You are currently viewing Τιμήθηκαν και οι Πρεσβυτέρες της Κυνουρίας (ΦΩΤΟ)

Τιμήθηκαν και οι Πρεσβυτέρες της Κυνουρίας (ΦΩΤΟ)

  • Reading time:4 mins read

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση τιμής προς τις Πρεσβυτέρες της Περιφέρειας Κυνουρίας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, εκτιμώντας τον πολύτιμο και ανεπανάληπτο ρόλο, τον οποίο διαδραματίζει η σύζυγος του Ιερέως, δηλαδή η Πρεσβυτέρα («Παπαδιά»), στη ζωή του Ιερέως αλλά και στην καλή και δημιουργική διαποίμανση της Ενορίας, πραγματοποίησε την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014 εκδήλωση τιμής προς τις Πρεσβυτέρες της Περιφέρειας Κυνουρίας της Μητροπόλεώς του.

Η εκδήλωση τιμής έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Λεωνιδίου το απόγευμα της Τετάρτης, κατά την διάρκεια της Ακολουθίας του Μεγάλου Αποδείπνου και συνδυάστηκε με ομιλία για τις βουδιστικές αιρέσεις, με αφορμή πρόβλημα, που προέκυψε στην περιοχή, και με ομιλητή τον εφημέριο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως και υπεύθυνο του επί των Αιρέσεων Γραφείου της Μητροπόλεως Πρωτοπρεσβύτερο Σωτήριο Αθανασούλια.

Προηγήθηκε σχετική εισαγωγή από τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Θεόκλητο Ντούλια, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την πρωτοβουλία του και στη συνέχεια κάλεσε στο βήμα τον π. Σωτήριο, ο οποίος είπε τα εξής;

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ

Στη συνέχεια, παίρνοντας τον λόγο ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, αναφέρθηκε διεξοδικά στον ξεχωριστό και ανεπανάληπτο ρόλο, τον οποίο διαδραματίζει η σύζυγος του Ιερέως, προέβαλε και επικρότησε το έργο της Πρεσβυτέρας, τόσο στην Ενορία, όσο και στην οικογένεια.

Επισήμανε ότι όλα τα χρόνια της Αρχιερατείας του (τριάντα συναπτά έτη, 1984 – 2014) πάντοτε στήριζε και στηρίζει τους Ιερείς και τις οικογένειές τους, χαίρεται όταν προοδεύουν οι οικογένειες των Ιερέων και συνδράμει κάθε δυσκολία εκάστου.

Τέλος, απένειμε αρχικά το Μετάλλιο τιμής με το ανάλογο Δίπλωμα στις Πρεσβυτέρες της Κυνουρίας, των οποίων έχει αποβιώσει ο σύζυγος – Ιερέας, έπειτα στις Πρεσβυτέρες των οποίων ο σύζυγος – Ιερέας έχει συνταξιοδοτηθεί και, τέλος, στις Πρεσβυτέρες των εν ενεργεία Ιερέων.

Πλήθος Λαού, κατοίκων του Λεωνιδίου και της ευρύτερης περιοχής της Κυνουρίας, μετείχε στην ως άνω Ακολουθία και στην εκδήλωση τιμής και όλοι επικρότησαν την πρωτοβουλία αυτή του Σεβ. Μητροπολίτου, ο οποίος αγωνιά για τα προβλήματα του ποιμνίου του και αφουγκράζεται τον παλμό των πνευματικών του τέκνων, γνωρίζει δε και να ανταμείβει τους κοπιώντας στον Αμπελώνα Κυρίου.

bk-1

bk-2

bk-3

bk-4

bk-5

bk-6

bk-7

bk-8

bk-9

bk-10

bk-11

bk-12

bk-13

bk-14

bk-15

bk-16

bk-17