Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2025 5:22 μμ
Εξάψαλμος
Font ResizerAa
  • Όλα τα Νέα
  • Δεύτερη Σελίδα
    Δεύτερη ΣελίδαShow More
    Κύπρος 1972-1974- Ανάμεσα στη δίνη δύο πραξικοπημάτων

    Αρχιμ. Φιλίππου Χαμαργιά Πρωτοσυγκέλλου Ι. Μητροπόλεως Μεσσηνίας Κατά το μήνα Ιούλιο, εκτός…

    14 Ιουλίου 2025
    Ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος στηρίζει σκανδαλωδώς τον αιμοσταγή Πούτιν: «Είναι πιστός άνθρωπος της Εκκλησίας – Ένα παράδειγμα Ορθοδόξου ηγέτη»

    Σε μία ιδιαίτερα φορτισμένη συγκυρία- τόσο από πολιτικής σκοπιάς αλλά και από…

    14 Ιουλίου 2025
    Ή Ευρώπη ξεγυμνώνει τον Ράμα: Τί λέει Έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου για την Ορθόδοξη Εκκλησία και την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία

    Oι συντάκτες του κειμένου – το οποίο είχε υποστεί ενδελεχή εξέταση στην…

    14 Ιουλίου 2025
    Κυριακή των Αγίων Πατέρων στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Κύμης.

    Την Κυριακή 13 Ιουλίου των Αγίων Πατέρων στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναο Αγίου…

    14 Ιουλίου 2025
    Τρίκαλα: Πρώτη Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν του νέου Αγίου Ιερέως Δημητρίου Γκαγκαστάθη

    Μεγάλη πνευματική χαρά και ιστορική σημασία είχε η πανηγυρική Ιερά Αγρυπνία που…

    14 Ιουλίου 2025
  • Δια χειρός Σωτήρη Μ. Τζούμα
    Δια χειρός Σωτήρη Μ. ΤζούμαShow More
    Όχι, Μακαριώτατε. Οι Εκκλησίες δεν κλείνουν επειδή απορρίπτουν τον Θεό. Κλείνουν γιατί δεν Τον βρίσκουν πια εκεί!

    🔻Του Σωτήρη Μ. Τζούμα  Ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, σχολιάζοντας την πτώση του…

    13 Ιουλίου 2025
    Η Πτώση του Ζηλωτισμού στην Άβυσσο της Αθλιότητας

      Του  Σωτήρη Μ. Τζούμα  Υπάρχει κάτι πιο τραγικό από έναν άνθρωπο…

    13 Ιουλίου 2025
    Δεν είναι ώρα για ψευδομετάνοιες αλλά για αληθινή μετάνοια!

    Σχόλιο για την ἐπίσκεψη τοῦ κ.Κυριάκου Μητσοτάκη στὸ Ἅγιον Ὄρος Του Σωτήρη…

    4 Ιουλίου 2025
    Η ταπείνωση του Αθηναγόρα: Όταν το Φανάρι κατασπαράζει τα παιδιά του

    Του Σωτήρη Μ. Τζούμα   Ένα ακόμη θύμα της εκκλησιαστικής εξουσίας  πέρασε…

    3 Ιουλίου 2025
    Ἀντὶ Εὐχῶν πρὸς τὸν Μακαριώτατον Ἀρχιεπίσκοπον Ἀθηνῶν καὶ πάσης Ἑλλάδος κ. Ἱερώνυμον

      ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ     Μακαριώτατε Δέσποτα, ἀντὶ κοινοτύπων εὐχῶν…

    15 Ιουνίου 2025
  • Ερωτάς πώς τα ημέτερα…
  • Ιός
  • Ακάκιος
  • Σφηνάκια
  • Παλαιότερες δημοσιεύσεις
    • Αξιοσημείωτα
    • Ελεύθερο Βήμα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Οικουμενικό Πατριαρχείο
    • Ορθοδοξία
    • Άλλα Πατριαρχεία
    • Βατικανό
    • Ελλάδα
    • Γενικές Ειδήσεις
    • Κόσμος
  • Επικοινωνία
Reading: Φθιώτιδος Συμεών: «Από τις Μονές μας, τώρα στις πόλεις μας και στα μικρά μας χωριά…»
ΕξάψαλμοςΕξάψαλμος
Font ResizerAa
  • Όλα τα Νέα
  • Δεύτερη Σελίδα
  • Δια χειρός Σωτήρη Μ. Τζούμα
  • Ερωτάς πώς τα ημέτερα…
  • Ιός
  • Ακάκιος
  • Σφηνάκια
  • Παλαιότερες δημοσιεύσεις
  • Επικοινωνία
Search
  • Όλα τα Νέα
  • Δεύτερη Σελίδα
  • Δια χειρός Σωτήρη Μ. Τζούμα
  • Ερωτάς πώς τα ημέτερα…
  • Ιός
  • Ακάκιος
  • Σφηνάκια
  • Παλαιότερες δημοσιεύσεις
    • Αξιοσημείωτα
    • Ελεύθερο Βήμα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Οικουμενικό Πατριαρχείο
    • Ορθοδοξία
    • Άλλα Πατριαρχεία
    • Βατικανό
    • Ελλάδα
    • Γενικές Ειδήσεις
    • Κόσμος
  • Επικοινωνία
Follow US
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.

Φθιώτιδος Συμεών: «Από τις Μονές μας, τώρα στις πόλεις μας και στα μικρά μας χωριά…»

Τελευταία ενημέρωση: 24 Απριλίου 2021 15:54
Χρόνος ανάγνωσης: 13 λεπτά
SHARE

Ολοκλήρωσε σήμερα Σάββατο του Λαζάρου 24 Απριλίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Συμεών την μεγάλη του ποιμαντική περιοδεία σε όλες τις Ιερές Μονές της Επαρχίας μας ιερουργώντας αυτήν την φορά στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγίας Μαρίνης Λοκρίδος ευχόμενος και στην Οσιωτάτη Καθηγουμένη της Μονής, γερόντισσα Ελισάβετ, για τα σεπτά της ονομαστήρια.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο νέος ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως μας, Αρχιμ. π. Ηρωδίων Ρίζος, ο οποίος αναφερόμενος στο νόημα της εορτής συσχέτισε την Ανάσταση του Λαζάρου με την Ανάσταση του Χριστού και παρουσίασε την σχέση του Χριστιανού με τον θάνατο. Στην Θεία Λειτουργία παραβρέθηκε η Δήμαρχος Αμφικλείας κ. Αθανασία Στιβακτή και συνεργάτες της Μονής.

Ο Σεβασμιώτατος από την Κυριακή της Τυρινής 14 Μαρτίου το απόγευμα έως και σήμερα επισκέφθηκε συνολικά και τις είκοσι δυο Ιερές Μονές της επαρχίας μας τελώντας Προηγιασμένες Θείες Λειτουργίες, Χαιρετισμούς, Μεγ. Απόδειπνα και λοιπές Ακολουθίες.

Σας προτείνουμε επίσης

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον Ι.Ναό Αγίου Χαραλάμπους Πολυγύρου Χαλκιδικής- Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Κασσανδρείας Νικοδήμου
Σύρου Δωρόθεος και Νέας Ιωνίας Γαβριήλ μαζί στην Κίμωλο- Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία
Βέροια | Άνοιξε τις πύλες της η «Φιλοξενία Δοβρά 2025».
Φανάρι, Βατικανό, και εκκλησιαστική ηγεμονία

Συγκεκριμένα ο κ. Συμεών βρέθηκε διαδοχικά στις εξής Ιερές Μονές:

Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας (14.3.2021)

Ιερά Μονή Αγίου Βλασίου Στυλίδος (16.3.2021)

Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγάθωνος (17.3.2021)

Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μύλων Πελασγίας (19.3.2021)

Ιερό Μοναστηριακό Κάθισμα Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Αχλαδίου (19.3.2021)

Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Νεράϊδος Στυλίδος (21.3.2021)

Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μαλεσίνας (25.3.2021)

Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων Αταλάντης (26.3.2021)

Ιερά Μονή Παναγίας Γαυριώτισσας Δαδίου (26.3.2021)

Ιερά Μονή Παναγίας Αντινίτσης (31.3.2021)

Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος Λιβανατών (2.4.2021)

Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Μελιταίας Δομοκού (4.4.2021)

Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Ομβριακής (7.4.2021)

Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Τραγάνας (9.4.2021)

Ιερά Μονή Παναγίας Ελεούσης Ξυνιάδος (11.4.2021)

Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Δίβρης (12.4.2021)

Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος Καμένων Βούρλων (14.4.2021)

Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Ζελίου (14.4.2021)

Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Άνω Σπαρτιάς (16.4.2021)

Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Νεραΐδος Στυλίδος (16.4.2021)

Ιερά Μονή Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου Δίβρης (18.4.2021).

Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγίας Μαρίνης Λοκρίδος (24.4.2021)

Κατά την επίστροφή του σήμερα από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγίας Μαρίνης Λοκρίδος, σε δήλωσή του στον ραδιοφωνικό μας σταθμό και συγκεκριμένα στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού μας, κάνοντας έναν απολογισμό της μεγάλης αυτής περιοδείας του και ανακοινώνοντας το πρόγραμμα της Μεγάλης Εβδομάδος, ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

«Ολοκληρώσαμε σήμερα ένα πρώτο μεγάλο κύκλο του προγράμματος της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, καθώς μας αξίωσε η αγάπη του Θεού να επισκεφθούμε όλες τις Ιερές Μονές της Επαρχίας μας, για να έχουμε και την ευκαιρία μιας πνευματικής συναναστροφής με τους Πατέρες, τις Μητέρες, τους Μοναχούς και τις Μοναχές οι οποίοι ασκούνται στα μοναστήρια μας, κρατάνε αναμμένη τη λαμπάδα της πίστεώς μας αλλά και το καντήλι της αγάπης και της προσφοράς προς την Εκκλησία, προς την πατρίδα, προς κάθε άνθρωπο ανεξαιρέτως.

Είμαι πραγματικά πολύ συγκινημένος διότι η αγάπη του Θεού μου έδωσε την δυνατότητα να πραγματοποιήσω εν μέσω πανδημίας και εν μέσω των δυσκολιών πρακτικών και τεχνικών, αυτή την μεγάλη περιοδεία.

Θέλω να ευχαριστήσω τον ραδιοφωνικό σταθμό της Μητροπόλεώς μας, τον πανάξιο διευθυντή του, τον π. Δημήτριο Ατματζίδη αλλά και όλους τους συνεργάτες, εσάς, τους δημοσιογράφους, τους τεχνικούς που με την εξωτερική μονάδα μεταδόσεων, μεταδώσατε όλες τις επισκέψεις και όλες τις ιερές ακολουθίες αλλά και μέσα από τα δελτία ειδήσεων του σταθμού μεταφέρατε στους χιλιάδες ακροατές μας αυτήν την μοναστηριακή πανδαισία. Θέλω να ευχαριστήσω τους μοναχούς και τις μοναχές για την υποδοχή τους, για την αγάπη

τους, την καλοσύνη τους αλλά και την υποδειγματική τάξη την οποία συνάντησα στα μοναστήρια και θέλω να πω προς όλο τον λαό της Φθιώτιδος ότι είμαστε πολύ ευλογημένος τόπος για πάρα πολλούς λόγους, ένας από τους οποίους είναι ότι έχουμε τόσα πολλά μοναστήρια. Είναι ένας μεγάλος πλούτος. Είναι φάροι πνευματικοί που μέσα στην φουρτούνα της ζωής, μέσα στις δοκιμασίες των θλίψεων, μέσα στο καμίνι των πειρασμών, αυτά τα μοναστήρια παρηγορούν, ενισχύουν και κυρίως δείχνουν δρόμο, τον δρόμο προς την Ανάσταση. Αυτόν τον δρόμο ο οποίος ανοίγει σήμερα.

Πλέον μετά την Ανάσταση του Λαζάρου, πορευόμεθα προς την Ανάσταση του Χριστού και πλέον ξεκινάει ένα νέο πρόγραμμα. Ένα πρόγραμμα πολλών ιερών ακολουθιών, πολλών ιερών επισκέψεων. Αυτή την φορά με διπλή κατεύθυνση. Αφενός μεν ένα κομμάτι του είναι σε μεγάλους κεντρικούς Ναούς της πόλεως και των άλλων πόλεων μας και ένα άλλο κομμάτι του είναι σε μικρά χωριά τα οποία στερούνται εφημερίου, στερούνται ιερέα. Έτσι λοιπόν επέλεξα και έτσι κατήρτισα το πρόγραμμά μου να επισκεφθώ και να πραγματοποιήσω πολλές ιερές ακολουθίες τουλάχιστον τρείς κάθε ημέρα, μια πρωινή και δυο απογευματινές σε όλο σχεδόν το εύρος της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας. Επίσης προσαρμοζόμενοι και στα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα έχουμε μια κατ’ οικονομία αναπροσαρμογή του ωραρίου των ιερών ακολουθιών και κάποιων άλλων πραγμάτων που δεν μπορούν να γίνουν φέτος, αλλά θα γίνουν του χρόνου πρώτα ο Θεός.

Παρόμοιο πρόγραμμα θα ακολουθήσουν οι πατέρες στις ενορίες τους, στα μοναστήρια τους, οι ιεροκήρυκές μας, όλοι οι συνεργάτες μας ανεξαιρέτως και μάλιστα με πιστή τήρηση όλων των πρωτοκόλλων και υγειονομικών μέτρων. Ήδη έχουμε φροντίσει προκειμένου όλο το κληρικό και λαϊκό προσωπικό να

έχει την δυνατότητα για δωρεάν self test μέσα από τη σχετική πλατφόρμα καθώς έχουμε δώσει τα στοιχεία και μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν. Έχουμε φροντίσει για το υγειονομικό υλικό το οποίο είναι απαραίτητο και νομίζω ότι όλοι οι συνεργάτες, τα εκκλησιαστικά συμβούλια, οι νεοκώροι, οι ψάλτες άπαντες αλλά και οι πιστοί μας ανεξαιρέτως, όλοι θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό προκειμένου να περάσουμε ένα Πάσχα και αναστάσιμο και πανηγυρικό και υγειονομικά ασφαλές.

Θέλω εκ των προτέρων να ευχαριστήσω, τον ιερό κλήρο και όλο το ποίμνιο της Μητροπόλεώς μας που θα ακολουθήσει αυτήν την πορεία του Εσταυρωμένου Νυμφίου της Εκκλησίας μας με σύνεση, με σοβαρότητα, με υπευθυνότητα και πάνω απ’ όλα με την προσδοκία και την προσμονή της Αναστάσεως.

Με αυτές τις σκέψεις και τις ευχές εύχομαι να υποδεχτούμε τον Νυμφίο Χριστό, αύριο Κυριακή των Βαΐων. Πράγματι ως οι παίδες φωνάζοντες και κράζοντες το Ωσαννά αλλά να μην είναι ένα Ωσαννά επευφημιών συναισθηματικού χαρακτήρα ενός κοσμικού ηγέτη αλλά να είναι η κραυγή του ενθουσιασμού μας για τη νίκη ενάντια στον θάνατο η οποία δια του Σταυρού έρχεται μπροστά μας”. Αυτά δήλωσε στο τοπικό μας ραδιόφωνο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας.

Το πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών για την Μεγαλή Εβδομάδα έχει ως εξής:

Κυριακή Βαΐων 25 Απριλίου 2021

07:00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης.

(τηλεοπτική – ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

16:00 μ.μ. Α’ Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Άγναντης Λοκρίδος.

17:30 μ.μ. Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων Πυροσβεστών στα Καμένα Βούρλα παρουσία της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος.

18:00 μ.μ. Β’ Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Καμένων Βούρλων.

(τηλεοπτική – ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

Μεγάλη Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

07:30 π.μ. Αρχιερατική Χοροστασία στην Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαμίας.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

11:00 π.μ. Διακονία Ιερού Μυστηρίου Εξομολογήσεως

16:00 μ.μ. Α’ Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αμαλώτας Υπάτης.

18:00 μ.μ. Β’ Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Κομποτάδων.

(τηλεοπτική – ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

Μεγάλη Τρίτη 27 Απριλίου 2021

07:30 π.μ. Αρχιερατική Χοροστασία στην Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Λαμίας.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

11:00 π.μ. Διακονία Ιερού Μυστηρίου Εξομολογήσεως

16:00 μ.μ. Α’ Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αγριλιάς.

18:00 μ.μ. Β’ Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Γαλανέϊκων Λαμίας.

(τηλεοπτική – ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

07:30 π.μ. Αρχιερατική Χοροστασία στην Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Ν. Άμπλιανης Λαμίας.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

11:00 π.μ. Διακονία Ιερού Μυστηρίου Εξομολογήσεως

16:00 μ.μ. Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στον Ιερό Ναό Εισοδίων Θεοτόκου Σταυρού.

18:00 μ.μ. Ακολουθία του Νιπτήρος στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Νέας Βράχας.

(τηλεοπτική – ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

08:00 π.μ. Εσπερινός και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία (Μεγάλου Βασιλείου) Μ. Πέμπτης στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Μεξιατών.

(τηλεοπτική – ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

11:00 π.μ. Διακονία Ιερού Μυστηρίου Εξομολογήσεως

15:30 μ.μ. Α’ Ακολουθία των Παθών στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Ελευθεροχωρίου.

17:30 μ.μ. Β’ Ακολουθία των Παθών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

(τηλεοπτική – ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

Μεγάλη Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

07:30 π.μ. Ακολουθία των Μεγάλων και Βασιλικών Ωρών Μ. Παρασκευής στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καλυβίων.

10:00 π.μ. Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

(τηλεοπτική – ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

12:00 μ.μ. Προσκύνησις Επιταφίων στους Ιερούς Ναούς Αγίου Αθανασίου Στυλίδος, Αγίας Παρασκευής Σφαγείων, Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας Μαγνησίας, Αγίας Βαρβάρας Λαμίας, Κοιμήσεως Θεοτόκου Νέας Ευρυτανίας και Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά Πολιούχου Λαμίας.

16:00 μ.μ. Α’ Ακολουθία Επιταφίου (Εγκώμια) στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Περιστερίου Υπάτης.

18:00 μ.μ. Β’ Ακολουθία Επιταφίου (Εγκώμια) στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

(τηλεοπτική – ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

Μέγα Σάββατο 1 Μαΐου 2021 (Πρώτη Ανάσταση)

08:00 π.μ. Εσπερινός και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Μεγάλου Βασιλείου στον Ιερό Ναό Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά Πολιούχου Λαμίας.

(τηλεοπτική – ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

11:00 π.μ. Διακονία Ιερού Μυστηρίου Εξομολογήσεως

18:00 μ.μ. Α’ Τελετή Αναστάσεως στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ξηριωτίσσης Λαμίας.

18:45 μ.μ. Β’ Τελετή Αναστάσεως στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Υλικού Πολέμου Λαμίας παρουσία του Φρουράρχου Λαμίας και Διοικητή του ΚΕΥΠ Ταξιάρχου κ. Μιχαήλ Κριτσωτάκη.

19:30 μ.μ. Γ’ Τελετή Αναστάσεως στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας για τους ασθενείς και όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου.

21:00 μ.μ. Δ’ Τελετή Αναστάσεως στην πλατεία Ελευθερίας Λαμίας. Στη συνέχεια η Αναστάσιμη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

(τηλεοπτική – ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

Κυριακή του Πάσχα 2 Μαΐου 2021

11:00 π.μ. Αρχιερατικός Εσπερινός της Αγάπης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας. (τηλεοπτική – ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

17:30 μ.μ. Α’ Αρχιερατικός Εσπερινός Αγίου Γεωργίου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λιανοκλαδίου.

19:30 μ.μ. Β’ Αρχιερατικός Εσπερινός Αγίου Γεωργίου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Υπάτης.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

Κατά την υλοποίηση του λειτουργικού προγράμματος, θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ με φροντίδα και μέριμνα του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών έχουν αποσταλεί έγκαιρα οι σχετικοί κατάλογοι με τα απαιτούμενα στοιχεία του κληρικού και λαϊκού προσωπικού, ώστε να προμηθευτούν δωρεάν τα σχετικά self tests.

Τέλος, ο Ποιμενάρχης μας κ. Συμεών απέστειλε τις αναλυτικές οδηγίες της Ιεράς Συνόδου για τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας σε όλους τους Ιερούς Ναούς και σε όλες τις Ιερές Μονές με την εντολή της πιστής και απαρέγκλιτης εφαρμογής τους.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

IMG_3152

Share This Article
Facebook Whatsapp Whatsapp VKontakte Telegram Threads Email Copy Link Print
Previous Article Υφυπ. Εξ. κ. Βλάσης: “Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου με την σοφία του βοηθά Ελληνισμό και Ορθοδοξία”
Next Article Μήνυμα Του Σβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνατίου Επί τη Κυριακή των Βαΐων 2021

Τελευταία νέα
Κύπρος 1972-1974- Ανάμεσα στη δίνη δύο πραξικοπημάτων
14 Ιουλίου 2025
Ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος στηρίζει σκανδαλωδώς τον αιμοσταγή Πούτιν: «Είναι πιστός άνθρωπος της Εκκλησίας – Ένα παράδειγμα Ορθοδόξου ηγέτη»
14 Ιουλίου 2025
Ο Πατριάρχης Αθηναγόρας Α΄ και ο Τρούμαν, ιστορίες θρησκευτικής διπλωματίας
14 Ιουλίου 2025
Ή Ευρώπη ξεγυμνώνει τον Ράμα: Τί λέει Έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου για την Ορθόδοξη Εκκλησία και την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία
14 Ιουλίου 2025
Στο μοναστήρι του Τρικόρφου ο Γεώργιος Τσιάκκας και η «μητέρα» του Αγίου Παϊσίου
14 Ιουλίου 2025
Δημοφιλέστερα άρθρα
Γιατί το Φανάρι “χρησιμοποίησε”τη Γεν. Γραμματεία Θρησκευμάτων για να σταματήσει το μεταθετό για την Μητρόπολη Χανίων; Ή όταν η Εκκλησία γίνεται φράξια…
12583 Views
Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος τόλμησε να πει αλήθειες που οι άλλοι φοβούνται να πουν..
11492 Views
Γιατί τόση ανθρωποφαγία κατά του Αρχιμ.Νικοδήμου Φαρμάκη; Ποιοί θέλουν να τον αποδομήσουν και γιατί;
10685 Views
 Ανεξήγητη αναβολή στην εκλογή νέου Μητροπολίτη Κυδωνίας- “Βάφτισαν” σύσκεψη την σύγκληση Συνόδου για εκλογή, για να αποφύγουν τη σύγκρουση με Πατριαρχείο και Κυβέρνηση
9606 Views
Τα χρυσοποίκιλτα άμφια και οι κορώνες…
9561 Views

Σχετικά άρθρα

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Ο ιερέας είναι το τελευταίο φως που απομένει σε έναν τόπο που ερημώνει» – Νέος Οικονόμος στην Αργαλαστή

14 Ιουλίου 2025

Φθιώτιδος Συμεών: «Το Δόγμα της Χαλκηδόνος δίνει απάντηση στα αδιέξοδα της εποχής μας»

14 Ιουλίου 2025

Μεγάλη συρροή κλήρου και λαού για τον Όσιο Παϊσιο στο Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στο Ν. Προκόπι

14 Ιουλίου 2025

Αρχιερατική Αγρυπνία του Οσίου Παϊσίου στην Θηριόπετρα

14 Ιουλίου 2025
Show More
Εξάψαλμος
Youtube Medium Rss

About Company

  • Contact Us
  • Contact Us
  • Advertise with US
  • Advertise with US
  • Complaint
  • Complaint
  • Privacy Policy
  • Privacy Policy
  • Cookie Policy
  • Cookie Policy
  • Submit a Tip
  • Submit a Tip
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
Subscribe Now for Real-time Updates on the Latest Stories!

© exapsalmos.gr

Διαχείριση Συγκατάθεσης
Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών, για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Προβολή προτιμήσεων
{title} {title} {title}
Καλώς ήλθατε στον Εξάψαλμο
Username or Email Address
Password

Lost your password?