Γεώργιος Σταμάτης, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδος κ. Ιωάννης Σαρακιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Κρακάντζας, η Δήμαρχος Αμφίκλειας – Ελάτειας κ. Αθανασία Στιβακτή, ο Αντιδήμαρχος κ. Θωμάς Κοντούνης, εκπρόσωποι άλλων φορέων και συλλόγων της περιοχής.

 

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

IMG_7440