You are currently viewing Στα ελληνοτουρκικά σύνορα λειτούργησε ο Διδυμοτείχου Δαμασκηνός

Στα ελληνοτουρκικά σύνορα λειτούργησε ο Διδυμοτείχου Δαμασκηνός

  • Reading time:1 mins read

Στη παραμεθόρια κωμόπολη των Καστανεών, στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Δαμασκηνός, την Κυριακή του Ασώτου, 8 του μηνός Φεβρουαρίου ε.ε., λίγες μέρες μετά τη φοβερή θεομηνία που έπληξε την περιοχή του Βορείου Έβρου, με την υπερχύλιση των ποταμών Έβρου, Άρδα και Ερυθροποτάμου.

Δυστυχώς χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης πλημμύρισαν με αποτέλεσμα να πληγή σοβαρά η αγροτική οικονομία της περιοχής.

Στις Καστανιές και στα υπόλοιπα παρέβρια χωριά, σε πολλές περιπτώσεις η στάθμη του νερού ξεπέρασε τα 7 μέτρα και καταστράφηκαν πολλά νοικοκυριά.

Ο Σεβασμιώτατος ιερουργώντας στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου Καστανεών εκάλεσε τους πιστούς να ευχαριστήσουν το Θεό που δεν υπήρχαν ανθρώπινα θύματα και να προσευχηθούν «ὑπέρ εὐκρασίας ἀέρων, εὐφορίας τῶν καρπῶν τῆς γῆς καί καιρῶν εἰρηνικῶν».

Επίσης ο Σεβασμιώτατος σημείωσε ότι η παρουσία του εκεί, στο κέντρο της θεομηνίας, εκφράζει το ζωηρό ενδιαφέρον της τοπικής Εκκλησίας για να στηριχθούν οι τοπικές κοινωνίες στην προσπάθειά τους να ξεπεράσουν τα προβλήματα και να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Τέλος, προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ευλαβώς ιερατευσάντων στην ενορία Καστανεών κεκοιμημένων κληρικών.

DSC00041

DSC00059

DSC00068-1024x576