You are currently viewing Δυό λόγια αγάπης προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη μας

Δυό λόγια αγάπης προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη μας

  • Reading time:1 mins read
Το περιστατικό που συνέβη άμα τη αφίξει της ΑΘΠ του Οικουμενικού μας Πατριάρχου στις ΗΠΑ, μας προκάλεσε ανησυχία και αναστάτωση. 
Μια αυθόρμητη κραυγή αγωνίας εκφράστηκε από τα χείλη μας και ευθύς αμέσως μετετράπη σε θερμή προσευχή για την πλήρη αποκατάσταση της υγείας του σοφού οιακοστρόφου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.
Ξέρουμε ότι δεν είστε από τους ανθρώπους που λυγίζουν αλλά εργάζονται πυρετωδώς μέχρι τελικής πτώσεως. «Οι γενναίοι πίπτουν αλλά δεν κύπτουν» μας είπατε κάποτε από την ιστορική καθέδρα Σας. Αλλά εσείς δεν θα πέσετε ποτέ γιατί αυτό σίγουρα δεν το επιτρέπετε στον εαυτό σας! 
Ξέρουμε ότι κάνατε αυτό το ταξίδι παρά την κόπωση που νιώθετε από το φορτωμένο πρόγραμμα Σας και αποφασίσατε να το κάνετε όχι για να ικανοποιήσετε τις φιλοδοξίες κάποιων συνεργατών Σας αλλά κυρίως για να προωθήσετε με τις υψηλές επαφές και συναντήσεις Σας τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου μας! 
Ο τρόπος που Σας υποδέχθηκαν μέχρι στιγμής οι Αμερικανοί αξιωματούχοι που Σας είδαν  και πρωτίστως ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν,  αποδείχνει μέχρι κεραίας τον σεβασμό που έχουν στο πρόσωπο Σας. 
Η ευφυία Σας να ζητήσετε διεθνοποίηση του θέματος της Σχολής της Χάλκης αποτελεί τον πιο έξυπνο πολιτικό ελιγμό που κυβερνήσεις και Πρόεδροι τριάντα ετών – όσο είστε Πατριάρχης – δεν κατάφεραν να συλλάβουν και να φέρουν εις πέρας. 
Παναγιώτατε,
τριάντα χρόνια που ηγουμενεύετε στο Φανάρι και κρατάτε στα στιβαρά χέρια σας το τιμόνι της νοητής ολκάδος της Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας, είναι η πρώτη φορά που νιώσαμε φόβο… Τα χρόνια πέρασαν, κι Εσείς αναλίσκεσθε καθημερινά για το ποίμνιο της Εκκλησίας του Χριστού, χωρίς ωράριο, χωρίς περιορισμούς, χωρίς να λογαριάζετε την υγεία  σας, που τη βάρυναν  τα χρόνια. 
Όμως, Παναγιώτατε, ταπεινά και υιϊκά, θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να κάνετε οικονομία δυνάμεων. Να δίνετε την δυνατότητα στην Παναγιότητά σας να αναπαύεται! Τα χρόνια πέρασαν.
Οι ευθύνες μπορεί να γίνονται ολοένα και περισσότερες αλλά δεν γίνεται να συνεχίζετε στους ίδιους ρυθμούς, στην ίδια ένταση, στο ίδιο πρόγραμμα που ακολουθούσατε προ τριακονταετίας! Το ποίμνιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, Σας χρειάζεται. Οι απανταχού της γης Επισκοπές του Θρόνου, Σας χρειάζονται. Οι Ρωμιοί, τα παιδιά Σας, όλοι εμείς, οι εν παντί τόπω της Δεσποτείας Αυτού ευρισκόμενοι… Σας χρειαζόμαστε!
Ευχόμαστε ολόψυχα, ο Θεός να χαρίζει στην ΑΘΠ τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο μακροημέρευση, υγεία ακλόνητη και δυνάμεις ακμαίες, ώστε να βρίσκεται επί των επάλξεων της Βασιλίδος των Πόλεων και στην καθέδρα του μαρτυρικού Φαναρίου. 
Και αυτά Σας τα γράφουμε γιατί τα αισθανόμαστε και γιατί  θεωρούμε τον Πατριάρχη πατέρα μας! Χωρίς ιδιοτέλειες ή ύποπτες εξαρτήσεις. Και αυτό θα το αναλύσουμε μια μέρα εις βάθος. 
 
Σωτήρης Μ. Τζούμας