You are currently viewing Επισκέψεις, διαβουλεύσεις και οι πολλές υποψηφιότητες για την Κεφαλληνία και τα Τρίκαλα, θολώνουν το τοπίο.

Επισκέψεις, διαβουλεύσεις και οι πολλές υποψηφιότητες για την Κεφαλληνία και τα Τρίκαλα, θολώνουν το τοπίο.

  • Reading time:1 mins read

 

Δεν πρόλαβε να κάνει τον κύκλο της καλά-καλά η ανάρτηση για το χρίσμα που υποτίθεται οτι έδωσε χθές ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος στον Αρχιμ. Δημήτριο Αργυρό, για την Μητρόπολη Κεφαλληνίας και τα νέα που έρχονται σήμερα από την Αγίας Φιλοθέης μας λένε να μην είμαστε για τιποτα σίγουροι!
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η χθεσινοβραδινή συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο και τον Αρχιμ. Δημήτριο Αργυρό, έγινε με πρωτοβουλία και ύστερα από παράκληση του Μητροπολίτη Ιωαννίνων προκειμένου να ζητήσουν την ευλογία και την άδεια του Αρχιεπισκόπου για να κατέλθει ο Αρχιμ. Δημήτριος Αργυρός, ως Επτανήσιος που είναι( από την Λευκάδα), για την Μητρόπολη Κεφαλληνίας.
Οι πληροφορίες λένε οτι ο Αρχιεπίσκοπος έδωσε την ευχή του στον Αρχιμ. Δημήτριο και του παρείχε την άδεια να θέσει υποψηφιότητα με άνεση και γενναιοδωρία, οπως το συνηθίζει άλλωστε με όλους τους υποψηφίους και του είπε να κάνει και αυτός τον αγώνα του και ό,τι αποφασίσει η Ιεραρχία. Δηλαδή ο Αρχιεπίσκοπος δεν έδωσε το περιβόητο “χρίσμα”, όπως ελέχθη και διεμηνύθη χθες από τους διαδρομιστές της Αγίας Φιλοθέης που διακινούν τα νήματα παρασκηνιακώς– παριστάνοντας τους παράγοντες αλλά όταν τους καταλογίσεις ευθύνες βγάζουν την ουρά τους έξω φοβούμενοι την κατακραυγή!
Επομένως η εκλογή της Μητρόπολης Κεφαλληνίας διαμορφώνεται μέχρι στιγμής με τις εξής σίγουρες υποψηφιότητες:
1. Του Αρχιμ. Νικολάου Χαρτουλιάρη που έχει συγκεντρώσει τις προτιμήσεις σύσσωμης,σχεδόν,της κοινωνίας Κεφαλληνίας, ως γνήσιος Κεφαλλήνιος που είναι. Εξάλλου και στην προηγούμενη εκλογή κατά την οποία εξελέγη ο Γέρων Γεράσιμος ο Αρχιμ. Νικόλαος Χαρτουλιάρης ήλθε δεύτερος χωρίς να έχει Γέροντα που ενδιαφέρεται.
2. Του Αρχιμ. Δημητρίου Αργυρού, την υποψηφιότητα του οποίου προτάσσει ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος.
3. Του Επισκόπου Κερνίτσης Χρυσάνθου,που ενώ στην αρχή ακουγότανε ως το απόλυτο φαβορί στη συνέχεια έπαψε να φαίνεται και να ακούγεται, προφανώς με….εντολή άνωθεν!
4. Το τριπρόσωπο πάντως αναμένεται οτι θα το καταρτίσουν όπως και στην προηγούμενη εκλογή και τα ονόματα των Κεφαλληνίων κληρικών Αρχιμ. Φώτιου Γαβριελάτου που υπηρετεί στο νησί και του Αρχιμ. Καλλινίκου Γεωργάτου, Ιεροκήρυκος της Μητρόπολης Ναυπάκτου του επονομαζόμενου και τατού… Οι δύο τελευταίοι μπορεί να αποτελέσουν την έκπληξη, για διαφορετικούς λόγους έκαστος!

—Για την Μητρόπολη Τρίκκης, ο απερχόμενος Γέρων Ιεράρχης Αλέξιος ζήτησε την εκλογή του Πρωτοσυγκέλλου του Αρχιμ. Χρυσοστόμου Νάσση, ενός νέου και σεμνού κληρικού που υπηρετούσε μέχρι προ διετίας στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Ο π. Χρυσόστομος διακρίνεται για την καλή του καρδιά και το χιούμορ του γιαυτό και έχει συμπάθειες σε όλο τον εκκλησιαστικό χώρο. Η εκλογή του θεωρείται βεβαία γιατί δύσκολα οι Αρχιερείς θα χαλάσουν το χατήρι του Γέροντα Αλεξίου δεδομένου οτι και αυτός έχει ψηφίσει τα 2/3 των Ιεραρχών κατά την ώρα της προαγωγής τους!
Εκτός όμως από αυτή την υποψηφιότητα, σεμνά αλλά και δυναμικά έχει κάνει την παρουσία του ως υποψήφιος και ο Αρχιμ. Γρηγόριος Κωνσταντίνου ο οποίος είναι από τα Τρίκαλα, αλλά υπηρετεί στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Εχει παρουσιάσει σπουδαίο συγγραφικό έργο, πάνω σε θέματα αιρέσεων.
Και κατά την εκλογή της Μητρόπολης Νεας Κρήνης, χωρίς μάλιστα να έχει τη βοήθεια και το χρήμα του Γέροντα Εφραίμ του Βατοπεδινού, κατάφερε να κάνει μία πολύ εντυπωσιακή εμφάνιση στο τριπρόσωπο και κράτησε μέρος των εκλεκτόρων και στο μονοπρόσωπο.
Ο π. Γρηγόριος αυτή τη φορά ήλθε και ζήτησε την ευχή του Αρχιεπισκόπου καθώς και την άδειά του για να τηλεφωνεί στους Αρχιερείς ζητώντας την τιμία ψήφο των και ασφαλώς του την έδωσε, όπως κάνει με όλους και του ευχήθηκε καλόν αγώνα!
—Επομένως οι δύο αυτές εκλογές(Κεφαλληνίας και Τρίκκης) έχουν πέρα των δύο υποψηφίων για την εκλογή.
Δεν ξέρουμε προς τα πού θα γύρει η πλάστιγγα– γιατί υπάρχει σίγουρα και το Αγιο Πνεύμα– αλλά το βέβαιο είναι οτι ο Αρχιεπίσκοπος θα προσπαθήσει να ικανοποιήσει την επιθυμία του φίλου του Γέροντος Τρίκκης Αλεξίου, με τον οποίο συνδέονται από πολλά χρόνια και ήταν πάντα κοντά ο ένας στον άλλον! Και αυτό μπορεί να είναι άδικο για τον Αρχιμ. Γρηγόριο Κωνσταντίνου που παρά τα πλούσια προσόντα του,θα μείνει εκτός γιατί αυτός δεν είχε κάποιο Γέροντα να τον προωθήσει.
Για την Μητρόπολη Κεφαλληνίας, μπορεί αυτή τη στιγμή να μην υπάρχει επίσημη υποψηφιότητα πέρα από την ευλογία που έχει δώσει ο Αρχιεπίσκοπος προς όλους τους υποψηφίους! Και αν δεν αλλάξει αυτό έως και την ημέρα της εκλογής, η Ιεραρχία θα αποφασίσει με βάση τις τάσεις, τις συμπάθειες και τα προσόντα του κάθε υποψηφίου.