You are currently viewing Ποιοί και γιατί θέλουν να “ροκανίσουν” το θρόνο του Μητροπολίτη Τριφυλλίας και Ολυμπίας Χρυσοστόμου;

Ποιοί και γιατί θέλουν να “ροκανίσουν” το θρόνο του Μητροπολίτη Τριφυλλίας και Ολυμπίας Χρυσοστόμου;

  • Reading time:1 mins read
Του ΣΩΤΗΡΗ Μ.ΤΖΟΥΜΑ

 

Όταν η αθλιότητα και ο φθόνος ξεπερνούν τα ανθρώπινα όρια, τότε πολλά δεινά μπορούν να συμβούν και να προκληθούν παρεξηγήσεις και παρανοήσεις οι οποίες εις ουδέν οφελούν παρά μόνον θόρυβος γίνεται!
Θέλω να κάνω εξ αρχής μία απλή και ξεκάθαρη εξήγηση: τον Σεβ. Μητροπολίτη Τριφυλλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο, δεν τον γνωρίζω σε προσωπικό επίπεδο! Τον θυμάμαι πολύ αχνά,στα χρόνια της νεότητός μου, ως διάκονο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ ! Και πολύ αργότερα όταν ακούσθηκε ως υποψήφιος για την Μητρόπολη Τριφυλλίας και Ολυμπίας!
Δεν ήμουν παρών, λόγω της απουσίας μου στο εξωτερικό ούτε στην χειροτονία του, ούτε λίγο αργότερα στην ενθρόνισή του!

Ολα τα παραπάνω σημαίνουν οτι όποια άποψη είχα μέχρι πρότινος για τον νέο αυτό Ιεράρχη της Εκκλησίας μας, βασίζονται σε γρήγορες δικές μου διαπιστώσεις και σε απόψεις άλλων, που τον γνωρίζουν καλύτερα και από πολλών ετών!

Από το περασμένο καλοκαίρι,ωστόσο,γίναμε δέκτες διαφόρων ηλεκτρονικών μηνυμάτων που κατήγγειλαν οτι ο εν λόγω Ιεράρχης παρουσιάζει ισχυρά συμπτώματα σκληρής συμπεριφοράς προς τους Ιερείς της Μητροπόλεως του!

Δεν δώσαμε τότε σημασία! Τα θεωρήσαμε φλυαρίες που προωθούνται από κακόπιστους και εμπαθείς του χώρου μας– και υπάρχουν αρκετοί που υπηρετούν πίστα αυτό το είδος κουκουλοφόρων – λασπολόγων— που ήθελαν να βλάψουν το κύρος και την αξιοπρέπεια του Ιεράρχη!

Λίγο αργότερα τα μηνύματα αυτά πολλαπλασιάστηκαν και μάλιστα άρχισαν να μας “ελέγχουν” και να μας επικρίνουν γιατί δεν τολμήσαμε, δήθεν, να προβάλλουμε τα καταγγελόμενα!
Ετσι μετά από τις απανωτές οχλήσεις αναγκασθήκαμε να συμπεριλάβουμε ένα άνευρο και με ερωτηματικά σχόλιο, σε μία ανεξάρτητη ανάρτηση, ζητώντας από τον Σεβ. Μητροπολίτη Τριφυλλίας και Ολυμπίας κ.Χρυσόστομο, να αντιδράσει σε όλα αυτά και να διαψεύσει! Το αυτό ζητήσαμε και από τον πολιό Ιεράρχη Σπάρτης κ.Ευστάθιο, τον οποίο σεβόμαστε και εκτιμάμε παιδιόθεν και η εμπειρία του να αντιμετωπίζει κακοήθειες, δολιότητες και αδολοσχίες είναι σαφώς μεγαλύτερη- αληθινό σχολείο!
Αλλωστε είναι γνωστό το ενδιαφέρον του να στέργει και να συμπαρίσταται στα πνευματικά του αναστήματα, αλλά και σε κάθε ανθρώπινη ψυχή που συνθλίβεται και δοκιμάζεται από τις κακοήθειες!

Ατυχής συγκυρία σε όλο αυτό το κακό υπήρξε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, που με ταλάνιζε την τελευταία επταετία, για το οποίο εισήχθην στο Ιατρικό Αθηνών και υποβλήθηκα σε μία πολύ σοβαρή και ευαίσθητη χειρουργική επέμβαση ! Ήδη τώρα που γράφω τις γραμμές αυτές,ευρίσκομαι ακόμη στο στάδιο της ανάρρωσης και αναμένω να εξέλθω πλήρως υγιής από την όλη ταλαιπωρία μου!

Ενα τηλεφώνημα για περαστικά από ένα φίλο καρδιάς,μαζί με την επισήμανση …” τί σε έπιασε για να γράψεις, έστω και υπό την μορφή ερωτηματικού και αβεβαιότητας το σχόλιο αυτό για τον σοβαρό, συνετό και παραδοσιακό Ιεράρχη Χρυσόστομο…” με προκάλεσε μία δυσφορία!
Ζαλισμένος μάλιστα καθώς ήμουν ακόμη από τον ύπνο της επέμβασης, ένοιωσα μία διπλή ψυχρολουσία να διαπερνά το πονεμένο σώμα μου! Έδωσα τις απαραίτητες επεξηγήσεις για το ατυχές συμβάν και δεσμεύτηκα στο φίλο μου οτι θα επανορθώσω και θα αποκαταστήσω την αταξία που διέπραξα!

Αμέσως επιδόθηκα σε ένα τηλεφωνικό σαφάρι — κάτι που έπρεπε να το είχα κάνει από την αρχή–με ανθρώπους-φίλους μου, οι οποίοι γνωρίζουν πρόσωπα κ πράγματα στην Κυπαρισσία και στην ευρύτερη περιοχή. Οι συνομιλητές μου απέδωσαν σε κακοήθεις και εμπαθείς ανθρώπους όλα αυτά τα κουτσομπολιά αλλά και σε συμφέροντα που λυμαίνονταν τη Μητρόπολη και τα έκοψε ο ερχομός του Χρυσοστόμου στην συγκεκριμένη πολύπαθη Μητρόπολη!
— Μην πιστεύεις τους ανώνυμους! Τον Χρυσόστομο εκτιμούν και σέβονται όλοι οι νοικοκυραίοι άνθρωποι και μάλιστα αυτοί που έχουν αρχές! Αντιθέτως τον πολεμούν και τον κατατρέχουν άτομα κατωτέρου επιπέδου!

Επίσης ένας από τους συνομιλητές μου– καθ´ όλα έγκυρος και σοβαρός άνθρωπος– μου είπε κάτι που με συγκίνησε ιδιαίτερα και με καθήλωσε συναισθηματικά! Μου είπε οτι ο Μητροπολίτης Τριφυλλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομος, κάνει κάτι που δεν το κάνουν, δυστυχώς, ούτε τα πνευματικά παιδιά, οι βλαστοί του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου!
Κάθε Σάββατο — ναι κ ά θ ε Σάββατο–τελεί μνημόσυνο με κόλλυβα μάλιστα, για την ανάπαυση της ψυχής του αειμνήστου μεγάλου Πρωθιεράρχη, και σε κάθε θεία Λειτουργία τον μνημονεύει αδιαλείπτως κατά την Μεγάλη Είσοδο!
Άλλος συνομιλητής μου από την περιοχή αυτή μου είπε οτι ο εν λόγω Ιεράρχης είναι πολύ παραδοσιακός και ακολουθεί και τηρεί πιστά τον λόγο του Ευαγγελίου! Έβαλε τάξη στη χαλαρή διοίκηση που υπήρχε πριν από αυτόν και ζητεί από κάθε κληρικό της Μητροπόλεώς του να είναι σωστός και συνεπής με τις επιταγές της Εκκλησίας και να μην προκαλούν με την συμπεριφορά τους το ποίμνιο!
Ολα αυτά μαζί με την σθεναρή και αταλάντευτη θέση του Μητροπολίτη Χρυσοστόμου, να λέει όχι και μάλιστα στεντόρεια τη φωνή, στα ποικίλα συμφέροντα που εκμεταλλεύονταν χρόνια τώρα την Μητρόπολη, έχουν εγείρει διάφορες αντιπάθειες και έχουν μεταβληθεί σε κουκουλοφόρους- υβριστές και λασπολόγους του.
Μάλιστα οι συνομιλητές μας, άφησαν να εννοηθεί οτι ακόμη και κάποιοι …συνεπίσκοποί του, βρίσκονται πίσω από όλα αυτά,γιατί ο κόσμος βλέπει τις διαφορές συμπεριφοράς και διοίκησης στις Μητροπόλεις και τα συζητά όλα αυτά και βγάζει συμπεράσματα!
Ετσι από τη μιά πλευρά βλέπει κάποιες Μητροπόλεις παραδομένες πλήρως στην κοσμική ζωή και από την άλλη μία Μητρόπολη που υπό την δεξιά οιακοστροφία του Μητροπολίτη της είναι απολύτως παραδοσιακή!
Ολα αυτά έχουν δημιουργήσει αυτή την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και όλα αυτά που λέγονται και ακούγονται είναι κακοήθειες!
Επειδή δε βρίσκουν τίποτα το μεμπτό και επιλήψιμο στην συμπεριφορά του Μητροπολίτη Χρυσοστόμου, κατασκευάζουν οι κακόπιστοι και οι κακεντρεχείς από το μυαλό τους αθλιότητες,οι οποίες δημιουργούν ανάλογα κουτσομπολιά και συζητούνται! Τα πυρά τους όμως είναι άσφαιρα! Και όταν τα εξετάσει κατά τρόπο ενδελεχή τότε τα ευρήματα που βρίσκει κανείς είναι τζούφια και κατασκευάσματα ασθενικών εγκεφάλων!
Ετσι θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να κάνουμε αυτή την επανόρθωση και να αποκαταστήσουμε την αλήθεια!
Άλλωστε το έχουμε πεί επανειλημμένως οτι οι μόνοι που δεν θα γλυτώσουν από την κριτική μας ειναι οι αχάριστοι, οι υποκριτές και οι ψεύτες! Και ο Μητροπολίτης Τριφυλλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομος, όχι μόνο δεν ανήκει σε αυτό το είδος Ιεραρχών, αλλά είναι εντελώς διαφορετικός: ευγνώμων, ειλικρινής και λάτρης του έντιμου και αληθινού λόγου!