You are currently viewing Τέλος στην παραφιλολογία για την Αρχιεπισκοπή Αμερικής έθεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Τέλος στην παραφιλολογία για την Αρχιεπισκοπή Αμερικής έθεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

  • Reading time:1 mins read

Τέλος στην παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω από την παραμονή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου στην Εκκλησιαστική του επαρχία έθεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, καθώς τον τελευταίο καιρό υπάρχουν ποικίλες διαδόσεις σκοπιμοτήτων αναφορικά με το μέλλον του κ. Δημητρίου στη θέση του.

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, υποδέχθηκε σήμερα στο Φανάρι καθηγητές και φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και απευθυνόμενος προς αυτούς είπε: «Η Εκκλησία της Αμερικής είναι για εμάς ο στέφανός μας, είναι πηγή καυχήσεως εν Κυρίω και συγχρόνως πηγή ενισχύσεως. Όχι μόνο υλική, αλλά κυρίως πνευματική. Εννοώ την πνευματική δύναμη της Αρχιεπισκοπής. Εννοώ την πνευματική δύναμη που αποτελεί η Αρχιεπισκοπή Αμερικής και μάλιστα όταν διαποιμαίνεται από ένα σοφό Ιεράρχη, σεμνό, διακριτικό και ειρηνοποιό, όπως είναι ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος. Τις τελευταίες ημέρες, τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει μια φιλολογία περί παραιτήσεως του Αρχιεπισκόπου, ή περί αντικαταστάσεως του Αρχιεπισκόπου. Αυτό δεν εκφράζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, ούτε ο ίδιος μας είπε ότι προτίθεται να παραιτηθεί και επομένως όλα αυτά τα περί των διαδόχων του είναι δημοσιογραφικές πληροφορίες και μόνο».

Στη συνέχεια ο Οικουμενικός Πατριάρχης ενημέρωσε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη το διήμερο 6-7 Ιουνίου με την ηγεσία της Επισκοπικής Συνελεύσεως της Αμερικής για συνομιλίες.