You are currently viewing «Αυλαία» για το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου – Τα βραβεία και οι νικητές – ✔️ «Το δωμάτιο του Πατριάρχη» το καλύτερο ντοκιμαντέρ με κοινωνικό περιεχόμενο

«Αυλαία» για το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου – Τα βραβεία και οι νικητές – ✔️ «Το δωμάτιο του Πατριάρχη» το καλύτερο ντοκιμαντέρ με κοινωνικό περιεχόμενο

  • Reading time:1 mins read

Με μια σεμνή τελετή που παρακολούθησε πλήθος κόσμου, έπεσε η αυλαία για το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου. Αν κάτι πρέπει αναδειχθεί από τη φετινή διοργάνωση είναι το υψηλής ποιότητας διαγωνιστικό πρόγραμμα στο πλαίσιο του οποίου προβλήθηκαν 27 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, από 15 χώρες. Η επιλογή έγινε από περίπου 600 ταινίες που δήλωσαν υποψηφιότητα.

Η αυστηρή αυτή επιλογή αποτέλεσε εγγύηση για την ποιότητα, το ενδιαφέρον και την υψηλή αισθητική των ταινιών κάτι το οποίο αποτελεί και στόχο του φεστιβάλ. Δηλαδή να γίνει και να παραμείνει ένα «φεστιβάλ – μπουτίκ» για το ντοκιμαντέρ που θα το χαρακτηρίζει η ποιότητά του και όχι το μέγεθός του.

Σε αυτό συνηγορεί και η επιλογή των ανθρώπων που συμμετείχαν στην κριτική επιτροπή, άνθρωποι από το εξωτερικό, με σημαντική πορεία στον κινηματογραφικό τομέα όπως ο Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI), Κλάους Έντερ και ο Μπρούνο Σατλέν, μεταξύ άλλων μέλος της κριτικής επιτροπής των βραβείων Cezar και των Ευρωπαϊκών Βραβείων Κινηματογράφου.

ΠΗΓΗ: CNN.gr