You are currently viewing Συνάντηση κορυφής και ιδιαίτερης σημασίας στο Πατριαρχείο Κιέβου!!!

Συνάντηση κορυφής και ιδιαίτερης σημασίας στο Πατριαρχείο Κιέβου!!!

  • Reading time:5 mins read

Στις 16 Φεβ 2015 ύστερα από πρόσκληση του Προκαθημένου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μακαριωτάτου Πατριάρχη Κιέβου και πάσης Ρούς Ουκρανίας κ.κ.ΦΙΛΑΡΕΤΟΥ, την έδρα του Πατριαρχείου επισκέφθηκε ο Επικεφαλής της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Καναδά (υπό το Ωμοφόριο του Οικουμενικού Πατριαρχείου) Σεβ/τος κ.Γιούρη Metropolitan Yurij (Kalistchuk) με πολυάριθμη αντιπροσωπεία.

Η ιδιαίτερη ιστορικά αυτή στιγμή για την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Κιέβου και η σπουδαιότητα της, έγκειται στο γεγονός ότι παρόμοια συνάντηση δεν είχε πραγματοποιηθεί από το έτος 1993.

Επίσης, αξιοσημείωτο τυγχάνει το γεγονός ότι ο Σεβ/τος Μητροπολίτης Γιούρη με την πολυάριθμη αντιπροσωπεία της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Καναδά, είχε την περασμένη εβδομάδα επισκεφθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπου συμμετείχε σε συνομιλίες για την επίλυση για την επίλυση της διχοστασίας εντός της Τοπικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Με την επίσκεψη του αυτή ο Μητροπολίτης κ.Γιούρη θέλησε να εκφράσει την ηθική στήριξη του στον αγώνα του Ουκρανικού λαού, για μία ελεύθερη Δημοκρατία της Ουκρανίας, αλλα και την επιθυμία του για μία Ανεξάρτητη και Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Συζητηθηκαν λεπτομερώς πιθανοί τρόποι λύσης της διαίρεσης στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας και ο σχηματισμός μίας ενιαίας και ανεξάρτητης Εθνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.