You are currently viewing Ποιούς μητροπολίτες είδε η Ρένα Δούρου – Οι σχεδιασμοί και τα προγράμματα

Ποιούς μητροπολίτες είδε η Ρένα Δούρου – Οι σχεδιασμοί και τα προγράμματα

  • Reading time:0 mins read

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η κυρία Δούρου έχει πάρει πολύ ζεστά την υπόθεση και σε συνεργασία με τους αρμόδιους αντιπεριφερειάρχες έχει συνεχείς συναντήσεις με τους μητροπολίτες της Αττικής.

Δεν είναι βέβαια όλοι τους (δεκατρείς στο σύνολο) πρόθυμοι να συνεργαστούν με την περιφερειάρχη, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει: η κυρία Δούρου θα συνεργαστεί με όσους έχουν τη διάθεση και τις δυνατότητες να φέρουν σε πέρας τα ανθρωπιστικά προγράμματα που μπορεί να χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια, όπως αναφέρει το χθεσινό ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.

Καταγραφή

Ηδη οι επαφές που γίνονται το τελευταίο διάστημα έχουν σκοπό να καταγράψουν τα πεδία κοινής δράσης, ώστε κάθε επιλεγμένο πρόγραμμα να ενταχτεί προς χρηματοδότηση στον νέο προϋπολογισμό, τον οποίο θα εγκρίνει το Περιφερειακό Συμβούλιο τον Ιανουάριο του 2015.

Με αυτή την ατζέντα διεξάγονται οι συναντήσεις τους με τους μητροπολίτες Πειραιά Σεραφείμ, Περιστερίου Χρυσόστομο, Νέας Σμύρνης Συμεών, Κηφισιάς Κύριλλο, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρα, Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού Δανιήλ, Γλυφάδας Παύλο, Νίκαιας Αλέξιο, Μεσογαίας Νικόλαο, Μεγάρων Κωνσταντίνο, Υδρας Εφραίμ, Κυθήρων Σεραφείμ και φυσικά τον μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, ο οποίος τα τελευταία χρόνια είναι εκ των στενότερων συνεργατών του κ. Ιερώνυμου. Εάν το μοντέλο της Αττικής προχωρήσει, η συνεργασία θα επεκταθεί απρόσκοπτα σε όλη τη χώρα σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τη διακυβέρνηση.

Ακόμη όμως κι αν δεν πάνε τόσο καλά τα πράγματα στο Λεκανοπέδιο, οι δύο πλευρές είναι αποφασισμένες να παραμείνουν κοντά και σε αγαστή συνεργασία σε αυτό τον τομέα.