You are currently viewing “Όποιος πράττει ενάντια στη γνώμη του Επισκόπου, λατρεύει τον διάβολο!”

“Όποιος πράττει ενάντια στη γνώμη του Επισκόπου, λατρεύει τον διάβολο!”

  • Reading time:1 mins read

ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ
Ποιός εξεστόμισε αυτή την περισπούδαστη και άκρως θεολογική άποψη;
Μα ποιός άλλος από τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμο!
Εμφανιζόμενος σε τηλεοπτική εκπομπή τοπικού ραδιοσταθμού της επαρχίας του, εν μέσω της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής που οι χριστιανοί μας σε ένα μεγάλο ποσοστό βιώνουν με νηστεία και προσευχή όλη αυτή την περίοδο, ο εν λόγω Ιεράρχης εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να ανατρέψει το δυσμενές γιαυτόν κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην Αλεξανδρούπολη και να επιτεθεί με πολύ ….χριστιανικό τρόπο, εναντίον μερίδας του ποιμνίου του που έχει ξεσηκωθεί τελευταία κατά του Μητροπολίτη,για συγκεκριμένους λόγους!
Δεν είναι της παρούσης να αναφερθούμε σε αυτή τη διένεξη, δεδομένου οτι σας έχουμε ενημερώσει επισταμένως με αναλυτικό ρεπορτάζ προ δεκαπενθημέρου!
Απλά θεωρούμε υποχρέωσή μας να επισημάνουμε το εξής: στην προσπάθειά του ο Μητροπολίτης Ανθιμος να στοχοποιήσει όλους εκείνους που διαφωνούν με επιμέρους ενέργειες και πρακτικές του, προβαίνει στο ολίσθημα να ταυτίζει τον εαυτό του με το αξίωμα του Επισκόπου που φέρει και το οποίο του έδωσε η Εκκλησία για να ποιμάνει χωρίς υστεροβουλία και εμπάθεια τον λαό της συγκεκριμένης Μητρόπολης!
Όταν,όμως, ένας Ιεράρχης μετατρέπεται σε διώκτη του ιερού κλήρου και διχάζει το ποίμνιο, τότε ποιός να μιλήσει στο λαό και να του εξηγήσει ποιός έχει το δίκαιο και ποιός το άδικο!
Και γιατί ο λαός που πηγαίνει κόντρα στη γνώμη και κατ´επέκταση στις ενέργειες του Επισκόπου, λατρεύει τον διάβολο;
Ποιός λέγει αυτές τις εξυπνάδες και γιατί πρέπει να τις αποδεχθούμε ως ορθές;
Αν ένας Επίσκοπος ξεφύγει ο ίδιος από τον ορθό δρόμο και με τις όποιες άδικες αποφάσεις του ξεσηκώσει το κοινό αίσθημα τότε τί να κάνει ο απλός λαός; Πού να βρεί παρηγοριά;
Επομένως δεν είναι πάντα τα πράγματα όπως φαίνονται!
Και αν ,όντως, αυτό που λέγει ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος το πιστεύει, τότε γιατί δεν το ακολούθησε και όταν ο αείμνηστος Πρωθιεράρχης και μεγάλος ευεργέτης του Χριστόδουλος που του έδωσε την Αρχιερωσύνη είχε ορθώσει το ανάστημά του στις υπερβολικές αξιώσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου;
Οπως αποδεικνύεται από τα όσα εμετικά γράφει ο Ανθιμος Β ´, στον τιμητικό τόμο για τον Γέροντά του Θεσσαλονίκης Ανθιμο,εναντίον του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, διαφωνούσε με τις θέσεις και τα όσα πρέσβευε ο Χριστόδουλος για την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ελλάδος! Την ώρα της κρίσεως ο Ανθιμος Β ´ σιωπούσε υποκριτικά, μη θέλοντας να αποκαλύψει τις πραγματικές απόψεις του! Μετά το θάνατο του Χριστόδουλου μετετράπη και αυτός σε σούπερ Πατριαρχικό σε σημείο τέτοια μάλιστα που ύβρισε ανερυθρίαστα τον Ευεργέτη του Χριστόδουλο στον τόμο για τον Γέροντα Θεσσαλονίκης!
Αυτή την συμπεριφορά, αλήθεια,πού να την κατατάξουμε;
Και για να λέμε τα πράγματα με το όμομά τους, μεταξύ των Χριστιανών της Αλεξανδρούπολης που πράττουν ενάντια στη γνώμη του Επισκόπου και του Επισκόπου εκείνου που αποκαλύπτει μετά θάνατον του ευεργέτη του Πρωθιεράρχη, τα πραγματικά του αισθήματα, δεν ξέρω εν τέλει ποιός από τους δύο λατρεύει τον Θεό και ποιός τον διάβολο!!