You are currently viewing Τί φοβούνται οι Δεσποτάδες μας και με κάθε ευκαιρία,προσκυνούν τον….. Καίσαρα;

Τί φοβούνται οι Δεσποτάδες μας και με κάθε ευκαιρία,προσκυνούν τον….. Καίσαρα;

  • Reading time:1 mins read

ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ.ΤΖΟΥΜΑ


Δεν θα μπορούσαμε ποτέ  να το φαντασθούμε  ότι θα μπορούσε να συμβεί και αυτό στην Εκκλησία μας.  Οι Μητροπολίτες  μας  θα ήταν τόσο ενδοτικοί και θα προσκυνούσαν  τον σύγχρονο …Καίσαρα, δηλαδή την Κυβέρνηση Τσίπρα!
Και μάλιστα η αβάντα που της  δίνεται είναι τόσο απλόχερη και γενναιόδωρη που δεν έχουμε ανάλογο προηγούμενο στην ιστορία της χώρας μας! Η Εκκλησία να βοηθά ή να ανέχεται τα όσα γίνονται από την Κυβέρνηση.Ούτε την εποχή της δικτατορίας η Εκκλησία ήταν τόσο ενδοτική! Και οι άνθρωποι της εποχής εκείνης δεν ήταν ούτε άθεοι, ούτε μασώνοι! Αντιθέτως πίστευαν σε Χριστό και Ελλάδα, έστω και αν αυτή η προσήλωση τους οδηγούσε σε υπερβολές και σε πράξεις που ξεπερνούσαν τα όρια της ανθρωπιάς!
Ομως, αλήθεια τί εβάσκανε τους  Ιεράρχες μας σήμερα και δείχνουν  αυτή την ανοχή  έναντι της  Κυβέρνησης — της πρώτης ιστορικά ..»άθεης» κυβέρνησης– και την ενθαρρύνουν με τη στάση αυτή  στις ενέργειές της;

Αφορμή για το σχόλιο αυτό μας έδωσε  η απαράδεκτη ενέργεια του τιτουλάριου Μητροπολίτη Θερμοπυλών Ιωάννη, που μέχρι σήμερα η προϊσταμένη του αρχή, η  ΔΙΣ που συνήλθε την προηγούμενη εβδομάδα και ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν έδειξαν να τους απασχολεί αφού  δεν τον εγκάλεσαν για την πράξη του αλλά  άφησαν το θέμα να περάσει και να ξεχαστεί. Επομένως δεν αποκλείεται η πράξη αυτή του Ιωάννη να ετύγχανε της έγκρισης των ανωτέρων του!

Ως γνωστόν ο εν λόγω Ιεράρχης, ανήμερα των Θεοφανείων ,κατά την τελετή Αγιασμού των Υδάτων στη Δεξαμενή Κολωνακίου παραχώρησε το Ιερό προνόμιο του Αρχιετέως ή έστω του Ιερέως, να Αγιάσει τα ύδατα, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλο, στον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα και στον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Καμίνη. Και ο μεν κ. Παυλόπουλος έχει δηλώσει κατ´επανάληψη οτι είναι πιστό τέκνο της Εκκλησίας, στο μέτρο του δυνατού. Ο κ. Τσίπρας όμως, έχει κουραστεί να επαναλαμβάνει οτι είναι άθεος! Οσο για τον κ. Καμίνη αρκεί να επισημάνουμε οτι την προηγούμενη ημέρα των Θεοφανείων και ενώ έκοβε μία βασιλόπιτα, του ζητήθηκε να κόψει κομμάτι πίτας και για τον Χριστό. Και ο κ. Καμίνης αρνήθηκε να το πράξει με το επιχείρημα οτι αυτό δεν προβλέπεται από το….πρωτόκολλο!!! Το πρωτόκολλο του κ. Καμίνη δεν προέβλεπε ένα κομμάτι πίττα για τον Χριστό– που αν ήταν έξυπνος ο κ. Καμίνης θα έλεγε αν ήταν σήμερα ανάμεσά μας ο Χριστός θα ήταν πρόσφυγας γι’ αυτό κόβω ενα κομμάτι για τον Χριστό και τον σύγχρονο πρόσφυγα.!!!!.. Αλλά πού να το βρεί το  μυαλό ο ούργιος Βρονταδούσης;  Την επόμενη ημέρα όμως εκείνος αν και άθεος πήρε το Σύμβολο της Πίστεως των Χριστιανών, τον Σταυρό και τον έριξε στα ύδατα για να τα Αγιάσει( ο Σταυρός, όχι ο Καμίνης). Κι εδώ υπήρχε πρωτόκολλο και μάλιστα το αυστηρό τυπικό της Εκκλησίας μας! Γιατί παρά βιάσθηκε ;  Ποιός έδωσε το δικαίωμα αυτό στον Μητροπολίτη Θερμοπυλών Ιωάννη να διαπράξει αυτή την δουλοπρεπή ενέργεια προς τους τρείς  πολιτικούς; Μήπως για να τους ευχαριστήσει για την ομολογία πίστης  ή για τις θετικές υπέρ της Εκκλησίας κινήσεις και παρεμβάσεις τους; Κάθε άλλο!

Βέβαια ειδικά από τον Μητροπολίτη Θερμοπυλών, δεν περιμέναμε  κάτι διαφορετικό. Θυμόμαστε  ακόμη την ποταπή συμπεριφορά του κατά την ημέρα των Τριών Ιεραρχών 30/01/2006, όταν ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος τον είχε στείλει να λειτουργήσει στον εορτάζοντα ναό στην Πολυτεχνιούπολη Ζωγράφου και όταν έφτασε και είδε κάποιος αναρχικούς να διαδηλώνουν και να ζητούν να μη γίνει λειτουργία έδωσε εντολή στον οδηγό του να κάνει όπισθεν ολοταχώς και να φύγει… Αντιθέτως  ο νεοχειροτονηθείς τότε από τον Χριστόδουλο  Αρχιμ. Βενέδικτος Παπαδόπουλος,ευφυώς ποιών, μόλις κατάλαβε τί πάει να γίνει ξεκίνησε τη λειτουργία για να μην αφήσει στους αντιδρώντες άλλα περιθώρια. Και την ολοκλήρωσε μέχρι της απολύσεως αφού στο μεταξύ οι αναρχικοί είχαν φύγει…  Βλέπετε μερικές φορές  αυτά τα γεγονότα  που φαίνονται μικρά αλλά είναι μεγάλα γιατί ομιλούν από μόνα τους και μας δίνουν τις πλέον εύγλωττες απαντήσεις.

Δεν θέλω να περάσω σε άλλες ονομαστικές αναφορές και περιπτώσεις που οι Μητροπολίτες φλερτάρουν ασύστολα με την Κυβέρνηση! Δεν είναι της παρούσης! Και αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθεί ο ρόλος του καθενός!

Απλά καταθέτω εδώ την άποψη αυτή μαζί με την υποψία μου ότι τελικώς ο …»φόβος» για οτιδήποτε, είναι πολύ κακός σύμβουλος και οιωνός δυσάρεστων γεγονότων που θα ζήσουμε…!