You are currently viewing Συνάντηση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας με τον Αλέξη Τσίπρα (ΦΩΤΟ)

Συνάντηση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας με τον Αλέξη Τσίπρα (ΦΩΤΟ)

  • Reading time:1 mins read

Την θερμή του συμπαράσταση στο ιεραποστολικό και κοινωνικό έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας προς τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο. Ο Αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκε το πρωί του Σαββάτου στη Βουλή με τον προκαθήμενο της Αλεξανδρινής Εκκλησίας.
Ο κ. Θεόδωρος είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα για το Ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Ιεραπόστολοι κληρικοί και λαϊκοί και κυρίως για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαοί της Μαύρης ηπείρου όπως η πείνα, η φτώχεια, η εκμετάλευση, οι ασθένειες. Ο κ.Θεόδωρος υπογράμμισε στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι η Αφρική αποτελεί το μέλλον του πλανήτη.
Παράλληλα, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ενημέρωσε τον Αλέξη Τσίπρα και για τα θέματα που απασχολούν την Ελληνική κοινότητα της Αιγύπτου.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Μητροπολίτης Γουινέας Γεώργιος, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης και ο επικεφαλής της θεματικής θρησκευμάτων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μάκης Λυκόπουλος.
ΠΗΓΗ: amen.gr