You are currently viewing Χιλιάδες πιστοί υποδέχθηκαν την Αγία Ζώνη στην Χαλκίδα

Χιλιάδες πιστοί υποδέχθηκαν την Αγία Ζώνη στην Χαλκίδα

  • Reading time:0 mins read

Με συγκίνηση και εκδηλώσεις σεβασμού   ο πιστός λαός της Χαλκίδας την Αγία Ζώνη η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, την οποία μετέφερε ο Καθηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ.

Η υποδοχή της Αγίας Ζώνης έγινε  στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο ενώ  στην υποδοχή συμμετείχαν οι Μητροπολίτες Κορίνθου Διονύσιος, Νιγηρίας Αλέξανδρος, Λεμεσού Αθανάσιος αλλά και πολλοί κληρικοί.το εντυπωσιακότερο όμως όλων ήταν η συμμετοχή των  πιστών.

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος Χρυσόστομος τοποθέτησε την Αγία Ζώνη σε ειδικό ειδικό προσκυνητάρι στην είσοδο του Ναού, όπου τελέστηκε σύντομη Δοξολογία.

“Είναι μεγάλη ευλογία για την πόλη μας, η εύλεση του ιερού κειμήλιου της Αγίας Ζώνης”, τόνισε μεταξύ άλλων ο συγκινημένος ο Μητροπολίτης Χαλκίδος, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαρίστησε τον Άγιο Καθηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ, ο οποίος μετέφερε στην Μητρόπολή του την Αγία και Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Ακολούθησε πανηγυρικός  εσπερινός του Αγίου Δημητρίου, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος γνώριμος στην Μητρόπολη Χαλκίδας από παλιά.