You are currently viewing Έδωσε ο Ελπιδοφόρος στον Κασσελάκη να πει το Πιστεύω!!

Έδωσε ο Ελπιδοφόρος στον Κασσελάκη να πει το Πιστεύω!!

  • Reading time:1 mins read

🔺Του Σωτήρη Μ. Τζούμα

 

«Ανήρ δίψυχος,ακατάστατος εν πάσαις ταις οδοίς αυτού» γράφει ο Αδελφόθεος Ιάκωβος, περιγράφοντας συνανθρώπους μας με δισυπόστατη συμπεριφορά! 

Με απλά λόγια, ο δίψυχος και δίγνωμος άνθρωπος είναι ακατάστατος και ασταθής. Δεν μπορεί να είναι σταθερός στις αποφάσεις του. Υπάρχουν βέβαια και «δίψυχοι» που απλά προσποιούνται κάποιους ρόλους για ιδιοτελείς σκοπούς. Εκόντες-άκοντες, λοιπόν, το παίζουν σε διπλό ταμπλό και κοροϊδεύουν πρώτα τον εαυτό τους – τον οποίο προσπαθούν να πείσουν ότι είναι κάτι που δεν είναι- και έπειτα τους άλλους.

 

Σε αυτήν την κατηγορία των ανθρώπων θα ενέτασσα τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στέφανο Κασσελάκη. Και πώς αλλιώς, αφού δέχθηκε να απαγγείλει το «Πιστεύω» όταν του το πρότεινε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, με τον οποίο θα ασχοληθούμε παρακάτω.

Δεν μπορείς κ. Κασσελάκη μου να απαγγείλεις το Πιστεύω, αφού οι πράξεις σου και οι θέσεις σου… ομολογούν ότι δεν πιστεύεις. Απλά πράγματα! Και δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση.Δεν μπορείς να το παίζεις σε διπλό ταμπλό για τα ψηφαλάκια! Δεν σου αμφισβητεί κανείς το δικαίωμα της Πίστεως αλλά δεν μπορείς να παίζεις με την Πίστη,προσαρμόζοντας την στα μέτρα σου!

Το μεγάλο σφάλμα όμως και η γκάφα ολκής είναι του Αρχιεπισκόπου Αμερικής. Με ποιά λογική έδωσε ορθόδοξος Ιεράρχης της Εκκλησίας μας  στον κ. Κασσελάκη να αναγνώσει το Πιστεύω εντός του Καθεδρικού Ναού της Αγ. Τριάδος;Πάμε καλά;Επειδή είναι αγγλομαθής; Δηλαδή ο σκοπός αγιάζει τα μέσα; 

Γιατί προκαλείτε Σεβασμιώτατε; Δημιουργήσατε μία δυσφορία στους άλλους Αρχιερείς και στους εκεί αλλά και  στους εξ Ελλάδος Σεβ. Μητροπολίτες Βεροίας κ. Παντελεήμονα και Κοζάνης κ. Παύλο, που ήλθαν από την πατρίδα για να τιμήσουν την ομογένεια και την Ι. Αρχιεπισκοπή και έγιναν μάρτυρες αυτού του θλιβερού συμβάντος για το οποίο όπως είναι φυσικό, για λόγους ευγενείας,δεν μπορούσαν ούτε να μιλήσουν αλλ´ούτε  και να αντιδράσουν!

 

Στενοχωρήσατε το εκκλησίασμα, τους Ομογενείς μας. Ήρθατε ακόμη μία φορά ευθέως αντίθετος με την Ελλαδική Εκκλησία, η Οποία όταν έρχεστε στην Ελλάδα, σας παραχωρεί φιλόξενα θρόνο, άμβωνα και θυσιαστήριο κι εσείς κάμετε συνεχώς ό,τι κατεβάσει η «σοφή» σας κεφαλή! Λες και ζείτε σε άλλο πλανήτη και δεν ξέρετε τι γίνεται στην Ελλάδα!

Ή το ακόμη  χειρότερο: θέλετε να περάσετε τις δικές σας θέσεις  για να ικανοποιήσετε το «σύστημα»! 

Είναι δυνατόν ο άνθρωπος που συζεί με τον σύζυγο-σύντροφό του , που δημιούργησε «κλίμα» με τις προχωρημένες απόψεις του και οδήγησε την Κυβέρνηση της Ν.Δ. ( μη χάσει και αυτή την πρωτιά στην ξεφτίλα)να ψηφίσει μία ώρα πιο γρήγορα  τον Νόμο που δίχασε την κοινωνία και έκανε την Εκκλησία να εορτάσει με πένθιμο τρόπο την Κυριακή της Ορθοδοξίας, να απολαμβάνει τέτοιας τιμής μέσα στον Καθεδρικό Ναό της Αγ. Τριάδος! Θα έτριζαν τα λείψανα των προκατόχων σας κ. Ελπιδοφόρε!Είναι το μόνο σίγουρο!

Φαντασθείτε τι θα σας έλεγαν ο Ιάκωβος, ο Μιχαήλ, ο Αλέξανδρος και ο Αθηναγόρας γιαυτή την αποκοτιά σας! Αλλά τι θα σκεφτόταν και ο σιωπηλά παριστάμενος, συμπροσευχόμενος, άμεσος προκάτοχός  σας, ο σοφός και συνετός  Γέρων Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, ο οποίος όπως είναι λογικό  δεν θα σας «συνεχάρη» για την πράξη σας! 

Αλλά τι να περιμένουμε; Έχετε δώσει δείγματα… μελανής γραφής πολλές φορές. Δεν περιμέναμε βέβαια να έχετε τόλμη Προδρομική ή Χρυσοστομική και να φωνάξετε στον κ. Κασσελάκη και σε όποιον προσβάλλει την πίστη που εκπροσωπείτε το «ουκ έξεστί σοι»!Θέλει κότσια αυτό. Και αδιαμφισβήτητη προσήλωση στην πίστη μας και σε αυτά που επιτάσσει!

Ούτε καν αναμέναμε να κηρύξετε κήρυγμα μετανοίας!Εξάλλου έχετε προφανώς τόση μεγαλοκαρδία που μπορεί και να συμφωνείτε με τις επιλογές του κ. Κασσελάκη.Ο καλός ο μύθος όλα τα αλέθει!

Αλλά δεν φανταζόμασταν ότι θα περιφρονούσατε τον Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Βουλής κ. Πλακιωτάκη, ο οποίος εκπροσωπούσε το Ελληνικό Κοινοβούλιο και τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων ο οποίος είναι  το τρίτο ανώτερο πολιτειακό αξίωμα της Ελληνικής Δημοκρατίας(μετά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό) και θεσμικά προηγείται του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, του κ. Κασσελάκη, ο οποίος είναι  ένας αρχηγός κόμματος, μη εκλεγμένος από τον λαό στην Βουλή.

Και δεν αναφέρομαι ότι με τον τρόπο αυτό αναγνώρισε έμμεσα τον ανεπίτρεπτο εκκλησιαστικά γάμο του κ. Κασσελάκη αφού προφανώς τα δογματικά και θεολογικά θέματα είναι  ψιλά γράμματα γιαυτόν!

Έχετε κατεβάσει πολύ χαμηλά  τον πήχυ Σεβασμιώτατε Άγιε Αμερικής και παίζετε «εν ου παικτοίς»!Να σας χαίρετε και να σας καμαρώνει ο Παναγιώτατος που σας παρακολουθεί αδρανής προς το παρόν, να πράττετε όσα πράττετε εις βάρος της Εκκλησίας.