You are currently viewing Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων

  • Reading time:1 mins read

Έφυγε από τη ζωή, το απόγευμα της Κυριακής, σε ηλικία 84 ετών ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος.

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, πριν από λίγες ημέρες είχε μεταφερθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Οι γιατροί έδιναν μάχη, όμως παρά την υπεράνθρωπη προσπάθεια, η κατάσταση της υγείας του δεν παρουσίαζε σημάδια βελτίωσης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων, υπέρτιμος και έξαρχος πάσης Ηπείρου, κ.Θεόκλητος (Σετάκης) γεννήθηκε το 1930 στη Θεσσαλονίκη.

Τις γυμνασιακές του σπουδές επεράτωσε στην Κρήτη. Σπούδασε θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Χειροτονήθηκε το 1958 Διάκονος και το 1960 Πρεσβύτερος.

Από το 1961 μέχρι το 1968 υπηρέτησε ως Στρατιωτικός Ιερέας, από δε το 1968 έως της εκλογής του ως Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων.

Εξελέγη και χειροτονήθηκε Επίσκοπος το 1975. Ασχολήθηκε με την συγγραφή βιβλίων και δοκιμίων σε περιοδικά και εφημερίδες.

Συλλυπητήρια για το θάνατο του Μητροπολίτη Ιωαννίνων

Ο Δήμος Ιωαννιτών και ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη και την οδύνη τους, για την απώλεια του μακαριστού ιεράρχη των Ιωαννίνων. Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:«Ο μακαριστός Μητροπολίτης Ιωαννίνων, παρέδωσε ένα πλούσιο πνευματικό, κοινωνικό και πολιτισμό έργο, που τον καθιστούν ξεχωριστό. Ως ξεχωριστός θα μείνει στη μνήμη μας.

Προοδευτικός και καινοτόμος, με ριζοσπαστικές ιδέες, συνέβαλε καθοριστικά ώστε η εκκλησία να αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας.Αφουγκράστηκε τις αγωνίες και τις ανάγκες της κοινωνίας και στάθηκε δίπλα της, ως άξιος ποιμενάρχης.

Ανοιχτός στη συνεργασία με όλους τους φορείς και ειδικά με το Δήμο, έδειξε το δρόμο για να επιλυθούν σοβαρά κοινωνικά προβλήματα και να αντιμετωπιστούν ανάγκες που δημιούργησε η οικονομική κρίση.Οραματιστής και ρεαλιστής. Μαχητής μέχρι το τέλος.

Η Ορθοδοξία είναι φτωχότερη από σήμερα. Φτωχότερα γίνονται και τα Γιάννινα. Αιωνία του η Μνήμη».