You are currently viewing Άγιοι, επιτέλους, εγέρθητε…!!

Άγιοι, επιτέλους, εγέρθητε…!!

  • Reading time:1 mins read

ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ

 

Θα ακούσατε, προφανώς, τον μαρξιστή Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και…. Θρησκευμάτων καθηγητή κ. Μπαλτά, χθες στη Βουλή, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της νέας Κυβέρνησης.

Ο άνθρωπος δεν μάσησε τα λόγια του.Το είπε ξεκάθαρα οτι θα προχωρήσει αργά αλλά σταθερά, στην πλήρη αποχριστιανοποίηση της χώρας!

Η κατάργηση του θρησκευτικού όρκου, με την ένοχη σιωπή της Εκκλησίας αλλά και υπό την επιδοκιμασία, δυστυχώς και κάποιων ανιστόρητων Μητροπολιτών της Εκκλησίας μας– φεύ– ήταν μόνο η αρχή! Τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν!

Είναι πλέον βέβαιο, οτι θα γίνουν όλα εκείνα για τα οποία έχει δεσμευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρόγραμμά του!

Προς το παρόν η προτεραιότητα είναι η οικονομία! Μόλις βάλουν σε τάξη το επίμαχο αυτό θέμα της οικονομίας και ανασάνουν,αμέσως μετά θα έλθει η ώρα των μεγάλων αλλαγών και στην Εκκλησία!

Ο διαχωρισμός Εκκλησίας και κράτους θα γίνει, αυτό ειναι βέβαιο!!
Αλλά δεν ξέρουμε ακόμη το πώς θα γίνει !
Θα ειναι δηλαδή ένα …”βελούδινο διαζύγιο”,από το οποίο θα είναι όλοι ευχαριστημένοι, ή η Εκκλησία θα παίξει τον ρόλο της απατημένης συζύγου; Δηλαδή θα σπάσουν εντελώς τα δεσμά της εκκλησίας με το κράτος;
Δεν πρέπει να γνωρίζει ο λαός που θρησκεύεται το τί θα γίνει; Γιατί αυτή η παγωμάρα που δείχνει η ένοχη σιωπή που υπάρχει;

Ολα αυτά που συζητούνται
κατ´ιδίαν,μεταξύ των Ιεραρχών μας αλλά και του χριστεπωνύμου πληρώματος, δεν θα πρέπει να απασχολήσουν την Εκκλησία και να τα συζητήσει σε μία Σύνοδο της Ιεραρχίας;

Είναι σωστό, οι όποιες ειλημμένες αποφάσεις, να ανακοινωθούν απλά από τον Αρχιεπίσκοπο στους υπόλοιπους Ιεράρχες;;

Η περίφημη …”Συνοδικότητα”, για την οποία δόθηκαν σκληρές μάχες επί Χριστοδούλου και για την οποία τον ράπιζαν οι γνωστοί θεματοφύλακες της Συνοδικότητας Ιεράρχες ,έχει πάει περίπατο πλέον!! Κανείς δεν ασχολείται με αυτή! Ούτε κάν την συζητά και την ονοματίζει!

Σήμερα η Εκκλησία διοικείται με κάθε άλλο, παρά με τον Συνοδικό τρόπο με τον οποίο θα έπρεπε να διοικείται, και οι Ιεράρχες σιωπούν και αυτή η στάση έχει δημιουργήσει μία δυσαρέσκεια στο χριστεπώνυμο πλήρωμα!

Ελάχιστοι ειναι αυτοί που ανησυχούν! Αλλά χάνονται μέσα στην χοάνη της αδιαφορίας των πολλών!
Οι περισσότεροι είναι βολεμένοι με αυτή την κατάσταση, όπως διαμορφώνεται γιατί δεν θέλουν μεγάλους πονοκεφάλους!

Τους αρκεί να ασκούν τα Αρχιερατικά – λειτουργικά τους καθήκοντα, να απολαμβάνουν των Αρχιερατικών τους προνομίων– πρίγκηπες της Εκκλησίας μας γαρ– και να μην ενοχλούνται με τα συμβαίνοντα στην πατρίδα μας!
Λες και δεν τους πειράζει που σε λίγο, δε θα έχουν υποψηφίους κληρικούς για να χειροτονούν!

Λες και τους πειράζει που σε λίγο, δε θα χτυπούν οι καμπάνες, όχι μόνο για να μήν ενοχλούνται οι …περίοικοι των ναών,αλλά γιατί δεν θα υπάρχουν κληρικοί για να λειτουργούν στους ναούς μας! Δεν θα επιτρέπουν τις χειροτονίες για να μην επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός!

Αν σήμερα, έχουμε χωριά που εξυπηρετούνται εναλλάξ και εκ περιτροπής, από έναν Ιερέα, σε λίγο αυτά τα φαινόμενα θα αυξηθούν και θα μας πληγώσουν ακόμη περισσότερο!

Πότε θα απασχολήσει σοβαρά την Εκκλησία αυτό το θέμα;
–Hannibal ante portas!
–Ο Αννίβας είναι προ των πυλών!
Δε λέμε να κηρύξει η Εκκλησία μας έναν… τζιχάντ, κατά του κράτους!
Ου παντός πλείν ες Κόρινθον! Δεν μπορούν όλοι να υψώνουν το ανάστημά τους και να προστατεύουν τα όσια και τα ιερά της φυλής μας!

Αλλά να ξυπνήσουμε και να δούμε κατάματα αυτά που έρχονται!

Η Εκκλησία πρέπει να είναι έτοιμη για όλα αυτά που θα γίνουν για μάς χωρίς εμάς!

Άγιοι επιτέλους.. εγέρθητε! Οι καιροί ου μενετοί!
Αναλάβατε τις ιστορικές ευθύνες σας πριν είναι αργά! Αλλιώς….
–<<Θα μας κρίνουν οι νεκροί και οι αγέννητοι>>, κατά τον Κωστή Παλαμά!