You are currently viewing Το “χαστούκι” του Πρέσβη μας στο Βερολίνο κ. Ζωγράφου, στην καμαρίλα του Μαξίμου!

Το “χαστούκι” του Πρέσβη μας στο Βερολίνο κ. Ζωγράφου, στην καμαρίλα του Μαξίμου!

  • Reading time:1 mins read

Του Σωτήρη Μ. Τζούμα

Ο σοφός-Μεγάλος Αρχιεπίσκοπός μας Χριστόδουλος, έλεγε πως αν η αλαζονεία καταλάβει την όποια μορφής εξουσία,τότε να περιμένετε πολύ σύντομα να αρχίσουν να εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα παρακμής αυτής της εξουσίας .
Η παραίτηση του Πρέσβη μας στο Λονδίνο, του κ. Ζωγράφου ,ο οποίος είναι ένας καταξιωμένος διπλωμάτης και μάλιστα με πλούσια Γερμανική κουλτούρα, είναι ένα ηχηρό χαστούκι προς της καμαρίλα του Μαξίμου!

Ο Πρέσβης σεβόμενος τον σοβαρότατο ρόλο του, πρότεινε στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά,μέσω ενός non paper που έστειλε υπηρεσιακώς , κάποια πράγματα για το ταξίδι του Πρωθυπουργού στο Βερολίνο, προκειμένου να συναντηθεί με την κ. Μέρκελ.
Η εισήγηση του κ. Ζωγράφου δεν έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό οπότε προχώρησε κανονικά το πρόγραμμα που είχε προσχεδιασθεί από τον Πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του!
Και ως εδώ τα πράγματα εξελίχθηκαν κανονικά!
Όταν ομως έγινε το ταξίδι και άρχισαν οι συσκέψεις, ο Πρέσβης μας στο Βερολίνο, δηλαδή ο άνθρωπος που έστειλε η χώρα μας στην Γερμανία για να προστατεύει τα συμφέροντά μας, αγνοήθηκα σκανδαλωδώς κι όταν τόλμησε να το θέσει στον ισχυρό φίλο του Πρωθυπουργού, βουλευτή Χρύσανθο Λαζαρίδη που συνόδευε τον Πρωθυπουργό. αυτός του απάντησε αγενώς!
Η απόφαση της παραίτησης ήταν μονόδρομος πλέον για τον Πρέσβη κ. Ζωγράφου.ο οποίος με την κίνηση αυτή επέφερε πλήγμα στον κ. Σαμαρά και την παρέα του Μαξίμου αλλά και διέσωσε το κύρος του διπλωματικού μας σώματος!
Οι αιτιολογίες που δόθηκαν από τους μουδιασμένους του Μαξίμου ήταν το λιγότερο αστείες!
Δηλαδή ήταν ανεπίσημη η συνάντηση για να συμμετάσχει ο Πρέσβης της χώρας μας στον Βερολίνο ,αλλά ήταν επίσημη για να συμμετάσχει ο Πρωθυπουργικός συνεργάτης, ο οποίος με ύφος 40 Καρδιναλίων μίλησε υποτιμητικώς προς έναν διπλωμάτη με μακρά καριέρα και προφορά στο χώρο της Διπλωματίας !

Μάλιστα την ώρα του επεισοδίου του Πρέσβη κ . Ζωγράφου με τον Σύμβουλο του Πρωθυπουργού ο πρέσβυς φέρεται να του είπε σε έντονο μάλιστα ύφος επί λέξη, τα εξής:

— Εγώ δεν είμαι κλητήρας, για να μαθαίνω από τρίτους την έλευση του Πρωθυποργού της χώρας μου από τρίτους και να μην μετέχει των συνομιλιών ο Πρέσβυς! Το ήθος μου δεν μου επιτρέπει να δεχτώ τέτοια προσβολή ! Εγώ θέλω να είμαι χρήσιμος στην Πατρίδα μου! Γιαυτό παραιτούμαι”.

Μετά απο όλα αυτά τα συμπεράσματα δικά σας!