You are currently viewing Στο πλευρό 340 μεταναστών η Μητρόπολη Κυδωνίας

Στο πλευρό 340 μεταναστών η Μητρόπολη Κυδωνίας

  • Reading time:1 mins read

Το εκθεσιακό κέντρο Αγυίας όπου φιλοξενούνται οι 340 μετανάστες, επισκέφτηκε εθελοντική ομάδα των Συσσιτίων της Μητροπόλεως Κυδωνίας μαζί με τον υπεύθυνο ιερέα π. Νικόλαο Γιαννακουδάκη προσφέροντας 700 μερίδες μαγειρεμένου φαγητού.

Στην ευαισθητοποιημένη πρωτοβουλία αυτή προχώρησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας κ. Δαμασκηνός ύστερα από έκτατο συμβούλιο, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του μαζί με τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Δαμασκηνό και συνεργάτες του γραφείου.

Ο Σεβασμιώτατος δήλωσε ότι η Ιερά Μητρόπολη θα είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στους συνανθρώπους μας που υποφέρουν.

Επειτα από περιπέτεια 24 ωρών, έφτασαν θαλασσοδαρμένοι την Τρίτη 1 Απριλίου με μικρό καΐκι στην Παλαιοχώρα Χανίων 345 μετανάστες. Αρχικά είχαν εντοπιστεί δυτικά και στη συνέχεια στα νότια παράλια του νησιού.

Οι μετανάστες, ανάμεσά τους 47 παιδιά και 2 βρέφη, μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στην Αγυιά Χανίων όπου φιλοξενούνται στο εκθεσιακό κέντρο της περιοχής που διαμορφώθηκε κατάλληλα.

Νωρίτερα καταγράφηκαν και ταυτοποιήθηκαν με τη βοήθεια διερμηνέων. Σύμφωνα με το λιμενάρχη Χανίων, κ. Διογένη Δαριβιανάκη, δήλωσαν συριακής και αιγυπτιακής καταγωγής.

metanastes2

metanastes3