You are currently viewing Το συμβολικό-ιστορικό πρώτο ταξίδι Οικ. Πατριαρχη στην Υδρα, κινδυνεύει να εξελιχθεί σε φιάσκο!

Το συμβολικό-ιστορικό πρώτο ταξίδι Οικ. Πατριαρχη στην Υδρα, κινδυνεύει να εξελιχθεί σε φιάσκο!

  • Reading time:1 mins read

ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ

Κάποιοι άνθρωποι συμμετέχουν στα κοινά για να βγάζουν τα προσωπικά τους απωθημένα.
Συμπάθειες -αντιπάθειες, φράξιες, περιορισμούς και κακότητες, είναι γραμμένα στην ημερήσια διάταξή του DNA τους!
Κι ένα τέτοιο είδος ανθρώπων, χρησιμοποιεί τα πάντα κατά το προσωπικό του συμφέρον, από το οποίο συχνά θίγονται άνθρωποι- ακόμη και προβεβλημένες προσωπικότητες του δημόσιου βίου,που με τον καθάριο λόγο τους και το απροσκύνητο ύφος και ταπεραμέντο τους, κάνουν τη διαφορά και γράφουν ιστορία– και ας μην έγιναν επίτιμου δημότες Ύδρας ( αφού κάποιοι ανεγκέφαλοι το εμπόδισαν).
Τα παραδείγματα πολλά, παλαιά και πρόσφατα. Τελευταίο, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Αυτοί που εμπόδισαν την δική του τιμητική διάκριση στην Υδρα, είναι οι ίδιοι που προκάλεσαν την απονομή της στον Οικ. Πστριάρχη.
Και αυτοί οι άνθρωποι εκτός από τη διαβολή που σπέρνουν και το κακό που προκαλούν είναι και γιαυτό επικίνδυνοι ,γιατί δεν είναι ικανοί να αναλάβουν κάτι σοβαρό και να το φέρουν με επιτυχία εις πέρας!

Από μία τέτοια ..”πάστα” ανθρώπων, κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα το πολυσυζητημένο ταξίδι του Οικ. Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Υδρα, προκειμένου να ανακηρυχθεί σε επίτιμο δημότη!
Ανεξαρτήτως των λόγων που το προκάλεσαν και ποιοί το εισηγήθηκαν– και για ποιούς λόγους– πρόκειται για ένα ιστορικό και συμβολικό ταξίδι του Πατριάρχη του Γένους–που όμως ζεί ως “Ελευθερος πολιορκημένος”, εντός του Φαναρίου– σε ένα νησί που πρόσφερε πολλά στους αγώνες της εθνικής παλιγγενεσίας!
Υπό άλλες συνθήκες μία τέτοια επίσκεψη θα φάνταζε ως ακατόρθωτη και προκλητική, γισ να μη δυσαρεστήσουμε τους Τούρκους και δημιουργήσουμε πρόβλημα στον Πστριάρχη.
Και να όμως που δυσκολίες και εμπόδια του παρελθόντος προσπεράστηκαν και η επίσκεψη του Πατριάρχη κατέστη εφικτή!
Και γιαυτό είναι σημαντικό το να στεφθεί από απόλυτη επιτυχία!
Όμως ποιοί άσχετοι ανέλαβαν την οργάνωση του ιστορικού- πρώτου αυτού ταξιδιού του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Υδρα και κινδυνεύουν να τα τινάξουν όλα στον αέρα και να τον εκθέσουν από την προχειρότητα που επικρατεί και την ανοργανωσιά ;
Πολλοί αποδίδουν την όλη δυσπραγία στην αλλαγή φρουράς Δημάρχου που συνέβη στην Υδρα στις πρόσφατες εκλογές, δεδομένου ότι ο απερχόμενος Δήμαρχος που έχει την ευθύνη της υποδοχής, έχει χάσει το ενδιαφέρον και τον ζήλο που είχε όταν ξεκίνησε αυτή η ιδέα της επίσκεψης. Αλλά και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι στην οργάνωση του ταξιδιού είναι μάλλον άγευστοι από ανάλογη εμπειρία και γι’ αυτό δεν γίνονται όλα όπως θα έπρεπε να γίνονται.
Έτσι το ταξίδι αυτό, στο οποίο κάποιοι είχαν επενδύσει ” πολλά”, κινδυνεύει να μην έχει την επιτυχία που όλοι θα θέλαμε!
Σε σύσκεψη που έγινε πρόσφατα στο Δημαρχείο, προκειμένου να συζητηθούν οι λεπτομέρειες αφού η επίσκεψη είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 19 Ιουνίου, επικράτησε μία χαώδης κατάσταση, κοινώς ένα μπάχαλο, αφού όλοι είναι υπεύθυνοι για την τιμή και τη δόξα, αλλά στο τέλος δεν έμεινε κάνεις να υλοποιήσει τα συμφωνηθέντα!
Ήδη γίνεται λόγος για περιορισμό του ταξιδιού σε τρείς ώρες!
Ας ελπίσουμε οτι θα επικρατήσει η νηφαλιότης και η σύνεση στο τέλος και η επίσκεψη αυτή θα αποβεί αντάξια του ονόματος και του ιερού αξιώματος που φέρει ο Πατριάρχης του Γένους!