You are currently viewing Πνευματική Εσπερίδα στην Ι.Μ. Κισάμου

Πνευματική Εσπερίδα στην Ι.Μ. Κισάμου

  • Reading time:1 mins read

Το εσπέρας της Τετάρτης, 26 Φεβρουαρίου, η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Φαλδάμειου Οικήματος της Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου γέμισε από κόσμο, ο οποίος προσήλθε για να ακούσει την ομιλία της Οσιωτάτης Μοναχής Πορφυρίας, εκ της Ιεράς Μονής Γενεσίου Θεοτόκου Αιτωλίας, με θέμα: «Αγάπη ίσον Θεός».

Η Γερόντισσα Πορφυρία με λόγο απλό, κατανοητό, κατέθεσε εμπειρίες και βιώματα από την μοναχική της ζωής, αλλά και την πρότερη ως επαγγελματίας οδηγός ταξί.

Πως δηλ. μέσα από το επάγγελμα της οδηγούσε, με την Χάρη του Θεού, τους ανθρώπους όχι μόνο στον ταξιδιωτικό τους προορισμό, αλλά και στην αγάπη-αγκάλη του Θεού.

Μίλησε για τις σχέσεις της οικογένειας, των συζύγων, των παιδιών, την αναγκαιότητα συμμετοχής στο μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως, του συνειδητού Εκκλησιασμού, σημειώνοντας πως όσοι έχουν την δύναμη της υπομονής και της αγάπης, εκείνοι δέχονται πλουσιοπάροχα την χάρη και τις δωρεές της Θείας αγάπης.

Ο λόγος της άγγιξε τις καρδιές των ακροατών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία του διαλόγου που ακολούθησε μετά την ομιλία.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος αφού ευχαρίστησε την Οσιωτάτη Μοναχή Πορφυρία, σημείωσε πως η περίοδος της Αγίας και Μεγάλης Τεσσσαρακοστής που ανοίγεται ενώπιον μας εντός ολίγων ημερών είναι η καλύτερη ευκαιρία για να εκζητήσομε και γευθούμε το πέλαγος της Θείας αγάπης, μέσα από την προσευχή μας, την άσκηση, την σιωπή, την εγκράτεια, την νηστεία και την ελεημοσύνη, ευχόμενος νικηφόρους πνευματικούς αγώνες.

Την εσπερίδα συντόνισε, παρουσίασε η κ. Φωτεινή Σεγρεδάκη, λογοτέχνης.