You are currently viewing Το μέλλον της Μυκόνου βράβευσε ο μητροπολίτης Δωρόθεος

Το μέλλον της Μυκόνου βράβευσε ο μητροπολίτης Δωρόθεος

  • Reading time:1 mins read

Τους αριστούχους μαθητές και φοιτητές της Μυκόνου τίμησε ο Ποιμενάρχης τους, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωρόθεος κατά την εορτή της αδελφότητος των Ανωμεριτών Μυκόνου, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Αθήνα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον ιερό Ναό Αγίου Αιμιλιανού στο Λόφο Σκουζέ, μεταφέρθηκε λιτανευτικά η εφέστια Εικόνα του Συλλόγου, της Παναγίας Τουρλιανής, πλαισιούμενη από τη Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων, στα παρακείμενα Γραφεία της Αδελφότητας.

Εκεί, πραγματοποιήθηκε ομιλία από τη Μυκόνια καλλιτέχνιδα κ. Καράγιαννη, με θέμα το φως και τα χρώματα της Μυκόνου. Επιδόθηκαν τα ετήσια χρηματικά βραβεία, που κάθε χρόνο απονέμει η Αδελφότητα σε αριστούχους Μυκόνιους μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές του νησιού.

Στις ομιλίες τους τόσο ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος, όσο και ο Πρόεδρος της Αδελφότητος Ανωμεριτών, τόνισαν προς τους βραβευθέντες νέους τη σημασία της ελπίδας και της αισιοδοξίας για το μέλλον.

Ειδικότερα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ προέτρεψε τους Μυκόνιους Νέους να έχουν πίστη στο Θεό και τους διαβεβαίωσε ότι η Εκκλησία θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους.

πηγή: Ιερά Μητρόπολη Σύρου