You are currently viewing Τα παιδιά της “Κιβωτού του Κόσμου” στον Αρχιεπίσκοπο

Τα παιδιά της “Κιβωτού του Κόσμου” στον Αρχιεπίσκοπο

  • Reading time:0 mins read

Μέλη της χορωδίας του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού «Η Κιβωτός του Κόσμου» επισκέφθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο, για να του ευχηθούν για την ονομαστική του εορτή.

Ο Υπεύθυνος του Οργανισμού π. Αντώνιος Παπανικολάου και τα παιδιά ευχήθηκαν στον Αρχιεπίσκοπο και του προσέφεραν ως δώρο ένα μικρό ξύλινο καράβι που είχαν κατασκευάσει τα ίδια, ενώ στη συνέχεια ερμήνευσαν διάφορα τραγούδια.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τα παιδιά, τους ευχήθηκε καλή πρόοδο και τους μοίρασε από ένα μικρό σταυρουδάκι ως ευλογία.

Στη συνέχεια ενημερώθηκε από τον π. Αντώνιο για τα προγράμματα της Κιβωτού και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις οικογένειες και τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί.
Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού, που δραστηριοποιείται πάνω στη μέριμνα παιδιών που ζούσαν σε συνθήκες παραμέλησης και εγκατάλειψης, χωρίς ιατρική φροντίδα, χωρίς μέλλον, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, και πολλά χωρίς γονείς.

Η «Κιβωτός του Κόσμου» ιδρύθηκε το 1998 από τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου με όπλα την αγάπη του για τα παιδιά και την επιθυμία του για τη δημιουργία μιας φωλιάς στοργής και φροντίδας για τα παιδιά αυτά της «άλλης» Αθήνας.

Ο π. Αντώνιος μιλώντας στον 89,5 ανέφερε πως σήμερα η «Κιβωτός του Κόσμου» φιλοξενεί 400 παιδιά, από βρέφη έως 18 ετών, αλλά και πάνω από 120 οικογένειες που ζουν στα σπίτια τους και έχουν ανάγκη από στήριξη υλική και ηθική. Η Κιβωτός του Κόσμου φροντίζει για την εκπαίδευση, την ιατρική περίθαλψη των παιδιών και σε περιπτώσεις που είναι εφικτό και την επαγγελματική τους αποκατάσταση.