You are currently viewing ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ…

ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ…

  • Reading time:1 mins read

Του Σωτήρη Μ. Τζούμα

Η συνάντηση ενός Έλληνα πολιτικού με τον εκάστοτε Πάπα, αποτελεί από μόνη της σημαντικό γεγονός!
Η συνάντηση εν προκειμένω του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάπα Φραγκίσκο, μπορεί να μην του εξασφάλισε ακόμη το εισιτήριο ανόδου του στην Πρωθυπουργία, αλλα σε μία εποχή γενικότερης κρίσης, μία εικόνα με τον Πάπα, επηρεάζει τον απλό κόσμο γιατί αμβλύνει γωνίες και διαλύει προκαταλήψεις του παρελθόντος που υπάρχουν πάντα για ένα αριστερό κόμμα.
Ομως, το ταξίδι αυτό δεν προετοιμάστηκε σωστά και με σεβασμό στο πρωτόκολλο που εφαρμόζει το Βατιικανό. Αν γινόταν με αυτόν τον τρόπο,η συνάντηση μπορεί να αργούσε λίγο παραπάνω, αλλά η προβολή που θα εξασφαλίζονταν στον Τσίπρα θα ήταν μεγάλη και θα του δίνονταν μία μοναδική ευκαιρία για διεθνή δημοσιότητα!
Το ταξίδι, ομως, αυτό οπως έγινε,μας δίνει το δικαίωμα να το χαρακτηρίσουμε ως μία “αρπαχτή” του Τσίπρα.
Αυτό χρεώνεται στους κακούς συμβούλους του οι οποίοι τον οδήγησαν σε ένα φιάσκο!
Στη συνάντηση με τον Πάπα ο Τσίπρας δεν ήταν μόνος του αλλά ήταν ακόμη δύο ευρωπαίοι πολιτικοί και κάποιοι καθολικοί κληρικοί οι οποίοι έπαιζαν το ρόλο διερμηνέα!
Και όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ δε βγήκε να τα πεί και να χαμηλώσει τον πήχη των προσδοκιών και των εντυπώσεων, όπως ταιριάζει άλλωστε στον χαρακτήρα του Τσίπρα, αλλά προτίμησε τις εκ περισσού δηλώσεις έξωθεν του Βατικανού όπως τον συμβούλευσαν οι άσχετοι που τον συνόδευαν !
Όλος αυτός ο θόρυβος και η εκμετάλλευση που έγινε ενόχλησαν τη συντηρητική πτέρυγα στο Βατικανό και γιαυτό αναγκάστηκαν να εκδώσουν διευκρινιστική ανακοίνωση στην οποία είπαν τις αλήθειες που έπρεπε να έχει πεί εκ των προτέρων ο Τσίπρας! Η ανακοίνωση αυτή άδειασε τον Τσίπρα και κονιορτοποίησε τα όποια οφέλη θα προέκυπταν από αυτό το ταξίδι, το οποίο προκάλεσε περισσότερο θόρυβο αφότου έγινε τα δε απόνερα κινδυνεύουν να τραυματίσουν σοβαρά το κύρος του Αλέξη Τσίπρα!
Αν μάλιστα αποκαλυφθεί ή ακόμη χειρότερα αν διαπιστωθεί με στοιχεία οτι και η φωτό που κυκλοφόρησαν είναι μαϊμού, τότε η βλάβη στον Τσίπρα θα είναι ανήκεστος! Πήγε για μαλλί στον Πάπα και βγήκε κουρεμένος! Αυτά έχει η τριβή με ένα χώρο οπως η Εκκλησία– εν προκειμένω οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ξέρουν τη διαφορά Ορθοδόξων και Καθολικών– που ως τα χθες τον υποτιμούσαν σήμερα τον φλερτάρουν σκανδαλωδώς για ιδιοτελή κομματικά οφέλη !