You are currently viewing Περιμένουν αγέρωχοι την επόμενη μέρα…

Περιμένουν αγέρωχοι την επόμενη μέρα…

  • Reading time:1 mins read

Το φωτογραφικό ενσταντανέ είναι από την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Μεγάρων Κωνσταντίνου, χθες Παρασκευή 31 Οκτωβρίου το απόγευμα!

Τρείς ιδιαίτερα προβεβλημένοι Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, Σύρου Δωρόθεος( στο μέσον), Μεσσηνίας Χρυσόστομος και Κηφισίας Κύριλλος( στα δύο άκρα),περιμένουν υπομονετικά στην πλατεία των Μεγάρων, για να έλθει η ώρα της υποδοχής του νεοενθρονιζομένου.
Σε αυτά τα ψύχραιμα αρχιερατικά βλέμματα και τις αγέρωχες και αδιάφορες, δήθεν,ματιές των δύο Μητροπολιτών Σύρου και Μεσσηνίας(μόνον ο Κηφισίας κοιτά κατάματα και χαμογελά με ψυχραιμία),κρύβεται η αγωνία της επόμενης ημέρας!
Της μεγάλης εκλογής και ενθρόνισης οποτεδήποτε έλθει αυτή στο κέντρο των Αθηνών!
Και ας μη βιαστούν κάποιοι να μας κατηγορήσουν οτι ζώντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου ,τολμάμε εμείς οι ασεβείς να μιλήσουμε για διαδοχή!
Γιατί επί Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ από το 1982 είχε σχηματισθεί το τριπρόσωπο από τις ταμπλόιντ και ακούγαμε για τους τρείς ενδιαφερομένους υποψηφίους, μεταξύ των οποίων και νύν Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος( ως Θηβών τότε) που είχε εκλεγεί Μητροπολίτης ένα χρόνο πριν.
Όπερ και εγένετο όταν ήλθε η ώρα της εκλογής. Οι ταμπλόιντ επαληθεύθηκαν στο έπακρον.
Αλλά και αργότερα επί Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, από τον πρώτο χρόνο, εξυφαίνοντο σενάρια ανατροπής του και εγράφοντο προφητείες περί βραχύβιας Αρχιεπισκοπείας, η οποία κράτησε,ομως,μία δεκαετία.
Επομένως ο,τι γράφεται και ακούγεται και τώρα για την επόμενη ημέρα, δεν ειναι προσβλητικό κσι υποτιμητικό για την παρούσα κατάσταση,αλλά μέρος του τρόπου που σκέφτεται ο κόσμος και διαμορφώνεται η επόμενη ημέρα!
Επομένως ο ορίζοντας περιλαμβάνει κατ´αρχήν τους δύο ήδη προβεβλημένους Ιεράρχες Σύρου Δωρόθεο και Μεσσηνίας Χρυσόστομο. Ο μύθος, όμως και η παράδοση μας προειδοποιούν οτι από δίπλα, υπάρχει πάντα και ένας outsider, όπως εν προκειμένω στη φωτό μας,ο Κηφισίας Κύριλλος, που βλέπει το φακό κατάματα αφού δεν έχει εκδηλώσει ποτέ μέχρι σήμερα, κάποια τέτοια φιλοδοξία!
Κι επειδή κάθε μύθος έχει και το επιμύθιό του, θα σας πώ οτι η επόμενη ημέρα μπορεί να αργεί, ή μπορεί να είναι και σύντομα, ίσως αύριο– κανείς δεν ξέρει– γιαυτό οι υποψηφιότητες έχουν αρχίσει να διαμορφώνονται!
Προς το παρόν σημειώσατε δύο ισχυρές: Σύρου Δωρόθεος και Μεσσηνίας Χρυσόστομος!