You are currently viewing Συνέντευξη του π.Νικολάου Μπαλασώφ στην “Δημοκρατική της Ρόδου”

Συνέντευξη του π.Νικολάου Μπαλασώφ στην “Δημοκρατική της Ρόδου”

  • Reading time:1 mins read

Στις αρχές Μαρτίου (6-9) πραγματοποιήθηκε η Σύναξη των Προκαθημένων των Αγιωτάτων Αυτοκεφάλων Ορθοδόξων Εκκλησιών στην Κωνσταντινούπολη με πρωτοβουλία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου.Πρόκειται για ένα κορυφαίο γεγονός, ίσως το σημαντικότερο των τελευταίων δεκαετιών, από την έναρξη το 1992 το οποίο δυστυχώς αγνοήθηκε σχεδόν παντελώς από την ειδησεογραφική επικαιρότητα των ελληνικών ΜΜΕ.

Όπως έγινε γνωστό, η Σύναξη δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους… οιωνούς αφού σημειώθηκαν αρκετές αντιπαραθέσεις αλλά και ‘απουσίες’.

Σημειώνουμε την στάση του Πατριαρχείου Αντιοχείας, το ζήτημα της δικαιοδοσίας στο Κατάρ, το ζήτημα της Τσεχίας, τη Μητρόπολη Μπουένος Άιρες αλλά και την τελική στάση της Εκκλησίας της Ρωσίας που τελικά στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και ‘έβαλε νερό στο κρασί της’ για την ενότητα της Ορθοδοξίας.

Παρά τις όποιες διαφορές ωστόσο, που σημειώθηκαν σε μια σειρά από σημαντικά ζητήματα και οι οποίες φάνηκε αρχικά ότι θα δημιουργήσουν προβλήματα, οι Προκαθήμενοι εμφανίσθηκαν απρόθυμοι να συγκρουστούν αφού κατάλαβαν ότι τα περιθώρια για συγκρούσεις στενεύουν.

διαβάστε τη συνέχεια εδώ