You are currently viewing Άγιε Λευκάδος, ήταν  προτιμότερη η σιωπή από το…συγνώμη κύριε Πρωθυπουργέ!

Άγιε Λευκάδος, ήταν προτιμότερη η σιωπή από το…συγνώμη κύριε Πρωθυπουργέ!

  • Reading time:1 mins read

ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ.ΤΖΟΥΜΑ

Ο Μητροπολίτης Λευκάδος Θεόφιλος ο οποίος δεν μας έχει συνηθίσει μέχρι τώρα σε υπερβολές ή σε περιττές πολιτικολογίες, θέλησε να διαχωρίσει τη θέση του από τις αυθόρμητες και θέλουμε να πιστεύουμε όχι οργανωμένες εκδηλώσεις του λαού της Ιθάκης, να υποδεχθεί με πένθιμες κωδωνοκρουσίες τον Πρωθυπουργό στο νησί.

Το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας επισκεπτόταν το όμορφο νησί του Ιονίου και απουσίαζε επιδεικτικά ο ντόπιος λαός, σημαίνει πολλά ή τα λέγει όλα.

Λίγα μεταφερόμενα, κομματικά ως επί το πλείστον, πρόσωπα, αποτελούσαν τις συνιστώσες του θλιβερού κάδρου! Επιπρόσθετα ο οικείος Ιεράρχης κ Θεόφιλος ήταν απών από μία τόσο σημαντική εκδήλωση- προφανώς δεν εκλήθη επισήμως αλλά και ο ίδιος δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να παραστεί.

Θέλησε όμως να διαχωρίσει τη θέση του από τις πένθιμες κωδωνοκρουσίες ώστε να μην τις χρεωθεί η Μητρόπολη και τη βρεί κάποια άδικη ώρα από τους αθέους που μας κυβερνούν.

Ως εδώ υπάρχει κάποιο δίκαιο στον τρόπο αντίδρασης του Σεβ. Λευκάδος.

Θα μας επιτρέψει , ωστόσο να του πούμε ότι έπρεπε να μείνει σε αυτό. Δεδομένου ότι η σιωπή σε ανάλογες περιπτώσεις είναι προτιμότερη από κάθε άλλη ενέργεια. Και εν προκεμένω ήταν προτιμότερη η σιωπή σας Άγιε Λευκάδος, από το θλιβερό …συγνώμη κύριε Πρωθυπουργέ.

Τις καμπάνες καμία φορά τις χτυπά ο λαός μας αυθόρμητα χωρίς να παίρνει την άδεια του.. Μητροπολίτη!Και μάλιστα στην ύπαιθρο. Στην ευλογημένη Ελλάδα. Τις χτυπά σε χαρές και σε λύπες! Σε φωτιές και σε κηδείες. Σε γάμους και σε γλέντια. Δεν περιμένει να πάρει την άδειά σας!! Και αυτός ο λαός ενήργησε αυθόρμητα!Μετά από δέκα χρόνια αβάσταχτης ανέχειας που τον έχει φέρει σε όρια φτώχειας, δεν περιμένει την άδειά σας για να φερθεί όπως νοιώθει, για να δείξει το θυμό του για την κοροϊδία που υφίσταται από τους πολιτικούς!

Αν ο λαός αυτός άκουγε τους Δεσποτάδες το 1821, η επανάσταση δεν θα ξεκινούσε ποτέ! Ο λαός έσυρε την δυσκίνητη Εκκλησία- και τότε- να ευλογήσει το ξεκίνημα!

Και είναι τουλάχιστον άδικο να λέτε σήμερα συγνώμη γιατί χτύπησαν τις καμπάνες χωρίς να σας ρωτήσουν και ότι θα κινήσετε τις προβλεπόμενες εκκλησιαστικές διαδικασίες! Δηλαδή τί; Θα κάνετε ανακρίσεις για να βρείτε τους ενόχους και να τους τιμωρήσετε παραδειγματικά;;

Αντιθέτως! Θα πρέπει να τους συγχαρείτε και να τους επαινέστε δημοσίως για το θάρρος της πράξης τους! Εξάλλου οι καμπάνες των ναών δεν σας ανήκουν!

Το συγνώμη προς τον Πρωθυπουργό!

“Μετ’ εκπλήξεως πληροφορηθήκαμε το ατυχές συμβάν της πένθιμης κωδωνοκρουσίας σε Ιερούς Ναούς της Ιθάκης, που έλαβε χώρα κατά την επίσκεψη του Εξοχωτάτου Προέδρου της Ελληνικής Κυβερνήσεως κ. Αλεξίου Τσίπρα στο νησί.

Η πρωτοβουλία αυτή δεν τελούσε εν γνώσει της Ιεράς Μητροπόλεως, πολλώ δε μάλλον δεν ετύγχανε της ευλογίας και αδείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου, ο οποίος αποδίδει την προσήκουσα τιμή στο θεσμικό ρόλο και το πρόσωπο του κ. Πρωθυπουργού και καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες, αναγνωρίζοντας τους εκάστοτε εκλεκτούς του λαού ως «πάσης τιμῆς ἀξίους».

Εξ αφορμής του γεγονότος αυτού έχει ήδη κινηθεί η προβλεπόμενη εκκλησιαστική διαδικασία”.