You are currently viewing «Είναι θεολογικά αναλφάβητοι(!) αυτοί που υποστηρίζουν το απρόσβλητο του ιού από τη Θεία Ευχαριστία»;

«Είναι θεολογικά αναλφάβητοι(!) αυτοί που υποστηρίζουν το απρόσβλητο του ιού από τη Θεία Ευχαριστία»;

  • Reading time:1 mins read
Του Σωτήρη Μ. Τζούμα 

 

«Αν φτύσω πάνω,φτύνω τα μούτρα μου, αν φτύσω κάτω, φτύνω τα γένια μου», λέει ο θυμόσοφος λαός μας. 
Ωστόσο, η δημοσιογραφική μου ιδιότητα δεν μου επιτρέπει να μεροληπτήσω αλλά ούτε και να χαριστώ! Εξ άλλου η πορεία μου όλα αυτά τα χρόνια αποδεικνύει του λόγου το αληθές.
Ο λόγος λοιπόν,σήμερα  για τον Σεβ. Μητροπολίτη Νιγηρίας κ. Αλέξανδρο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορεί τους πάντες -συνεπισκόπους, κληρικούς, κλπ-  για «θρησκευτικό αναλφαβητισμό»! 
Είναι λέει ο περισπούδαστος Ιεράρχης, «θεολογικά αναλφάβητοι(!) αυτοί που υποστηρίζουν το απρόσβλητο του ιού από τη Θεία Ευχαριστία»! 

Βαριά κουβέντα Άγιε Νιγηρίας. Με άλλα λόγια μας λέτε δηλαδή  ότι οι πιστοί μπορεί να αρρωστήσουν μέσω της συμμετοχής τους στο Ποτήριον της Ζωής! 
Αναρωτιέμαι λοιπόν κι εγώ κι ο καθένας που διαβάζει τέτοιου είδους δηλώσεις: Τι ακριβώς συμβαίνει αναφορικά με το ζήτημα αυτό; Ποιος έχει τελικά δίκαιο; Τι πρέπει να πιστέψει ο απλός πιστός;

Εκφράζει  άραγε ο εν λόγω επίσκοπος προσωπικές απόψεις επηρεαζόμενος από την περιπέτεια υγείας που είχε ο ίδιος πρόσφατα ή είναι και αυτό μέρος του σχεδίου που θέλει να μας αλλάξει το τρόπο της Θείας Κοινωνίας; Καταλαβαίνετε  τι “ζημιά” μπορεί να γίνει στον απλό λαό μας  από πνευματικής απόψεως  με τέτοιου είδους δηλώσεις και υπαινιγμούς;

Δεν μας φτάνουν  οι επιθέσεις που δέχεται το κορυφαίο μυστήριο της Πίστεως μας από πολλούς και διαφόρους εγχωρίους και μη “ειδικούς”, δημοσιογράφους, ιατρούς, καθοδηγητές της κοινής γνώμης, τώρα θα  ακούγονται και από Ιεράρχες απόψεις που το λιγότερο μας ξενίζουν και  μας σκανδαλίζουν;

 Περιλαμβάνει και τον Πατριάρχη του σε αυτό το κατηγορώ ο Άγιος Νιγηρίας; Γιατί ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος άλλα λέει και τα λέει πολύ καλά! 
Κατά τον Άγιο  Νιγηρίας όλων μας  η «θεολογική κατάρτιση είναι ελλιπής»! Ο ίδιος έχει αποφοιτήσει –όπως διαβάζουμε στο βιογραφικό του- από την Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1983 και από την Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1994. Ελπίζουμε μόνο να μην έκανε 11 χρόνια στην Θεολογική του ΑΠΘ (!!).Γιατί τότε σίγουρα έμαθε πολύ καλά τα θεολογικά γράμματα.
  Εν πάσει περιπτώσει να τον χαίρονται οι καθηγητές του!
Κανείς πιστός σπουδαγμένος ή αγράμματος, ύστερα από 2000 χρόνια μετά τον Μυστικό Δείπνο, δεν βρέθηκε ως τα σήμερα να αμφισβητήσει την Θεία Κοινωνία. Αλλά και ο πιο απλός και αγράμματος παπάς της πατρίδος μας κοινωνάει το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, χωρίς να έχει καν λογισμό ότι μεταδίδεται κάποιο νόσημα με την Θεία Κοινωνία.
Η μεταλαβιά Άγιε  Νιγηρίας μόνο από Δεμερτζάκηδες, Μόσιαλους , Παγώνη, Παναγιωτόπουλο,και άλλους παρομοίους τους αθέους αμφισβητήθηκε μόνο! 
Δεν βλέπουν το χάλι τους και την ανεπάρκεια τους και ασχολούνται με την πίστη μας. Ίσως γιατί τους κάνει αυτό πιο συμπαθείς στο σύστημα. 
«Ο Επίσκοπος», σημειώνει ο πολιός και μέγιστος Θεολόγος Σεβ. Περγάμου κ. Ιωάννης «όταν διοικεί δεν ασκεί διοίκησιν, όπως λέμε, αλλά προεκτείνει σε όλους τους τομείς της ζωής της Εκκλησίας τη χάρη και την ευλογία της Θείας Ευχαριστίας της οποίας προΐσταται. Χωρίς τη Θεία Ευχαριστία δεν υπάρχει αγιασμός και ευλογία στη ζωή των πιστών. Κανείς δεν μπορεί να γίνει άγιος χωρίς τη συμμετοχή του στον Ένα Άγιον, Ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, ο οποίος προσφέρει το Σώμα και το Αίμα Του λύτρον αντί πολλών εις τη Θεία Ευχαριστία. Ακριβώς διότι μόνον στη Θεία Ευχαριστία υπάρχει το Σώμα και το Αίμα του Χριστού όλη η χάρις και ο αγιασμός στη ζωή μας πηγάζουν από εκεί». 
Αν έχετε την όποια διαφωνία, Άγιε Νιγηρίας, το Αρχιερατικό σας αξίωμα δεν επιτρέπει να την εκφράζετε με αυτό τον απόλυτο και καταδικαστικό τρόπο και μάλιστα δημοσίως. Οφείλετε να την καταθέσετε θεσμικά στην Σύνοδο σας. Όπως οφείλετε  να διδάσκετε αυτό που είστε και όχι αυτό που νομίζετε ή θα θέλατε να είστε. 
Και τις προσωπικές απόψεις να τις κρατήσετε για τον εαυτό σας.Εκτός που είναι πρόχειρες και αθεολόγητες προκαλούν σοβαρά τη νοημοσύνη μας. 

Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό περιμένουμε την αντίδραση του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Πρέπει να απαντήσει ο Πατριάρχης κ. Θεόδωρος αν συμφωνεί με τις αδολεσχίες του Ιεράρχη του,αλλιώς να του πει να σιωπήσει! Αρκετά πια με τις νεο-Θεολογούσες διάνοιες που μας κατακλύζουν από παντού!